TRUCKS

Volvo FH16 Aero. Ефективен тежкотоварен транспорт.

Volvo FH16 Aero е камион за тежкотоварен транспорт, с форма и мощност за по-голяма производителност. Аеродинамичният дизайн заедно с мощния двигател D17 ви позволява да увеличите производителността си, като същевременно пестите гориво. Чудесното изживяване при шофиране също е част от предложението.

Volvo FH16 Aero

Приложения: тежкотоварни превози
Мощност: 600 к.с., 700 к.с. или 780 к.с.

Версията 700 к.с. е сертифицирана за работа и с биодизел.Прочетете пълните спецификации

Ефективност и комфорт за вашите нужди

Разгледайте по-отблизо аеродинамичния дизайн на камиона със системата за наблюдение с камери: намалява съпротивлението с цел пестене на гориво, като същевременно подобрява пряката видимост. Изпитайте комфорта на кабината Globetrotter XXL. Разгледайте галерията по-долу, за да опознаете истински Volvo FH16 Aero.

Система за наблюдение с камери

Системата за наблюдение с камери подобрява аеродинамиката, за да пести гориво. Освен това разширява вашето зрително поле както в добри, така и в трудни условия. Нощното виждане осветява тъмнината, а режимът за видеоохрана ви позволява да виждате какво се случва около камиона, когато е паркиран.

Разгледайте нашата система за наблюдение с камери

Система за информация и забавление и аудиосистема

Интерфейсът за водача, който е лесен за използване, системата за информация и забавление и аудиосистемата, налична на две нива, създават комфортно изживяване във Volvo FH16 Aero, независимо дали шофирате, или почивате.

Комфорт на кабината Globetrotter XXL

Volvo FH16 Aero е създаден, за да подобри максимално живота ви на пътя. Можете да пътувате навсякъде с кабината Globetrotter XXL. Още повече пространство, повече комфорт, по-голямо легло и повече домашен уют. Получавате всичко това, без да правите компромис с товароносимостта.

Научете повече за живота в кабината

Създайте своя Volvo FH16 Aero

Силен характер с аеродинамичен дизайн и дискови спирачки без съпротивление, за да минимизирате въглеродния си отпечатък и да намалите разходите си за гориво. Персонализирайте своя Volvo FH16 Aero за тежкотоварни превози.

Увеличете производителността си с адаптивен круиз контрол

Поддържайте равномерна скорост, за да пестите гориво. Поддържането на висока средна скорост също ще повиши вашата производителност. Адаптивният круиз контрол адаптира скоростта спрямо тази на автомобила отпред и работи по целия път от движение с пълна круизна скорост до пълно спиране – и отново до круизна скорост. Което означава, че можете да го използвате дори повече.

Нашите системи за подпомагане на водача

Предсказване на маршрути и пестене на гориво с I-See

I-See познава маршрутите ви и оптимизира скоростта, смяната на предавките, движението по инерция и спирането чрез двигателя в съответствие с тях. Той взема предвид предстоящия топографски релеф, завои, кръгови кръстовища и информация за трафика в реално време, за да пести гориво.

Прочетете повече за I-See

Мощност, предназначена за производителност и ефективност

D17 е най-мощният двигател, поставян някога в камион Volvo. Но горивната ефективност и големият въртящ момент са тези, които правят Volvo FH16 Aero идеалното съответствие за трудните тежкотоварни превози с висока средна скорост.

До 780 к.с.

D17 е 17-литров редови шестцилиндров двигател с ниско тегло и висока ефективност. Изберете между 600 к.с., 700 к.с. и 780 к.с. За да намалите вашия CO2 отпечатък, всички версии работят или с дизел, или с HVO.

Разгледайте пълната спецификация на Volvo FH16 Aero

Повече ефективност и по-висок въртящ момент

Всички двигатели на Volvo FH16 Aero осигуряват повече мощност, до 3800 Nm въртящ момент и повече спирачна мощност на двигателя при ниски обороти. Това означава, че можете да приспособите плавно, мощно и ефективно силово предаване и потенциално да намалите разходите си за гориво.

Прочетете повече за двигателите Volvо

Повече мощност за по-добра горивна ефективност

Мощното силово предаване на D17 е създадено да пести гориво, когато теглите тежки товари. Как? Огромната мощност и въртящ момент позволяват на двигателя да работи с по-малко натоварване при по-ниски обороти, което води до спестяване на гориво.

Пълен контрол върху мощността и маневрите

Използвайте мощността си ефективно. I-Shift ви дава пълен контрол върху мощността на D17. А с Volvo Dynamic Steering следващият ви ход е лесен и прецизен. Влезте в галерията с изображения по-долу, за да научите повече за тези характеристики.

Перфектно превключване на предавките с I-Shift

С I-Shift всяка смяна на предавка е плавна и синхронизирана до милисекунда. Това прави шофирането ви удобно и ефективно. Изборът от софтуерни пакети ви позволява да приспособите I-Shift за вашите нужди от тежкотоварни превози.

Повече за I-Shift

Volvo Dynamic Steering: стабилна ръка

Прецизно и контролирано маневриране с тежки товари при ниска скорост? Като стабилна ръка Volvo Dynamic Steering улеснява вашето шофиране. Освен това предлага взаимодействие с вашите системи за подпомагане на водача.

Повече за Volvo Dynamic Steering

Опции за кабина

Ние предлагаме Volvo FH16 Aero с гама от кабини, които отговарят на вашите нужди. Разгледайте по-подробно възможностите за избор по-долу.

  Кабина Globetrotter XXL

  Volvo FH16 Aero с кабина Globetrotter XXL съчетава отличен комфорт за шофиране и живеене за двама души. Превъзходен комфорт за спане в по-дългото и по-широко долно легло.

  Кабина Globetrotter XL

  Volvo FH16 Aero с кабина Globetrotter XL съчетава отличен комфорт за шофиране и живеене за двама души с много място за съхранение и пространство.

  Кабина Globetrotter

  Volvo FH16 Aero с кабина Globetrotter съчетава отличен комфорт за шофиране и живеене за до двама души и височина за изправен стоеж над двигателното отделение.

  Спална кабина

  Volvo FH16 Aero със спална кабина предлага отличен комфорт за шофиране и удобно нощуване за до двама души в съчетание с ограничена височина за изправен стоеж.

  Ниска спална кабина

  Volvo FH16 Aero с ниска спална кабина предлага по-ниска външна височина на кабината, съчетана с отличен комфорт за шофиране, удобно нощуване за един човек и ограничена височина за изправен стоеж.

Описаните характеристики може да не са стандартни или налични за всички нива на оборудване и опции за силово предаване.

Имате въпрос?

Вашият местен дилър на Volvo Trucks ще ви каже отговора. Отбийте се при него, обадете му се или го помолете да дойде при вас.