×

Volvo Trucks Insights

Форум за анализи и информация относно камиони, транспорт и технологии.
Получете анализи и отговори от нашите експерти по темите, които са важни за вас и вашия бизнес. 

8 matches

1 of 1

 • При настоящите ограничения на пробега на електрическите камиони мнозина бързо ги отхвърлят като ефективна опция за по-дълги разстояния. И все пак около 45 процента от стоките, транспортирани в Европа днес, изминават разстояния, по-малки от това, което предполага, че електрическите камиони за превоз на дълги разстояния са способни на много повече, отколкото хората осъзнават.

 • Дори в добри времена минимизирането на разхода на гориво на камиона е от съществено значение за рентабилен бизнес. Но когато се борите с инфлация, високи цени на енергията и криза на разходите за живот, тогава нито една икономия не е твърде малка. Добрата новина е, че има много неща, които можете да направите веднага, за да подобрите горивната ефективност на вашия автомобил.

 • Технологии и иновации

  06/20/2022 4 мин. 2 мин.

  Как технологиите допринасят за ефективно шофиране 

  Свързаността и анализът на данни създават нови възможности за развитието и обучението на водачи. Независимо дали сте водач със собствено превозно средство, или управител на автопарк, това има потенциал да подобри разхода на гориво, максималния пробег и безопасността.

 • Около 1,35 милиона участници в движението загиват всяка година по света. Повече от половината от тях са уязвими участници в движението (пешеходци, велосипедисти, мотопедисти и мотоциклетисти). Когато този тип пътнотранспортно произшествие включва тежкотоварен камион, е вероятно да има много сериозни последици. Въпреки че причините за тези инциденти са сложни и разнообразни, действията на водача на камиона в трафика могат да помогнат за спасяването на животи.

 • Когато инвестирате в електрически камиони, е важно да планирате маршрутите и дейностите си. Ако се направи ефективно, това може да помогне за плавен преход и да удължи пробега на електрическия камион.

 • Интелигентните тахографи от първо поколение са задължителни във всички нови тежкотоварни камиони от юни 2019 г. Сега Европейският съюз (ЕС) въвежда допълнителни регламенти, които ще изискват от август 2023 г. да бъдат инсталирани тахографи от второ поколение.

 • Всяка минута престой означава пропуснати приходи. Вижте шест начина, по които можете да помогнете автомобилът ви да остане възможно най-дълго на пътя – от прости и ясни до използване на пълните предимства на свързаността.

 • Добре поддържаният камион е икономичен. Ето няколко примера за области, в които редовната поддръжка ще запази автомобила ви в добро състояние и ще ви позволи да избегнете ненужно увеличаване на разхода на гориво.

8 matches

1 of 1