×

Globetrotter - онлайн списание на Волво Тракс

Тук винаги ще откриете страхотни истории за товарни автомобили

114 matches

1 of 6

 • Обновленията на аеродинамичния дизайн на Volvo FH допълнително ще намалят откъсването на потока и въздушното съпротивление и освен това ще помогнат за спестяване на още повече гориво при превози на дълги разстояния.

 • Без значение дали извършвате пътувания на дълги разстояния, регионални превози, дистрибуция или строителство, тези последни обновления за Euro 6 Step E означават сериозни икономии на гориво за всеки. Volvo разгледа цялото задвижващо предаване и направи редица подобрения, които не само увеличават икономията на гориво, но и осигуряват по-плавно, по-приятно изживяване при шофиране по пътя или извън него.

 • Разгледайте отблизо иновативното пътешествие на I-Shift и вижте какви предимства е донесла на клиентите на Volvo Trucks през последните 20 години.

 • Революционната автоматична трансмисия на Volvo Trucks празнува своята 20-годишнина през 2021 г. И до днес тя продължава да се развива и остава еталон за индустрията. Но какви са тайните зад нейния световен успех?

 • Новият договор Flexi-Gold на Volvo Trucks предлага сигурността на дългосрочен договор за сервизно обслужване, но и гъвкавост, която позволява непрекъснато адаптиране на поддръжката и разходите спрямо експлоатацията.

 • Business story

  10/17/2019 5 минути четене 5 минути четене

  Volvo Flexi-Gold Contract поддържа камионите на Майкъл Върмаак в движение 

  За южноафриканския фермер Майкъл Върмаак успехът е свързан най-вече с максималния пробег. Притежаването на собствен автопарк от камиони Volvo FH и договорът Flexi-Gold му помагат да си осигури рентабилност – и да изпревари конкурентите си.

 • Финландската компания Kuljetusliike Antti Airaksinen наскоро започна да използва Volvo FH с I-Save за своите дейности за дистрибуция на храни. Оттогава разходът на гориво е намалял с 4,5 литра на 100 километра, което оказва огромно влияние върху рентабилността на компанията.

 • Новият Volvo FH с I-Save може да намали разходите за гориво с до седем процента. Каква е тайната му? Комбинацията от интензивно изпитване, уникален двигател D13TC и множество актуализирани функции за пестене на гориво го прави най-икономичния камион на Volvo Trucks до момента.

 • The assignment

  05/14/2019 6 минути четене 6 минути четене

  Превозване на опасни товари в планинската южна част на Бразилия 

  Освен че са красиви, планинските пътища в Южна Бразилия са и опасни. Когато водачът на камион Алдинан Сезар Родригес превозва силно корозивни химикали в района, той разчита на своя Volvo VM и обучението си по безопасност.

 • Предупреждението за дистанция, добавено към последното поколение на системата за подпомагане на водача предупреждение за сблъсък с аварийна спирачка на Volvo Trucks, прави функционалността за активна безопасност по-добра от всякога.

 • Transport story

  05/07/2019 3 минути четене 3 минути четене

  Новата кабина XXL FH предлага на водачите дом далеч от дома 

  По-голяма кабина, увеличено пространство за багаж и едно от най-големите легла в отрасъла. Volvo Trucks увеличи обема на своята и без това просторна кабина FH за повече комфорт за живеене при превози на дълги разстояния.

 • Всички нови европейски камиони вече трябва да отговарят на строгите стандарти за емисии на CO2 и икономия на гориво на ЕС. Volvo Trucks инвестира много средства в нови устойчиви транспортни решения и продължава да работи усилено, за да се справи с огромното въздействие, което това ще окаже върху автомобилната индустрия.

 • Tech Product

  03/28/2019 2 минути четене 2 минути четене

  Спестете разходи за гориво с актуализираната I-See  

  Самообучаващата се система I-See сега е актуализирана чрез добавянето на облачни картографски данни, което позволява да се използва в повече ситуации, подобрявайки функционалността, управляемостта и най-вече разходите за гориво.

 • Business story

  03/20/2019 7 минути четене 7 минути четене

  Намаляване на разхода на гориво над всички очаквания 

  Само след четири години чешкият превозвач Vapas намали разхода на гориво с 10 процента. Ключ към успеха му бяха редовните обучителни сесии и образоването на водачите как да извличат максимума от най-новите технологии на Volvo.

 • Business story

  01/30/2019

  Напълно ново начало 

  В мината Brønnøy Kalk в Норвегия се тестват автономните камиони Volvo FH, превозващи варовик по петкилометрова отсечка. Това е първото автономно решение на Volvo Trucks, използвано в реална работна ситуация. Целта е да се подобри значително производителността и безопасността на мината.

 • Business story

  12/10/2018

  Господар на гората 

  Той зае второ място на тазгодишния световен финал на Предизвикателството от Volvo Trucks за водачите и е истински майстор на икономичното шофиране. Като водач и собственик на товарен автомобил Берт „Кнате“ Йохансон знае как да извлече максимума от всяка капка гориво – и от своите камиони Volvo.

 • Електрическите камиони са нещо повече от акумулатори и станции за зареждане – те могат да спомогнат за подобряване на условията на работа на водачите и за увеличаване на печалбите на транспортните компании. Трима специалисти от Volvo Trucks помагат за прехода към електрическо бъдеще.

 • Пътищата в югозападна Норвегия са сред най-труднопроходимите в света. Когато управлявате 50-тонна автомобилна композиция с товар от жива риба в резервоари с плискаща се вода, става още по-сложно.

 • Когато двигателят D12 беше пуснат на пазара през 1993 г., това беше истинска революция. Някои казваха, че Volvo са с десет години напред. Гьоран Нихолм, днес пенсиониран инженер на Volvo, ни разказва историята от самото начало.

 • Volvo FH, един от най-безопасните камиони в света, е лидер по отношение висококачествените функции за безопасност. Заедно със съзнателната нагласа за безопасност на водача инвестирането във функции за безопасност може да допринесе за икономии на разходите на транспортните компании. Срещнахме се с Карл Йохан Алмквист, директор по безопасност на движението и продуктите във Volvo Trucks, за да поговорим за това.

114 matches

1 of 6

Latest Press Release

Latest Press Release