TRUCKS

Разбира маршрутите ви, за да ви спести гориво

I-SEE ОТ VOLVO TRUCKS

Знаете ли как да оптимизирате скоростта и смяната на предавките според топографията на маршрутите си, за да пестите гориво? I-See знае и знанията ѝ се основават на данни. Системата може да ви помогне значително да намалите разхода на гориво от първия ден.

Как I-See може да ви помогне да спестите гориво

Когато се приближавате до стръмнина, камионът изтегля данни от търговска топографска карта с висока разделителна способност, която е достъпна онлайн. След това информацията се използва в процес от шест стъпки, за да се извлече максимална полза от кинетичната енергия на камиона и да се намали разходът ви на гориво с до 5% в сравнение с камион без I-See. Ако пътят не е включен в картата или връзката със сървъра прекъсне, камионът ще се върне обратно към решението със споделена база данни.

Получавате винаги поддръжка дори когато сте в движение

I-See използва основно данни от търговска топографска карта с висока разделителна способност, която се актуализира автоматично в камиона, когато се появи нова версия. Допълнително тя използва споделени данни, съхранявани в облака. И при нужда системата използва локално съхранени данни. Това означава, че винаги ще имате достъп до топографските данни, ще се радвате на по-приятно усещане при шофиране и ще знаете, че системата постоянно се актуализира дистанционно.  

Още по-добре с I-Torque

I-See има потенциала да ви спести още повече гориво, като добавите функцията I-Torque. I-Torque използва данни от I-See, за да оптимизира наличния изходен въртящ момент на двигателя например при изкачване. Шофирането се коригира въз основа на маршрута, както според това къде се намирате, така и според това, което предстои.

 1. Натрупва инерция
  I-See знае, че следва стръмнина, затова камионът ускорява и остава на по-висока предавка за по-дълго време.
 2. Избягва превключване към по-ниска предавка
  Чрез предотвратяване на ненужните смени на предавките I-See ви дава възможност да направите изкачването по-плавно и с по-голяма горивна ефективност.
 3. Ограничава скоростта на билото
  При приближаване на спускането I-See спира ненужното ускоряване.
 4. Движи се по инерция преди спускането
  За да спести енергия и да сведе до минимум използването на спирачки, I-See временно изключва силовата линия или моторните спирачки точно преди спускането по склона.
 5. Контролира спирането при спускане
  I-See знае къде свършва даден склон и къде започва следващият, така че задейства спирачките според необходимото за постигане на максимална ефективност.
 6. Извършва подготовка за изкачване на следващата стръмнина
  Ако ви предстои ново изкачване, I-See оставя камиона да се движи без подаване на газ, за да набере скорост и инерция и да извърши изкачването без усилие.

Предлага се за следните камиони

КОНТРОЛ НАД НАКЛОНИТЕ?

Можем да намалим разхода на гориво.