×

Най-нови съобщения до медиите

Press Releases

85 matches

1 of 5

85 matches

1 of 5

Volvo Trucks Magazine online

116 matches

1 of 6

 • Какво се случва, ако електрически камион се блъсне в друг камион? Или се подхлъзне и преобърне с висока скорост? Анна Вриге Берлинг, директор по безопасността във Volvo Trucks, ни разказва как електрическите камиони на компанията са проектирани да издържат на удар.

 • Днес има много шум около камионите с горивни клетки. Даниел Бергстранд, продуктов мениджър за камиони с горивни клетки във Volvo Trucks, е добре информиран за тази актуална тема. Нека чуем неговите възгледи за най-новите разработки – и защо тези камиони са необходими в транспортната индустрия.

 • Обновленията на аеродинамичния дизайн на Volvo FH допълнително ще намалят откъсването на потока и въздушното съпротивление и освен това ще помогнат за спестяване на още повече гориво при превози на дълги разстояния.

 • Без значение дали извършвате пътувания на дълги разстояния, регионални превози, дистрибуция или строителство, тези последни обновления за Euro 6 Step E означават сериозни икономии на гориво за всеки. Volvo разгледа цялото задвижващо предаване и направи редица подобрения, които не само увеличават икономията на гориво, но и осигуряват по-плавно, по-приятно изживяване при шофиране по пътя или извън него.

 • Разгледайте отблизо иновативното пътешествие на I-Shift и вижте какви предимства е донесла на клиентите на Volvo Trucks през последните 20 години.

 • Революционната автоматична трансмисия на Volvo Trucks празнува своята 20-годишнина през 2021 г. И до днес тя продължава да се развива и остава еталон за индустрията. Но какви са тайните зад нейния световен успех?

 • Новият договор Flexi-Gold на Volvo Trucks предлага сигурността на дългосрочен договор за сервизно обслужване, но и гъвкавост, която позволява непрекъснато адаптиране на поддръжката и разходите спрямо експлоатацията.

 • Business story

  10/17/2019 5 минути четене 5 минути четене

  Volvo Flexi-Gold Contract поддържа камионите на Майкъл Върмаак в движение 

  За южноафриканския фермер Майкъл Върмаак успехът е свързан най-вече с максималния пробег. Притежаването на собствен автопарк от камиони Volvo FH и договорът Flexi-Gold му помагат да си осигури рентабилност – и да изпревари конкурентите си.

 • Финландската компания Kuljetusliike Antti Airaksinen наскоро започна да използва Volvo FH с I-Save за своите дейности за дистрибуция на храни. Оттогава разходът на гориво е намалял с 4,5 литра на 100 километра, което оказва огромно влияние върху рентабилността на компанията.

 • Новият Volvo FH с I-Save може да намали разходите за гориво с до седем процента. Каква е тайната му? Комбинацията от интензивно изпитване, уникален двигател D13TC и множество актуализирани функции за пестене на гориво го прави най-икономичния камион на Volvo Trucks до момента.

 • The assignment

  05/14/2019 6 минути четене 6 минути четене

  Превозване на опасни товари в планинската южна част на Бразилия 

  Освен че са красиви, планинските пътища в Южна Бразилия са и опасни. Когато водачът на камион Алдинан Сезар Родригес превозва силно корозивни химикали в района, той разчита на своя Volvo VM и обучението си по безопасност.

 • Предупреждението за дистанция, добавено към последното поколение на системата за подпомагане на водача предупреждение за сблъсък с аварийна спирачка на Volvo Trucks, прави функционалността за активна безопасност по-добра от всякога.

 • Transport story

  05/07/2019 3 минути четене 3 минути четене

  Новата кабина XXL FH предлага на водачите дом далеч от дома 

  По-голяма кабина, увеличено пространство за багаж и едно от най-големите легла в отрасъла. Volvo Trucks увеличи обема на своята и без това просторна кабина FH за повече комфорт за живеене при превози на дълги разстояния.

 • Всички нови европейски камиони вече трябва да отговарят на строгите стандарти за емисии на CO2 и икономия на гориво на ЕС. Volvo Trucks инвестира много средства в нови устойчиви транспортни решения и продължава да работи усилено, за да се справи с огромното въздействие, което това ще окаже върху автомобилната индустрия.

 • Tech Product

  03/28/2019 2 минути четене 2 минути четене

  Спестете разходи за гориво с актуализираната I-See  

  Самообучаващата се система I-See сега е актуализирана чрез добавянето на облачни картографски данни, което позволява да се използва в повече ситуации, подобрявайки функционалността, управляемостта и най-вече разходите за гориво.

 • Business story

  03/20/2019 7 минути четене 7 минути четене

  Намаляване на разхода на гориво над всички очаквания 

  Само след четири години чешкият превозвач Vapas намали разхода на гориво с 10 процента. Ключ към успеха му бяха редовните обучителни сесии и образоването на водачите как да извличат максимума от най-новите технологии на Volvo.

 • Business story

  01/30/2019

  Напълно ново начало 

  В мината Brønnøy Kalk в Норвегия се тестват автономните камиони Volvo FH, превозващи варовик по петкилометрова отсечка. Това е първото автономно решение на Volvo Trucks, използвано в реална работна ситуация. Целта е да се подобри значително производителността и безопасността на мината.

 • Business story

  12/10/2018

  Господар на гората 

  Той зае второ място на тазгодишния световен финал на Предизвикателството от Volvo Trucks за водачите и е истински майстор на икономичното шофиране. Като водач и собственик на товарен автомобил Берт „Кнате“ Йохансон знае как да извлече максимума от всяка капка гориво – и от своите камиони Volvo.

 • Електрическите камиони са нещо повече от акумулатори и станции за зареждане – те могат да спомогнат за подобряване на условията на работа на водачите и за увеличаване на печалбите на транспортните компании. Трима специалисти от Volvo Trucks помагат за прехода към електрическо бъдеще.

 • Пътищата в югозападна Норвегия са сред най-труднопроходимите в света. Когато управлявате 50-тонна автомобилна композиция с товар от жива риба в резервоари с плискаща се вода, става още по-сложно.

116 matches

1 of 6

Абонамент за новини от Volvo Trucks