TRUCKS

Най-нови съобщения до медиите

Press Releases

137 matches

1 of 7

137 matches

1 of 7

Volvo Trucks Magazine online

148 matches

1 of 8

 • С тези допълнителни части и услуги можете да намалите разхода на гориво и енергия на вашия камион.

 • С до 780 к.с. и 3800 Nm новият двигател D17 на Volvo Trucks е правилният избор за най-тежките и взискателни задачи в индустрията на товарните превози.

 • Новата гама тежкотоварни камиони на Volvo Trucks се отличава с подобрена енергийна ефективност и разход на гориво благодарение на няколко нови функции и актуализации.

 • Volvo FH Aero поставя нови стандарти в енергийната ефективност и разхода на гориво, благодарение на своя новаторски аеродинамичен дизайн и удължена кабина.

 • Оптимизирана енергийна ефективност, подобрена видимост и подобрено изживяване на водача – това е, което можете да очаквате от иновациите, представени от Volvo Trucks на 29 януари. Тези ключови подобрения на характеристиките обещават значителни предимства за транспортния отрасъл, водачите и обществото като цяло. Вижте обзор на най-важните новини.

 • За много водачи на камиони тяхното превозно средство е повече от работно място – то е втори дом. Като инвестира в комфорта на водачите и функциите, които улесняват ежедневието и работата в камиона, бизнесът не само влага средства в тяхното благосъстояние, но също така допринася за привличането и задържането на най-добрите водачи.

 • Видимостта на водача и максималното увеличаване на неговото зрително поле е неразделна част от пътната безопасност, а за Volvo Trucks – основна цел при разработването на камиони

 • Системата за наблюдение с камери на Volvo Trucks може да намали консумацията на гориво и разходите. Освен това повишава безопасността чрез подобряване на пряката и непряката видимост.

 • Технологии и иновации

  2024-01-22

  Проектиране на камион за бъдещето

  Разберете как смелата преработка на дизайна на аеродинамичните кабини на Volvo Trucks обхваща нова ера на ефективност.

 • От пускането си на пазара Volvo Dynamic Steering помогна за предотвратяване на произшествия и направи ежедневната работа на водачите на камиони по-безопасна. Петер Еен е опитен водач на камион, който вярва, че системата е предотвратила това, което иначе би било сериозен инцидент.

 • През следващите две години всички камиони, използвани за трансграничен транспорт в рамките на ЕС, ще трябва да бъдат оборудвани тахографи от второ поколение като част от новите разпоредби, които влизат в сила от август 2023 г. Ето какво трябва да знаете за извършването на надстройката и осигуряването на съответствие.

 • Докато се случват пътни произшествия, Volvo Trucks ще продължи да търси начини за подобряване на пътната безопасност, за да постигне своята визия за нулеви произшествия. С помощта на научни изследвания и авангардни технологии целим да помогнем за предотвратяване на пътни инциденти, преди те да се случат.

 • Технологията е фундаментална за съвременната пътна безопасност – и това определено е вярно за Volvo Trucks, където през годините са разработени множество иновативни функции. Сега беше представена цяла нова гама от функции за безопасност, които играят съществена роля в работата по визията на Volvo за „нулеви произшествия“, с цел елиминиране на всички произшествия, включващи камион Volvo.

 • Екологичните части Volvo могат да предложат качество и работни характеристики, подобни на новите. Те дори се доставят със същата гаранция. Единствената разлика е, че изискват до 85 процента по-малко енергия за производство и изразходват 85 процента по-малко суровини.

 • Тежкотоварните електрически шаси кабини на Volvo позволяват още повече товарни превози, за да се проектира електрически камион точно толкова гъвкаво, колкото тези с другите видове задвижвания, който да осигурява подобрена маневреност, намалени нива на шума и нулеви емисии на отработени газове.

 • История на клиент

  2022-12-15

  Ивона Блехарчик печели Volvo Trucking Adventure

  След като постига мечтата си да стане професионален водач на камион и да основе собствена компания, Ивона Блехарчик от Полша получава възможността на живота си – да направи епично пътешествие през Скандинавия с любимия си камион: Volvo FH!

 • Какво се случва, ако електрически камион се блъсне в друг камион? Или се подхлъзне и преобърне с висока скорост? Анна Вриге Берлинг, директор по безопасността във Volvo Trucks, ни разказва как електрическите камиони на компанията са проектирани да издържат на удар.

 • Днес има много шум около камионите с горивни клетки. Даниел Бергстранд, продуктов мениджър за камиони с горивни клетки във Volvo Trucks, е добре информиран за тази актуална тема. Нека чуем неговите възгледи за най-новите разработки – и защо тези камиони са необходими в транспортната индустрия.

 • Какво е необходимо, за да се намали броят на произшествията с тежкотоварни автомобили до нула? Ако някой не я познава, това е Анна Вриге Берлинг, директор пътна и продуктова безопасност във Volvo Trucks.

