TRUCKS

Volvo FH Оригиналната емблема за превоз на дълги разстояния.

Volvo FH е емблематичният камион за превоз на дълги разстояния, създаден да ви осигурява комфорт и безопасност по най-дългите участъци. Той е оборудван с множество технологии за повишаване на вашата ефективност. Изберете от широка гама електрически, газови и дизелови силови предавания, които ще превърнат шофирането в качествено прекарано време от първия ден.

  Volvo FH

  Приложения: превоз на дълги разстояния и регионален транспорт, строителен транспорт, горско стопанство и транспорт на дървен материал, минен и кариерен транспорт
  Мощност: 420 – 540 к.с.

  Прочетете пълните спецификации

  Volvo FH Electric

  Приложения: регионален транспорт и транспорт на контейнери, строителен транспорт
  Тегло на композицията: 44 тона
  Мощност: до 490 kW
  Електрически пробег: до 300 km

  Прочетете повече за Volvo FH Electric

  Volvo FH, задвижван с газ

  Приложения: превози на дълги разстояния и регионален транспорт, транспорт на контейнери
  Мощност: 420 – 500 к.с.
  Пробег: до 1000 km

  Прочетете повече за Volvo FH, задвижван с газ

Разгледайте характеристиките за комфорт и безопасност на Volvo FH

Отличителна форма на фара и изправен профил на кабината, лесни за разпознаване от разстояние. Гама от удобни кабини, оборудвани с решения, които могат да направят живота ви на пътя още по-добър. Разгледайте галерията по-долу, за да разберете повече за това какво прави този камион ефективно и удобно работно място.

Оформена за ефективност

Светодиодните фарове, по-тесните процепи и системата за наблюдение с камери са примери за ефективните дизайнерски характеристики на Volvo FH, които намаляват съпротивлението и пестят енергия. Освен това адаптивните дълги светлини оптимизират вашата видимост, без да пречат на другите, за да подобрят безопасността на пътя.

Идеалният климат в кабината

Добре калибрирана климатична система разпределя и обръща въздуха във вашата кабина на Volvo FH, когато сте в движение. Когато изключите двигателя за почивка, просто активирайте I-Park Cool, за да поддържа комфортен климат в кабината за добър нощен сън, като използва само захранване от акумулатора.

Ежедневен комфорт

Кабините Volvo FH са създадени, за да направят дните ви на път да протичат гладко. Има достатъчно място за съхранение, два хладилника, за да поддържате храната и напитките свежи, и микровълнова печка, за да затопляте любимите си закуски. И, разбира се, истински удобно легло.

Персонализирайте своя Volvo FH

Електрическо, газово или дизелово задвижване. Пет размера на кабината. Няколко нива на външно и вътрешно оборудване. И богат избор от опции, като дискови спирачки без съпротивление и I-Save, за да направят шофирането още по-ефективно, безопасно и продуктивно.

I-Save е ефективна и плавна

Още по-плавно, по-тихо шофиране и по-нисък разход на гориво. I-Save използва двигателя D13 с турбокомпаунд технология с повече въртящ момент при ниски обороти на двигателя, ефективни задни мостове и оптимизирани софтуерни решения за пестене на гориво и подобряване на вашите маржове.

Разберете повече за Volvo FH с I-Save

Планирайте предварително, за да пестите енергия с I-See

С I-See вашият камион оптимизира скоростта, смяната на предавките, движението по инерция и спирането чрез двигателя спрямо предстоящата топография, завои и информация за трафика в реално време. За да планирате напред и да пестите енергия. Можете да използвате I-See веднага щом излезете на път.

Прочете повече за I-See

Адаптивен круиз контрол

Поддържането на постоянна скорост пести енергия. Адаптивният круиз контрол ви помага да правите това по безопасен и удобен начин. Той работи при всички скорости до пълно спиране и автоматично стартира отново, така че можете да го използвате на много повече места, а не само на магистрали.

Повече за системите за подпомагане на водача

Адаптирайте Volvo FH за вашето перфектно шофиране

Независимо дали използвате вашия Volvo FH за превоз на дълги разстояния, или за строителни задачи, смяната на предавките ще бъде идеална, а маневрите – бързи и контролирани с I-Shift и Volvo Dynamic Steering. Разгледайте галерията по-долу, за да научите повече подробности за I-Shift, Volvo Dynamic Steering и други опции за вашия камион.

Правилната предавка с I-Shift

I-Shift предлага редица трансмисии, които могат да бъдат пригодени за всичко – от превоз на дълги разстояния до строителство и тежък транспорт. I-Shift Dual Clutch превключва предавките, без да се прекъсва подаването на мощност. Оборудвана с предавки за бавен ход, I-Shift ви позволява да се справяте с големи товари от спряло положение, без да правите компромис с разхода на гориво при високи скорости.

Научете повече подробности за I-Shift

Прецизност на Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering ви помага при управлението като стабилна ръка, която улеснява вашето шофиране и облекчава натоварването. Освен това добавя функционалност към вашите системи за подпомагане на водача с активно управление в различни ситуации. Има и опция за контрол на вашия камион с дистанционно управление.

Прочетете повече за Volvo Dynamic Steering

Повдигане на тандемния мост

По-ниска консумация на енергия, по-добро сцепление и по-малък радиус на завой. Повдигането на тандемния мост ви дава възможност да изключвате и повдигате един от задвижващите мостове. То комбинира сцеплението и товароносимостта на тамдемно задвижване с управляемостта и ефективността на единично задвижване.

Разгледайте нашите опции за шаси

Система за информация и забавление

Превърнете времето, прекарано в кабината, в най-доброто за вас.  Изберете между две различни нива на аудиосистеми с допълнителен субуфер под седалката за любимата ви музика и подкасти.

Безопасност навсякъде около камиона

Опции за кабина

Персонализирайте вашия Volvo FH с правилния модел кабина за вашите нужди. Можете да избирате между енергоспестяващата система за наблюдение с камери и страничните огледала. Разгледайте подробно алтернативите по-долу.

  Кабина Globetrotter XXL

  Volvo FH с кабина Globetrotter XXL предлага отличен комфорт за шофиране и живеене за двама души. По-дългото и по-широко долно легло е проектирано за превъзходен комфорт при спане.

  Кабина Globetrotter XL

  Volvo FH с кабина Globetrotter XL е оригиналът и отрасловият стандарт за превози на дълги разстояния и други приложения с висока необходимост от комфорт. Той предлага удобно и просторно място за живеене за до двама души.

  Кабина Globetrotter

  Volvo FH с кабина Globetrotter съчетава отличен комфорт за шофиране и живеене за до двама души и височина за изправен стоеж над двигателното отделение.

  Спална кабина

  Volvo FH със спална кабина съчетава отличен комфорт за шофиране и удобно нощуване за до двама души с по-ограничена височина за изправен стоеж.

  Ниска спална кабина

  Volvo FH с ниска спална кабина предлага по-ниска външна височина на кабината, съчетана с отличен комфорт за шофиране, удобно нощуване за един човек и ограничена височина за изправен стоеж.

Описаните характеристики може да не са стандартни или налични за всички нива на оборудване и опции за силово предаване.

Имате въпрос?

Вашият местен дилър на Volvo Trucks ще ви каже отговора. Отбийте се при него, обадете му се или го помолете да дойде при вас.