TRUCKS

Най-нови съобщения до медиите

Press Releases

93 matches

1 of 5

93 matches

1 of 5

Volvo Trucks Magazine online

122 matches

1 of 7

 • Технологията е фундаментална за съвременната пътна безопасност – и това определено е вярно за Volvo Trucks, където през годините са разработени множество иновативни функции. Сега беше представена цяла нова гама от функции за безопасност, които играят съществена роля в работата по визията на Volvo за „нулеви произшествия“, с цел елиминиране на всички произшествия, включващи камион Volvo.

 • Тежкотоварните електрически шаси кабини на Volvo позволяват още повече товарни превози, за да се проектира електрически камион точно толкова гъвкаво, колкото тези с другите видове задвижвания, който да осигурява подобрена маневреност, намалени нива на шума и нулеви емисии на отработени газове.

 • История на клиент

  12/15/2022

  Ивона Блехарчик печели Volvo Trucking Adventure

  След като постига мечтата си да стане професионален водач на камион и да основе собствена компания, Ивона Блехарчик от Полша получава възможността на живота си – да направи епично пътешествие през Скандинавия с любимия си камион: Volvo FH!

 • Какво се случва, ако електрически камион се блъсне в друг камион? Или се подхлъзне и преобърне с висока скорост? Анна Вриге Берлинг, директор по безопасността във Volvo Trucks, ни разказва как електрическите камиони на компанията са проектирани да издържат на удар.

 • Днес има много шум около камионите с горивни клетки. Даниел Бергстранд, продуктов мениджър за камиони с горивни клетки във Volvo Trucks, е добре информиран за тази актуална тема. Нека чуем неговите възгледи за най-новите разработки – и защо тези камиони са необходими в транспортната индустрия.

 • Какво е необходимо, за да се намали броят на произшествията с тежкотоварни автомобили до нула? Ако някой не я познава, това е Анна Вриге Берлинг, директор пътна и продуктова безопасност във Volvo Trucks.

 • В два независими теста, проведени от немски списания за товарни автомобили, Volvo FH с I-Save се класира на първо място по икономия на гориво. „Това наистина доказва, че упоритата ни работа се отплаща. А с новите ни актуализации на двигателя Volvo FH с I-Save ще бъде още по-икономичен,“ казва Петер Францен, продуктов мениджър „Двигатели“ във Volvo Trucks.

 • През изминалите десетилетия броят на произшествията с фатален край с участието на товарни автомобили значително е намаляло. Независимо от това те все още представляват около 15 % от всички смъртни случаи при пътнотранспортни произшествия в ЕС. Екипът за разследване на автопроизшествия (ART) на Volvo Trucks има задълбочени познания за това кои са най-честите автопроизшествия и защо се случват.

 • Обновленията на аеродинамичния дизайн на Volvo FH допълнително ще намалят откъсването на потока и въздушното съпротивление и освен това ще помогнат за спестяване на още повече гориво при превози на дълги разстояния.

 • Без значение дали извършвате пътувания на дълги разстояния, регионални превози, дистрибуция или строителство, тези последни обновления за Euro 6 Step E означават сериозни икономии на гориво за всеки. Volvo разгледа цялото задвижващо предаване и направи редица подобрения, които не само увеличават икономията на гориво, но и осигуряват по-плавно, по-приятно изживяване при шофиране по пътя или извън него.

 • Разгледайте отблизо иновативното пътешествие на I-Shift и вижте какви предимства е донесла на клиентите на Volvo Trucks през последните 20 години.

 • Революционната автоматична трансмисия на Volvo Trucks празнува своята 20-годишнина през 2021 г. И до днес тя продължава да се развива и остава еталон за индустрията. Но какви са тайните зад нейния световен успех?

 • Новият договор Flexi-Gold на Volvo Trucks предлага сигурността на дългосрочен договор за сервизно обслужване, но и гъвкавост, която позволява непрекъснато адаптиране на поддръжката и разходите спрямо експлоатацията.

 • Business story

  10/17/2019 5 минути четене 5 минути четене

  Volvo Flexi-Gold Contract поддържа камионите на Майкъл Върмаак в движение

  За южноафриканския фермер Майкъл Върмаак успехът е свързан най-вече с максималния пробег. Притежаването на собствен автопарк от камиони Volvo FH и договорът Flexi-Gold му помагат да си осигури рентабилност – и да изпревари конкурентите си.

 • Финландската компания Kuljetusliike Antti Airaksinen наскоро започна да използва Volvo FH с I-Save за своите дейности за дистрибуция на храни. Оттогава разходът на гориво е намалял с 4,5 литра на 100 километра, което оказва огромно влияние върху рентабилността на компанията.

 • Новият Volvo FH с I-Save може да намали разходите за гориво с до седем процента. Каква е тайната му? Комбинацията от интензивно изпитване, уникален двигател D13TC и множество актуализирани функции за пестене на гориво го прави най-икономичния камион на Volvo Trucks до момента.

