TRUCKS

Просто шофирайте

I-SHIFT ОТ VOLVO TRUCKS

I-Shift е гамата от автоматични скоростни кутии на Volvo Trucks, които са проектирани да направят шофирането по-лесно, по-безопасно и по-удобно. Всяка смяна на предавките се извършва в най-точния момент – автоматично – и последното поколение предлага по-бърза и по-плавна смяна на предавките от всякога. Поредица от софтуерни пакети ви позволява да приспособите I-Shift за вашите нужди. Има налични функции за I-Shift, които позволяват управление с един педал в определени ситуации. А в зависимост от модела на камиона има версии на I-Shift, които разкриват нови възможности, като I-Shift с предавки за бавен ход и I-Shift Dual Clutch.

Как работи I-Shift?

В основата на I-Shift е „класическа“ несинхронизирана ръчна скоростна кутия, откъдето идват компактният дизайн и високата ефективност. Магията се крие в електронното управляващо устройство, което управлява съединителя и смените на предавките. Чрез постоянна оценка на информацията за скоростта, теглото, класа на пътя и необходимия въртящ момент то прилага изключителна прецизност при всяка смяна на предавката. Освен това системата комуникира с двигателя, като му дава възможност да регулира оборотите и спирачките за постигане на максимална ефективност.

I-Shift се предлага за Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX и Volvo FE.

I-Shift с предавки за бавен ход – потегляйте от където пожелаете

Теглите ли тежки товари? Потеглянето от място проблем ли е по хълмист терен или при лоши пътни условия? Оборудвайте вашия камион с I-Shift с предавки за бавен ход и оставете това притеснение далеч зад себе си. Стартовата способност се подобрява, а натоварването на съединителя се намалява с до 75%. Изберете между една или две предавки за бавен ход плюс опцията за допълнителни задни предавки. Предавателното отношение ви позволява да шофирате с 0,5 – 2 km/h с пълен контрол върху въртящия момент на двигателя.


Движете се бавно, но икономично


С I-Shift с предавки за бавен ход не е нужно да правите компромис нито с икономията на гориво, нито със стартовата способност. Можете да имате и двете. Просто изберете по-малко предавателно число на задния мост, което ви позволява да поддържате круизна скорост при много по-ниски обороти, когато шофирате по добри пътища. Така е по-удобно и по-добре за вашата горивна ефективност.

 

I-Shift с предавки за бавен ход се предлага за Volvo FH16, Volvo FH, Volvo FM и Volvo FMX.

 

 

I-Shift Dual Clutch – нов начин за шофиране

Задачите ви изискват ли високи работни характеристики и чести смени на предавките? Тогава изберете I-Shift Dual Clutch – той предлага наистина плавно ускорение с безпроблемно превключване на предавките. Трансмисията сменя предавката за части от секундата.

 

Получавате постоянен поток от мощност, който може да промени начина ви на шофиране – и да увеличи производителността ви. Въртящият момент е постоянен, така че можете уверено да смените предавката по средата на завоя. Плавната мощност също така поддържа товара стабилен. Мощността се предава непрекъснато към колелата, което означава минимален риск от засядане или загуба на сцепление по хлъзгав път. Дори при използване на моторната спирачка при спускане по наклон с превключване на по-ниска предавка можете да бъдете сигурни, че ще се движите по-стабилно и по-безопасно.

 

Постоянен поток от мощност
 

I-Shift Dual Clutch може да избере предварително следващата предавка, докато се движите с настоящата. Единият съединител работи на празен ход, докато другият е включен. Благодарение на двата водещи вала и изобретателно разположените зъбни колела и елементи за избор едновременно могат да бъдат избрани две предавки. Резултатът? Плавни смени на предавките за части от секундата – без прекъсване на подаването на мощност.

 

I-Shift Dual Clutch се предлага за Volvo FH, Volvo FM и Volvo FMX.

Спирачка за терен с управление с един педал

Спирачката за терен е полезна опция, ако шофирате по труден терен с ниски скорости и се нуждаете от прецизен контрол както на въртящия момент на двигателя, така и на спирачната сила. Тя предоставя на вашия камион функционалност за управление с един педал, като ви позволява да контролирате както газта на двигателя, така и колесните спирачки само с помощта на педала на газта. Помага ви да спрете и да поставите камиона си с колело върху камък или друго препятствие, без да се приплъзва. Спирачката за терен се предлага за Volvo FH16 и Volvo FMX и е активна до 4 km/h.

Промяна на посоката чрез управление с един педал

Когато маневрирате и често превключвате между предна и задна скорост, функцията за промяна на посоката за I-Shift ще стане вашият най-добър приятел. Позволява ви да шофирате напред, да превключвате на заден ход и да контролирате спирачната сила с педала на газта, без да използвате спирачния педал. Разбира се, работи и обратното при превключване от заден на преден ход. Тази функция е активна при скорости до 20 km/h.

Active Grip Control при всякакви условия

I-Shift предлага усъвършенствана система за сцепление, която подобрява сцеплението и стартовите характеристики на пътя, както и извън пътя. Това става възможно чрез бързо регулиране на въртящия момент на двигателя, за да се намали въртенето на колелата. Системата работи както за задни мостове с блокировка на диференциала, така и за задни мостове без блокировка на диференциала.

Предлага се за следните камиони

ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА ПРОМЯНА?

Говорете с нас за автоматичната смяна на предавките.