TRUCKS

Най-нови съобщения до медиите

140 matches

1 of 7

  • Електрическите камиони Volvo имат повече от 80 милиона километра пробег или 2 000 обиколки около земното кълбо, откакто Volvo представи своите първи електрически модели товарни автомобили през 2019 година. Тези камиони са намалили емисиите CO2 и в същото време са подобрили значително работната среда на водачите.

  • Новият Volvo FH16 е най-мощният камион в Европа, като същевременно е и с отлична горивна ефективност и може да се движи със 100% възобновяеми горива. Пътни тестове потвърждават, че изцяло новият двигател на FH16 постига 5% по-нисък разход на гориво и по-ниски емисии, като в същото време добавя 7% повече въртящ момент – комбинация, която повишава ефективността и производителността при най-тежките транспортни задачи.

  • Volvo Trucks разработва камиони с двигатели с вътрешно горене, които работят с водород. Тестове в реални пътни уславия с камиони, използващи водород, ще започнат през 2026 година, а пускането в търговската мрежа е планирано за края на това десетилетие. Камионите, които се движат със зелен водород, осигуряват значителна стъпка напред за Volvo към постигането на целта за нетна нула и подпомагат клиентите да постигнат техните цели за декарбонизация.

  • Volvo пуска първия си модел камион досега, разработен само за електрическо задвижване. С капацитет за тежки товари и отлична видимост за водача, FM Low Entry е електрически камион, оптимизиран за безопасно и ефективно шофиране в градски райони.

  • Volvo Trucks представя нов двигател за своя емблематичен камион FH16. С до 780 к.с. и 3800 Нм новият 17-литров двигател може да се справи лесно и с най-трудните транспортни задачи, като същевременно осигурява изключителна горивна ефективност и издръжливост. Новият двигател е сертифициран да работи с биогорива.

  • Емблематичната гама камиони FH на Volvo се сдобива с нов член на семейството – Volvo FH Aero. С аеродинамичен дизайн и иновативни функции, FH Aero предлага енергийна ефективност от ново ниво, наличен в четири варианта, включително биогориво и наградената електрическа версия.

  • Volvo Trucks грабна престижната награда в индустрията за своя Volvo FH Electric. За първи път електрически камион печели наградата.

  • С пробег от до 450 км, 50 процента по-кратко време за зареждане и нови системи за активна безопасност, обновените електрически камиони Volvo от средната гама са проектирани за градска среда и осигуряват безопасни транспортни и логистични операции с нулеви емисии.

  • Volvo Trucks is now offering its medium-duty truck Volvo FL with a more powerful 320hp engine, allowing the vehicle to take on even tougher assignments.

  • Национална мрежа от публични бързи зарядни станции за тежкотоварни електрически камиони започва да работи в Швеция. Зарядната мрежа се захранва от възобновяема енергия. Нова услуга от Volvo Trucks прави по-лесно за превозвачите намирането и достъпа до зарядни станции.

  • Над 300 деца от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в село Бутан, община Козлодуй ще имат възможност да изучават наука, технологии, инженерни науки и математика благодарение на модерно специализирано оборудване, дарено от Volvo.

  • Volvo Trucks ramps up electric truck volumes and starts serial production of heavy battery electric trucks at the Ghent factory in Belgium. This means that electric Volvo trucks are now built in four factories – three in Europe and one in the US.

  • Време e за празнуване! Днес се навършват 30 години, откакто Volvo Trucks представи Volvo FH, най-продаваният камион на компанията за всички времена. От самото начало, моделът-флагман на Volvo се характеризира със своя отличителен екстериор и интериор, превъзходен комфорт за водачите и технически усъвършенствани решения за ефективност и безопасност.

  • За последните осем години компанията влага близо 23 млн. лева в развитие и разширяване на сервизната си мрежа в страната.

  • 154 смели професионалисти се включиха в квалификационните кръгове на състезанието по ефективно и екологично шофиране на камиони, което тази година се проведе под името е-Driver ’23 с електрически камион Volvo.

  • Volvo Trucks достави електрически камион за превоз на тежки товари на транспортна компания в Гьотеборг, Швеция. Камионът може да превозва общо тегло от 74 тона.

  • Volvo Trucks представя по-мощни батерии за своята средна гама електрически камиони, които могат да извършват доставки, изминавайки пробег от до 450 км и правят възможно електрифицирането на още повече транспортни приложения в градовете.

  • СПРИ, ОГЛЕДАЙ СЕ, ПОМАХАЙ! Това е кратко послание, което обаче може да спасява животи. И също така е тема на новият музикален видеоклип на Volvo Trucks, представен по време на Световната седмица по пътна безопасност 2023 на ООН. Целта е да бъдат достигнати децата в училищна възраст по цял свят, за да се подчертае важността на безопасното поведение сред всички участници в движението, както и да се повиши осведомеността за тежкотоварните превозни средства, като част от трафика.

  • С цел повишаване безопасността на велосипедистите и пешеходците, и в помощ на работата на водачите, Volvo Trucks сега представя гама от нови системи за безопасност в своите камиони.

  • Volvo Trucks подписа писмо за намерение да достави 1,000 електрически камиона до 2030 година на Holcim, един от най-големите доставчици на решения за строителството в световен мащаб. Сделката е най-голямата поръчка към момента за електрически камиони Volvo, и първите 130 товарни автомобили ще бъдат доставени през тази и следващата година.

140 matches

1 of 7