TRUCKS

Информация за медии

Виждам те. Виждаш ме.“ с отличие в Годишните награди за пътна безопасност 2019

Над 600 деца участваха в обученията за безопасна интеракция с камиони на Volvo Trucks и Транспрес

Кампанията „Виждам те. Виждаш ме.“ спечели първо място в категория. Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации на Годишните награди за пътна безопасност 2019 с единодушно решение на журито и най-много гласове на публиката.

Отличието се присъжда за успешното провеждане на глобалната програма за безопасна интеракция между велосипедистите и камионите на пътя у нас. В нея през 2019 година бяха обучени над 600 ученици на възраст между 10 и 15 години от цялата страна. Участниците се запознаха със спецификите на движение на камионите на пътя, кои са основните рискови ситуации и как могат да ги избегнат. По време на обучението всички деца се качиха в кабината на камион, за да могат да видят къде са “мъртвите точки”, в които шофьорът не може да ги види в огледалата.

Международната образователна кампания „Виждам те. Виждаш ме.“ е разработена от Volvo Trucks и се провежда у нас съвместно с логистичната компания Транспрес. Техни професионални шофьори доброволно станаха обучители. Самите обучения се проведоха с подкрепата на Главна дирекция “Национална полиция”. По време на церемонията по връчване на наградите управляващите директори на двете компании излязоха на сцената със светлоотразителни жилетки, каквито получиха всички деца, преминали обучението.

„Тази образователна кампания е част от визията на Volvo Trucks  - нашата цел е да сведем до 0 инцидентите с камиони Volvo на пътя. Работим всеки ден, за да направим камионите ни по-безопасни, но знаем, че това не е достатъчно. Трябва да работим заедно. За по-безопасни превозни средства, по-безопасни пътища и най-вече за обучението на децата от ранна възраст,“ посочи Карин Йохансон, изпълнителен директор на Волво Груп България.

„Няма по-голяма ценност от човешкия живот, а това да опазим децата си невредими на пътя е отговорност на всички нас. Добрите неща се случват само, когато работим заедно. Тази кампания се превърна в реалност благодарение на много хора и институции, които споделят нашите ценности и ни подкрепиха,“ заяви Веселин Стоянов, управител на логистична компания Транспрес.

Кампанията „Виждам те. Виждаш ме.“ влезе в дворовете на 9 училища през 2019 година и обиколи с камиона 8 български града. Организаторите планират образователни инициативи от  програмата да се проведат и през 2020 година.

 

За допълнителна информация, моля, обърнете се към
Ина Игнатова

e-mail: ina.ignatova@volvo.com

 

Volvo Trucks предлага цялостни транспортни решения за професионални и взискателни клиенти, като предлага пълна гама от средни до тежки товарни автомобили. Поддръжката на клиентите е осигурена чрез глобална мрежа от 2 100 дилъри и сервизи в повече от 130 държави. Товарните автомобили от Volvo се сглобяват в 14 държави на различни континенти. През 2019 г. над 132 000 товарни автомобила Volvo бяха предадени на клиенти в целия свят. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на товарни автомобили, автобуси, строително оборудване и,двигатели за морско и промишлено приложение. Групата предлага решения за финансиране и сервизно обслужване. Работата на Volvo Trucks се базира на основните ценности на компанията: качество, сигурност и грижа за околната среда.