 • The assignment

  05/14/2019 6 минути четене 6 минути четене

  Превозване на опасни товари в планинската южна част на Бразилия

  Освен че са красиви, планинските пътища в Южна Бразилия са и опасни. Когато водачът на камион Алдинан Сезар Родригес превозва силно корозивни химикали в района, той разчита на своя Volvo VM и обучението си по безопасност.

 • Предупреждението за дистанция, добавено към последното поколение на системата за подпомагане на водача предупреждение за сблъсък с аварийна спирачка на Volvo Trucks, прави функционалността за активна безопасност по-добра от всякога.

 • Transport story

  05/07/2019 3 минути четене 3 минути четене

  Новата кабина XXL FH предлага на водачите дом далеч от дома

  По-голяма кабина, увеличено пространство за багаж и едно от най-големите легла в отрасъла. Volvo Trucks увеличи обема на своята и без това просторна кабина FH за повече комфорт за живеене при превози на дълги разстояния.

 • Всички нови европейски камиони вече трябва да отговарят на строгите стандарти за емисии на CO2 и икономия на гориво на ЕС. Volvo Trucks инвестира много средства в нови устойчиви транспортни решения и продължава да работи усилено, за да се справи с огромното въздействие, което това ще окаже върху автомобилната индустрия.

122 matches

1 of 7

Insights

12 matches

1 of 1

 • За някои фирми текущата необходимост на електрическите камиони да спират и зареждат е предизвикателство, което може да им попречи да възприемат новата технология. Няколко компании обаче вече доказаха, че е възможно да преминат към електричество само чрез малки адаптации.

 • Водачите на камиони са изправени пред нарастващ брой предизвикателства, свързани с безопасността по нашите натоварени градски пътища. Защо е така и как се решава въпросът за безопасността на камионите в нашите разрастващи се градове?

 • През следващите години инструментът за изчисляване на енергийната консумация на превозни средства (VECTO) ще играе важна роля за намаляване на емисиите на CO2 от камиони в ЕС. Неговото въздействие вече може да се види чрез разработването на по-икономични камиони, което е от полза за собствениците на камиони по целия свят.

 • При настоящите ограничения на пробега на електрическите камиони мнозина бързо ги отхвърлят като ефективна опция за по-дълги разстояния. И все пак около 45 процента от стоките, транспортирани в Европа днес, изминават разстояния, по-малки от това, което предполага, че електрическите камиони за превоз на дълги разстояния са способни на много повече, отколкото хората осъзнават.

 • Дори в добри времена минимизирането на разхода на гориво на камиона е от съществено значение за рентабилен бизнес. Но когато се борите с инфлация, високи цени на енергията и криза на разходите за живот, тогава нито една икономия не е твърде малка. Добрата новина е, че има много неща, които можете да направите веднага, за да подобрите горивната ефективност на вашия автомобил.

 • Свързаността и анализът на данни създават нови възможности за развитието и обучението на водачи. Независимо дали сте водач със собствено превозно средство, или управител на автопарк, това има потенциал да подобри разхода на гориво, максималния пробег и безопасността.

 • Около 1,35 милиона участници в движението загиват всяка година по света. Повече от половината от тях са уязвими участници в движението (пешеходци, велосипедисти, мотопедисти и мотоциклетисти). Когато този тип пътнотранспортно произшествие включва тежкотоварен камион, е вероятно да има много сериозни последици. Въпреки че причините за тези инциденти са сложни и разнообразни, действията на водача на камиона в трафика могат да помогнат за спасяването на животи.

 • Когато инвестирате в електрически камиони, е важно да планирате маршрутите и дейностите си. Ако се направи ефективно, това може да помогне за плавен преход и да удължи пробега на електрическия камион.

 • Избирането на най-устойчивия автомобил за вашето приложение не винаги е лесно, но може да бъде много по-опростено с оценка на жизнения цикъл. Това е така, защото тя създава цялостна картина, която отчита въздействието върху околната среда през целия живот на автомобила.

 • Интелигентните тахографи от първо поколение са задължителни във всички нови тежкотоварни камиони от юни 2019 г. Сега Европейският съюз (ЕС) въвежда допълнителни регламенти, които ще изискват от август 2023 г. да бъдат инсталирани тахографи от второ поколение.

 • Всяка минута престой означава пропуснати приходи. Вижте шест начина, по които можете да помогнете автомобилът ви да остане възможно най-дълго на пътя – от прости и ясни до използване на пълните предимства на свързаността.

 • Добре поддържаният камион е икономичен. Ето няколко примера за области, в които редовната поддръжка ще запази автомобила ви в добро състояние и ще ви позволи да избегнете ненужно увеличаване на разхода на гориво.

12 matches

1 of 1

Абонамент за новини от Volvo Trucks