TRUCKS

Volvo FH16. Предназначен за тежкотоварни превози.

Volvo FH16 е нашият най-мощен камион, създаден за тежкотоварни задачи, при които са необходими допълнителна мощност и въртящ момент. Той преодолява предизвикателствата, с които другите камиони не могат да се справят. Ефективният двигател D17 и подобреният комфорт за водача отговорят на вашите изисквания за производителност.

Volvo FH16

Приложения: тежкотоварен транспорт, горско стопанство и транспорт на дървен материал, минен и кариерен транспорт
Мощност: 600 к.с., 700 к.с. или 780 к.с.

Версията 700 к.с. е сертифицирана за работа и с биодизел.


Прочетете пълните спецификации

Мощен камион за вашата производителност

Volvo FH16 предлага усъвършенствана мощност за производителност заедно с най-високо ниво на комфорт в кабината. Независимо коя версия ще изберете, очевидно е, че тя ще ви даде нещо повече. Разберете повече за Volvo FH16 в галерията по-долу.

Оптимизирана визия с адаптивни дълги светлини

Дизайнът на предните фарове с черна тема е уникален за Volvo FH16. LED светлините предлагат отлична визия и отличителен профил. Използвайте адаптивните дълги светлини, за да увеличите видимостта си, без да заслепявате другите участници в движението.

Научете повече за системите за подпомагане на водача

Броня за тежки условия

Издръжливата броня е създадена да издържа в трудни условия. Изработена от 3-милиметрова висококачествена стомана, тя предпазва предницата от вдлъбнатини и счупване на фаровете. Тя е толкова здрава, колкото изглежда.

Подходящ интериор

Независимо дали избирате окомплектовката за Volvo FH16, или кожената окомплектовка, е ясно, че тя е крачка пред останалите.

Всичко за живота в кабината

Персонализирайте своя Volvo FH16

Емблематичен дизайн с много мощност и въртящ момент, заедно с широк набор от опции, които ви позволяват да приспособите този експертен инструмент към вашите изисквания. До 780 к.с., здрави мостове и удобни кабини с различни нива на оборудване – заедно с функции за пестене на гориво, като например дискови спирачки без съпротивление. Време е да оформите силата си.

Volvo Dynamic Steering

Управление на тежки товари при маневри с ниска скорост или шофиране с висока скорост по коловози или дупки? Volvo Dynamic Steering е като стабилна ръка, която улеснява вашето шофиране и облекчава напрежението.

Прочетете повече за Volvo Dynamic Steering

Спестете гориво с I-See

I-See оптимизира скоростта, смяната на предавките, движението по инерция и спирането чрез двигателя според маршрута напред, за да пести гориво. Той взема предвид предстоящата топография, завои, кръгови кръстовища и информация за трафика в реално време, за да подобри горивната ефективност и да намали вашия въглероден отпечатък.

Прочете повече за I-See

Мостове, които увеличават товароносимостта ви

За изключителна товароносимост можете да специфицирате вашия Volvo FH16 с до пет моста директно от фабриката. Готов за шофиране, с гаранция и следпродажбена поддръжка. След като разтоварите камиона, можете да използвате повдигането на тандемния мост, за да освободите и повдигнете един от задвижващите мостове.

Разгледайте нашите опции за шаси

Мощният двигател D17

Със 780 к.с. D17 е най-мощният двигател, поставян някога в камион Volvo. Но горивната ефективност и огромният наличен въртящ момент са това, което прави Volvo FH16 перфектната комбинация за тежкотоварни превози и други трудни задачи.

Три нива на мощност на D17

Двигателят D17 се предлага с цялата мощност и ефективност, които можете да поискате за тежкотоварни превози. Изберете между 600 к.с., 700 к.с. и 780 к.с. За да ви помогнем да намалите въглеродния си отпечатък и да изпълните специални изисквания, можете да използвате HVO като гориво за всички нива на мощност. В допълнение версията със 700 к.с. може да бъде задвижвана и с биодизел.

Вижте повече подробности в спецификациите на Volvo FH16

По-голям въртящ момент

Двигателят D17 осигурява повече мощност, до 3800 Nm въртящ момент и повече спирачна мощност на двигателя при ниски обороти. Позволява ви да приспособите ефективно задвижване, което работи точно на правилното ниво, дори когато задачата ви изисква най-високите стандарти.

Разберете повече за двигателите Volvo

Повече контрол с I-Shift

С I-Shift контролът е във вас, независимо дали имате нужда от сцепление за стартиране, или поддържане на въртящия момент при ниска скорост. Разгледайте по-подробно предимствата на I-Shift в тази галерия с изображения.

Предавки за бавен ход

Потеглянето с тежък товар е предизвикателство както за сцеплението, така и за съединителя. I-Shift с предавки за бавен ход подобрява стартовата способност и значително намалява натоварването върху вашия съединител.

Шофиране с един педал

Функцията за промяна на посоката ви позволява да превключвате между предна и задна предавка, като използвате само педала на газта. При скорости до 4 km/h теренната спирачка ви позволява да използвате педала на газта, за да контролирате както дросела на двигателя, така и колесните спирачки.

Интелигентен софтуер

Магията се крие в електронното управляващо устройство, което управлява съединителя и превключването на предавките. Поредица от софтуерни пакети ви позволява да приспособите I-Shift за вашите нужди. Предлага се специален пакет за голямо натоварване, за да се справите с изключително големи товари.

Система за наблюдение с камери

Системата за наблюдение с камери подобрява аеродинамиката, за да пести енергия. Освен това подобрява вашата пряка видимост и включва функции за наблюдение, които огледалата нямат. За по-дълги комбинации обаче страничните огледала са по-подходящ избор.

Разгледайте нашата система за наблюдение с камери

Система за информация и забавление и аудиосистема

Интерфейс за водача, който е лесен за използване, система за информация и забавление и аудиосистема, налична на две нива, създават комфортно изживяване във Volvo FH16, независимо дали шофирате, или почивате.

Опции за кабина

Volvo FH16 се предлага с широка гама кабини, които отговарят на вашите изисквания. Можете да избирате между енергоспестяващата система за наблюдение с камери и страничните огледала. Разгледайте по-подробно алтернативите.

  Кабина Globetrotter XXL

  Volvo FH16 с кабина Globetrotter XXL комбинира отличен комфорт за шофиране и живеене за двама души. Превъзходен комфорт за спане в по-дългото и по-широко долно легло.

  Кабина Globetrotter XL

  Volvo FH16 с кабина Globetrotter XL съчетава отличен комфорт за шофиране и живеене за двама души с много място за съхранение и пространство.

  Кабина Globetrotter

  Volvo FH16 с кабина Globetrotter съчетава отличен комфорт за шофиране и живеене за до двама души и височина за изправен стоеж над двигателното отделение.

  Спална кабина

  Volvo FH16 със спална кабина предлага отличен комфорт за шофиране и удобно нощуване за до двама души в съчетание с ограничена височина за изправен стоеж.

  Ниска спална кабина

  Volvo FH16 с ниска спална кабина предлага по-ниска външна височина на кабината, съчетана с отличен комфорт за шофиране, удобно нощуване за един човек и ограничена височина за изправен стоеж.

Описаните характеристики може да не са стандартни или налични за всички нива на оборудване и опции за силово предаване.

Имате въпрос?

Вашият местен дилър на Volvo Trucks ще ви каже отговора. Отбийте се при него, обадете му се или го помолете да дойде при вас.