TRUCKS

Шаси

Вашият камион Volvo е прецизен инструмент и шасито е неговият гръбнак. Независимо дали имате нужда от камион за теглене на много тежки товари при трудни условия, шаси кабина със самосвал или лек влекач за превози по асфалтирани пътища, ние можем да го създадем за вас от една и съща концепция за шаси за всички дизелови камиони. Изберете от набор опции за въздушно и ресорно окачване, компоненти с оптимизирано тегло и подготовки за изграждане на надстройка точно по начина, който отговаря на вашия транспорт и вашите изисквания.

Шаси с надеждни компоненти

Ние приспособяваме вашето шаси, като използваме компоненти и системи, които са създадени да работят надеждно в продължение на много години напред.

Персонализирайте вашето шаси

Самосвал или цистерна? Кран, автовоз или пожарен камион? Лек или с много голяма товароносимост? Без значение за какво приложение ще го използвате, шасито Volvo е готово за него. Широкият набор от опции за спецификация ви улесняват да оптимизирате шасито на камиона точно според вашите изисквания.

Широка гама от възможности за избор

Всички камиони Volvo са проектирани да улеснят изграждането на надстройки и да помогнат на производителите на надстройки да се справят успешно със задачата. Обширната гама от опции за конфигурации на мостове, височини на шасито, междуосия и допълнително усилване означава, че най-добрият камион може да бъде изготвен с лекота по поръчка за вашите цели.

По-бързо изграждане на надстройки

Когато поръчате своя камион, ние даваме на вашия производител на надстройки незабавен достъп до онлайн портала с инструкции на Volvo за производителите на надстройки (VBI). Той може да започне да работи, докато създаваме вашия камион, което води до по-бърза, по-рентабилна доставка и камион, готов за работа.

Мобилност в тежки условия

Характеристики за неравен терен

Независимо от вашия терен или пътни условия, камионът Volvo е създаден, за да продължавате да се движите напред. Повдигането на тандемния мост, задвижваният преден мост и I-Shift с теренна спирачка и предавки за бавен ход са няколко примера от цялата гама опции за камиони, които улесняват живота при неравен терен и лоши пътни условия.

Задвижван преден мост

Задвижваният преден мост с автоматичен контрол на сцеплението автоматично зацепва предния мост точно в нужния момент и го разединява, когато не ви трябва. Здравият корпус на моста е най-ниската точка на автомобила и осигурява голям пътен просвет при пълно натоварване.

Въздушно окачване за строителството

Задното ни въздушно окачване за строителни камиони ви осигурява до 300 милиметра пътен просвет и по-малко вибрации от ресорното окачване. Пружинните елементи, въздушните възглавници и стабилизаторите са поставени добре защитени отгоре на мостовете, за да ви осигурят максимален пробег.

Мостове за вашия товар

Предни мостове за 10 тона

Тежко натоварен? Няма проблем. Независимо дали ще изберете въздушно, или ресорно окачване, един преден мост може да поеме до 10 тона, а два – 20 тона. Това може да ви помогне да постигнете по-добри маржове и улеснява справянето с тежки или неравномерно разпределени товари.

Спомагателен мост за 38 тона

Увеличете максимално товароносимостта и производителността си със здраво и издръжливо решение за задните мостове. Нашият спомагателен мост за голямо натоварване с лекота може да поеме до 38 тона.

До пет моста от завода

Ако ви е необходима голяма товароносимост, можете да вземете камион с пет моста, доставен директно от завода. Ще получите своя камион по-бързо и ще намалите разходите за персонализиране. Камионът се доставя с цялостно типово одобрение.

Леки камиони

Характеристики за леко тегло

Всеки килограм полезен товар има значение. Така че защо да шофирате с тежест, която не се изплаща? Чрез комбиниране на олекотени характеристики, като инсталации на преден и заден мост с оптимизирано тегло, и специфициране на вашия камион за равни пътища, вие получавате най-добрата машина за правене на пари: максимална товароносимост със запазена надеждност.

Колко лек може да стане?

Чрез комбинация от нашите леки решения можете да получите влекач Volvo FM 4×2 с тегло 6 тона или влекач Volvo FH 4×2 с тегло 6,6 тона. Това означава повече полезен товар в рамките на ограниченията на теглото и може да увеличи печалбата ви.

Повдигане на тандемния мост

Тандемно задвижване при нужда

По-малко гориво, по-добро сцепление и по-малък радиус на завой. Повдигането на тандемния мост ви дава възможност за разединяване и повдигане на най-задния задвижващ мост, като по този начин получавате едновременно сцеплението и товароносимостта на тандемен задвижващ мост и управляемостта и ефективността на единичен задвижващ мост. След като натоварите отново камиона си, мостът автоматично се спуска и зацепва.

Спестете гориво с по-ниско съпротивление

Повдигането на тандемния мост позволява по-добра енергийна ефективност при разединяване и повдигане на моста, когато не ви е необходим. Разходът на гориво може да бъде намален по обратния път с повдигнат мост. В крайна сметка това може да подобри печалбите ви.

Тесни завои и повече сцепление

Повдигнете най-задния задвижващ мост и камионът ще се държи подобно на 4×2 или 6×2, което позволява значително подобрен радиус на завой и маневреност в сравнение с 6x4. Освен това намалява износването на гумите. Трябва ви по-голямо сцепление? Просто натиснете бутона на арматурното табло и ако ограниченията за натоварването на мостовете позволяват, можете да прехвърлите тежестта върху един задвижващ мост.

Work Remote

Управлявайте дистанционно

Work Remote е полезен инструмент при работа извън кабината. Дава ви контрол върху силовото предаване и функциите на надстройката. Той е безжичен и здрав с обхват до 25 m и дълъг живот на батерията. Устройството се зарежда, когато е в своята докинг станция в кабината.

Намалете рисковете

Work Remote спестява време при товарене и разтоварване и ви помага да избегнете грешки, като претоварване или неравномерно разпределение на товара. За безопасност и сигурност радиосигналът е шифрован по същия висок стандарт като ключа за камиона.

Описаните характеристики може да не са стандартни или налични за всички нива на оборудване и опции за силово предаване.

Имате въпрос?

Вашият местен дилър на Volvo Trucks ще ви каже отговора. Отбийте се при него, обадете му се или го помолете да дойде при вас.