TRUCKS

Volvo FE CNG. 

Мощен и продуктивен с по-ниски емисии. Volvo FE CNG със задвижван с газ двигател е идеален за сметосъбиране, транспортни доставки и други задачи, при които по-ниският шум и намаленият отпечатък върху околната среда са конкурентни характеристики.

Лесно управление

Изглежда като обикновен Volvo FE, но Volvo FE CNG има двигател, задвижван само от сгъстен природен газ или компресиран биогаз. Той използва технология със запалителни свещи и осигурява мощност от 320 к.с. и въртящ момент от 1356 Nm. Камионът е оборудван с автоматична трансмисия. Така че можете да очаквате същата производителност и характеристики за лесно шофиране, които получавате от задвижван с дизел Volvo FE.

По-ниски емисии

Изгарянето на природен газ или биогаз е изцяло без мирис. Плюс това нивата на изпусканите вредни частици са много ниски. При работа с биогаз емисиите на CO₂ от резервоара до колелото се намаляват със 100%. Отработените газове са с толкова ниско съдържание на частици, че не е необходима друга последваща обработка на отработените газове освен трипосочен катализатор.

Надеждно решение

Двигателят използва технология на искрово запалване и изисква само трипосочен катализатор за контрол на емисиите. Без SCR, EGR или AdBlue. Изберете между 2×4 или 2×3 газови резервоара, монтирани от двете страни на шасито. Дължината на пробега е до 400 km за леки транспортни доставки и до 250 km при събиране на отпадъци.

Множество градове по света търсят алтернативи на дизеловите товарни автомобили. Възобновяемото гориво често е изискване при сключването на договор – особено когато става дума за управление на отпадъците. С Volvo FE CNG можем да предложим на компаниите, които работят основно в градска среда, товарен автомобил със значително по-малко влияние върху околната среда.

Комбинирайте с кабина с нисък вход

Комбинирайте нискоемисионното силово предаване с леснодостъпна кабина с нисък вход, която подобрява безопасността в града и улеснява работата на вашите водачи.

Имате въпрос?

Вашият местен дилър на Volvo Trucks ще ви каже отговора. Отбийте се при тях, обадете им се или ги помолете да дойдат да ви видят.