TRUCKS

ГРИЖА ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА – ТОВА Е ИДЕЯТА, КОЯТО ПОДДЪРЖАМЕ

Бихте могли да кажете, че сме пионери. Грижата за околната среда е една от нашите основни ценности още от 70-те години. От тогава досега сме намалили емисиите на замърсителите на въздуха, идващи от нови товарни автомобили Volvo, с 90%, а разхода на гориво и влиянието върху климата – с 40%. Вярваме в устойчивото бъдеще на транспортната индустрия. Нашите товарни автомобили, услуги и дейности ще продължат да бъдат водещи в тази сфера.

Товарни автомобили и услуги

Нашата цел е да създаваме товарни автомобили и услуги, които имат по-малко влияние върху околната среда. И ние действително имаме голям напредък – от подобряването на горивната ефективност до проучването на алтернативни горива.

Енергийна ефективност
От 1970 г. досега разходът на гориво е намалял с 40%. Ние обаче знаем, че можем да се справим още по-добре. Така че сме поели ангажимент да подобряваме ефективността.

Управление на горивото
Нашите товарни автомобили са с висока горивна ефективност. А интелигентните ни системи за управление на горивото и за обучение на водачи ви помагат да се възползвате максимално от тях.

Алтернативни горива
Ние бяхме първият производител на товарни автомобили, който направи цялостно изпитване на био-DME горивото и представи дизелов двигател, работещ с метан.

Емисии, причинени от товарните автомобили
Нашият двигател Euro 6 намали наполовина емисиите на твърди частици, а тези на азотни оксиди – с почти 80%. Нашите товарни автомобили, задвижвани с газово гориво, имат значително п-малки емисии.

Материали и рециклиране
Около една трета от суровините, използвани в един нов товарен автомобил Volvo, идват от рециклирани материали. А в края на експлоатационния срок на товарния автомобил 90% от него може да се рециклира.

Научете повече за нашите устойчиви товарни автомобили и услуги

Нашите дейности

На път сме да постигнем цялостна устойчивост на производствения ни процес. Заводите ни в Гент, Белгия, и в Туве, Швеция, бяха първите в света автомобилни заводи, които не оказват влияние върху климата. Емисиите на разтворители от бояджийския ни цех в Умеа, Швеция, са едни от най-ниските в отрасъла. Все по-голям брой от нашите дилърски представителства също преминават към нулеви емисии на СО2. И нещата не спират дотук. Тази дейност се разширява бързо и глобално, за да обхване възможно най-голяма част от нашите производствени методи, заводи, транспорт и дилърски представителства.

Научете повече за устойчивата ни работа 

Намалете влиянието си върху околната среда

Грижата за околната среда е важен фактор, свързан с вашия товарен автомобил или автопарк. Вашият местен дилър на Volvo Trucks е тук, за да ви помогне.