VOLVO TRUCKS

Bulgaria

×

Помощ при нужда

СИСТЕМИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ВОДАЧА ОТ VOLVO TRUCKS

Със системите за подпомагане на водача от Volvo Trucks вие, вашият камион и другите участници в движението получавате най-добрата защита досега.

Усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията

Когато се спускате по хлъзгав път с много завои, усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията се включва, за да помогне за предотвратяване на усукване на ремаркето. Тя действа чрез прилагане на спирачни импулси на ремаркето, което води до „разтягане“ на автомобилната композиция. Можете да активирате усъвършенстваната спирачна функция за подобряване на стабилността на композицията при скорост до 40 км/ч. Тя се предлага както за шаси кабини, така и за влекачи.

Круиз контрол за спускане по наклон

Вашите маршрути толкова хълмисти ли са, че трябва да използвате педала на спирачката, за да намалите скоростта при спускане? Круиз контролът за спускане по наклон задейства помощните спирачки, като например моторната спирачка и ретардера, за да поддържа скоростта, която сте задали за круиз контрола.

Lane Keeping Assist

Volvo Dynamic Steering с Lane Keeping Assist използва камера, за да следи маркировките на лентата и позицията на камиона в лентата. Ако камионът неволно пресече маркировка на лентата, системата автоматично ще насочи камиона обратно към средата на лентата. Водачът освен това ще бъде предупреден чрез вибриране на волана. 

Адаптивен круиз контрол

При натоварен трафик използващият радар адаптивен круиз контрол ви помага да поддържате дистанция до движещия се отпред автомобил, като контролира педала на газта и всички налични спирачки. Функцията „спиране и тръгване“ гарантира, че той работи до пълно спиране – просто натиснете педала на газта или възстановете бутона, за да продължите отново. Това прави адаптивния круиз контрол полезна функция при натоварен трафик и задръствания.

Предупреждение за дистанция

Когато шофирате със скорост над 60 км/ч и не използвате адаптивен круиз контрол, се активира предупреждението за дистанция. При доближаване до превозно средство отпред на предното стъкло се показва визуално предупреждение. Предупреждението за дистанция ви дава възможност да забавите скоростта и да поддържате дистанция до автомобила отпред.

Помощ при смяна на пътната лента

Когато е задействана, помощта при смяна на пътната лента използва радарна технология, за да сканира страната на пътника за наличие на други участници в движението. Ако използвате мигача и системата установи, че не е чисто, за да смените лентата, ще бъдете предупредени със звуков сигнал и мигаща икона до огледалото на пътника.

Електронен контрол на стабилността

Електронният контрол на стабилността (ESС) намалява ефективно риска от странично занасяне и преобръщане. Когато системата открие критична ситуация, тя се включва незабавно, като намалява мощността на двигателя и задейства поотделно спирачките на всяко колело на камиона и на ремаркето.

Светлини при аварийно спиране

Ако натиснете рязко спирачките, спирачните светлини примигват бързо, за да предупредят автомобилите зад вас – лесен начин за избягване на животозастрашаващите удари отзад.

Предупреждение за сблъсък с аварийна спирачка

Ако бъде разпознат риск от удар, нашата интуитивна система за предупреждение за сблъсък ви предупреждава, като прожектира светлина на предното стъкло. Аварийната спирачка се задейства автоматично, като по този начин намалява значително опасността от сериозни наранявания.

Предлага се за следните камиони

ИСКАТЕ ДА ПОВИШИТЕ НИВОТО НА БЕЗОПАСНОСТ?

Говорете с вашия дилър на Volvo Trucks относно вашите системи за безопасност.