 • В два независими теста, проведени от немски списания за товарни автомобили, Volvo FH с I-Save се класира на първо място по икономия на гориво. „Това наистина доказва, че упоритата ни работа се отплаща. А с новите ни актуализации на двигателя Volvo FH с I-Save ще бъде още по-икономичен,“ казва Петер Францен, продуктов мениджър „Двигатели“ във Volvo Trucks.

148 matches

1 of 8

Insights

15 matches

1 of 1

 • Добрият дизайн на камиона не е само съчетаване на естетика с функционалност, но също така и увеличаване на енергийната ефективност на автомобила и минимизиране на емисиите на CO2. За собствениците на камиони това, което може да изглежда като елегантен дизайнерски детайл, всъщност може да ви спести и гориво.

 • Актуализираната Директива на ЕС за масите и размерите дава потенциална възможност на превозвачите да се превърнат в предпочитан оператор както за клиенти, така и за служители.

 • със странични огледала винаги е било нещо, което водачите са приемали за даденост. През последните години обаче няколко производителя започнаха да предлагат вместо това системи за наблюдение с камери.

 • Пътните такси за камиони в ЕС се променят и таксите ще се увеличат драстично, особено за камиони, задвижвани с дизел и газ. Системата за пътни такси в Германия MAUT ще бъде първата, която ще въведе най-новата Директива за европейски винетки. Как ще работи MAUT и какво могат да направят операторите на камиони, за да намалят емисиите и разходите?

 • Пътните такси за камиони в ЕС се променят и таксите ще се увеличат драстично, особено за камиони, задвижвани с дизел и газ. Системата за пътни такси в Германия MAUT ще бъде първата, която ще въведе най-новата Директива за европейски винетки. Как ще работи MAUT и какво могат да направят операторите на камиони, за да намалят емисиите и разходите?

 • Водачите на камиони са много търсени поради недостига на водачи в транспортната индустрия. Скорошно проучване показва, че новите водачи, току-що завършили обучение, срещат пречки при намирането на работа често поради ограничен професионален опит. Това е факт, въпреки че недостигът на водачи предизвиква сериозно безпокойство. Каква е причината и какво могат да направят операторите на камиони по въпроса?

 • Проверката на изправността на камиона е от ключово значение за избягване на принудителни престои във вашия бизнес. Вижте по-долу 8 често срещани причини за повреди и какво можете да направите, за да ги предотвратите.

 • Ясно е, че транспортната индустрия трябва да намали своя въглероден отпечатък и да се отдалечи от изкопаемите горива. Но остават два големи въпроса: коя е най-добрата алтернатива за тежкотоварни камиони и какви устойчиви опции вече са налични днес?

 • За някои фирми текущата необходимост на електрическите камиони да спират и зареждат е предизвикателство, което може да им попречи да възприемат новата технология. Няколко компании обаче вече доказаха, че е възможно да преминат към електричество само чрез малки адаптации.

 • Водачите на камиони са изправени пред нарастващ брой предизвикателства, свързани с безопасността по нашите натоварени градски пътища. Защо е така и как се решава въпросът за безопасността на камионите в нашите разрастващи се градове?

 • През следващите години инструментът за изчисляване на енергийната консумация на превозни средства (VECTO) ще играе важна роля за намаляване на емисиите на CO2 от камиони в ЕС. Неговото въздействие вече може да се види чрез разработването на по-икономични камиони, което е от полза за собствениците на камиони по целия свят.

 • При настоящите ограничения на пробега на електрическите камиони мнозина бързо ги отхвърлят като ефективна опция за по-дълги разстояния. И все пак около 45 процента от стоките, транспортирани в Европа днес, изминават разстояния, по-малки от това, което предполага, че електрическите камиони за превоз на дълги разстояния са способни на много повече, отколкото хората осъзнават.

 • Дори в добри времена минимизирането на разхода на гориво на камиона е от съществено значение за рентабилен бизнес. Но когато се борите с инфлация, високи цени на енергията и криза на разходите за живот, тогава нито една икономия не е твърде малка. Добрата новина е, че има много неща, които можете да направите веднага, за да подобрите горивната ефективност на вашия автомобил.

 • Свързаността и анализът на данни създават нови възможности за развитието и обучението на водачи. Независимо дали сте водач със собствено превозно средство, или управител на автопарк, това има потенциал да подобри разхода на гориво, максималния пробег и безопасността.

 • Около 1,35 милиона участници в движението загиват всяка година по света. Повече от половината от тях са уязвими участници в движението (пешеходци, велосипедисти, мотопедисти и мотоциклетисти). Когато този тип пътнотранспортно произшествие включва тежкотоварен камион, е вероятно да има много сериозни последици. Въпреки че причините за тези инциденти са сложни и разнообразни, действията на водача на камиона в трафика могат да помогнат за спасяването на животи.

15 matches

1 of 1

Абонамент за новини от Volvo Trucks