TRUCKS

Volvo представя обновени електрически камиони за градски превози с нулеви емисии

С пробег от до 450 км, 50 процента по-кратко време за зареждане и нови системи за активна безопасност, обновените електрически камиони Volvo от средната гама са проектирани за градска среда и осигуряват безопасни транспортни и логистични операции с нулеви емисии.
Volvo представя обновени електрически камиони за градски превози с нулеви емисии
Новите Volvo FE и FL Electric – средно тежки камиони, предназначени за градски транспорт и логистика с нулеви емисии

В градове, където се въвеждат чисти градски зони и в компании, които засилват амбициите си за устойчивост, камионите с нулеви емисии, които могат да отговорят на всички градски транспортно-логистични нужди са по-актуални от всякога. За да отговори на тези нужди, Volvo Trucks представя своите обновени електрически камиони Volvo FL и FE.

Volvo FL и FE са идеални за повечето приложения в натоварения град, като дистрибуция, сметосъбиране и градско строителство. Електрическите версии са в серийно производство от 2019 година и са в продажба на множество пазари в Европа, Средния Изток, Африка, Азия и Австралия.

Зарядният капацитет при зареждане с променлив ток на електрическите камиони на батерии от средната гама е почти удвоен до 43 kW, което намалява необходимото време за зареждане наполовина. Те също така се предлагат с наскоро обновени батерийни пакети, които осигуряват пробег до 450 км с едно зареждане.

“Volvo Trucks има водеща позиция на пазара на електрически камиони – и ние непрекъснато ги подобряваме, за да можем да дадем възможност на повече бизнеси да направят стъпката в посока към превозни средства с нулеви емисии в техните ежедневни операции”, казва Джесика Сандстрьом, ръководител продуктов мениджмънт във Volvo Trucks. “Обновените модели Volvo FL и FE са идеални работни инструменти за бизнеси, при които устойчивото развитие е високо в приоритетите, като предлагат широка гама от приложения за клиентите.”

Безопасността е от ключово значение при камионите Volvo FL и FE, които обичайно споделят ограничено пространство с леки автомобили, велосипедисти, мотористи и пешеходци в натоварената градска среда. Цяла гама от нови харктеристики ще повиши безопасността, както на водачите, така и на останалите участници  движението, и тези надграждания в системите означават, че моделите Volvo FL и FE надвишават общите регламенти за безопасност (General Safety Regulations), които влизат в сила през 2024 година.

Новите  FL- и FE-модели също така идват с нов привлекателен дизайн с обновена предна част, отличителни LED-светлини и подсилени емблема и надпис Volvo отпред.

Освен това всички варианти на задвижващата линия при Volvo FL и FE, включително електрически, дизелови и на газ, са оборудвани с редица нови функции, които ги правят още по-добре подготвени за модерните бизнеси в града. 

Обобщение на някои от новите и надградени характеристики на Volvo FL и FE:

  • Външните огледала са с по-тънки рамена, за да може водачите да имат по-добра директна видимост към заобикалящата среда
  • Интериорът има нови LED-светлини и заключващо се вътрешно пространство за съхранение, които подобряват работната среда
  • Volvo FL и FE могат да бъдат оборудвани с 360-градусова камера „птичи поглед“ и/или камера за страничен изглед
  • Новият ключ е окомплектован с нови, удобни за употреба функции
  • Електрическите версии имат нов ПТО-интерфейс, който позволява надстрояване без електро-механичен мотор, което опростява процеса на надстрояването и спестява тегло
  • Допълнителните системи за безопасност включват система за установяване на уязвими участници в движението (Vulnerable Road User Detection), система за предотвратяване на страничен сблъсък (Side Collision Avoidance Support) и система за известяване на водача (Driver Alert Support).

Новите модели Volvo FL и FE вече могат да бъдат поръчвани, като доставките към клиентите започват през първата половина на 2024 година.

 

Връзка към изображения с висока разделителна способност.
 

Връзка към филма и снимки :

https://media.volvogroup.com/dam

За допълнителна информация се обръщайте към:

Ина Игнатова
имейл: ina.ignatova@volvo.com

Volvo Trucks доставя цялостни транспортни решения за взискателни професионални клиенти с пълната си гама от средно- и тежкотоварни камиони. Подпомагането на клиентите се осъществява чрез глобална дилърска мрежа, състояща се от 2 300 сервизни точки в 130 страни. Камионите Volvo се асемблират в 12 държави по света. През 2023 г. глобално са доставени приблизително 145 000 камиони Volvo. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на камиони, автобуси, строителни машини и морски и индустриални двигатели. Групата предоставя и цялостни решения за финансиране и обслужване. Дейността на Volvo Trucks се базира на основните ценности за качество, безопасност и грижа за околната среда.