TRUCKS

Система за наблюдение с камери

Системата за наблюдение с камери подобрява аеродинамиката на камиона и намалява консумацията на енергия. Тя предлага подобрена пряка видимост, усъвършенствано нощно виждане и по-малко слепи зони близо до камиона.

Оптимизирана за ефективност

Огледалата за обратно виждане оказват влияние върху аеродинамиката, независимо от това колко са оптимизирани. С камерите формата на камиона е по-аеродинамична, за да се намали консумацията на енергия.

По-добър изглед

Подобрена видимост

Премахването на огледалата води до по-голяма пряка видимост, тъй като няма корпуси на огледалата, които да блокират която и да е част от вашия изглед. Системата за наблюдение с камери също така означава подобрен изглед назад по време на дъжд, както и намаляване на смущенията от пряка слънчева светлина. Всичко това допринася за по-доброто изживяване на водача.

Смаляване

Когато са необходими прецизни маневри, системата за наблюдение с камери ви помага, като ви позволява да уголемите мащаба за по-фокусиран изглед или да го смалите за по-широк ъгъл. Интелигентен превключвател ви позволява да превключвате между различни полета на видимост, тесен или широк ъгъл.

Усъвършенствано нощно виждане

През нощта или в затъмнени условия може да се активира поддръжката на инфрачервена светлина. Тя предлага усъвършенствано нощно виждане с по-добър изглед, отколкото традиционните огледала биха предложили при дейности на тъмно.

Камери и екрани

Камери за вашия изглед

Системата за наблюдение с камери включва до три камери. Една от страната на водача, една от страната на предния пътника и допълнителна ъглова камера от страната на предния пътник. Камерите осигуряват основен изглед назад и широкоъгълен изглед назад. Обективите на камерите автоматично се подгряват при студени условия, за да се разтопи ледът или снегът и да се премахнат мъглата и влагата.

Няколко екрана

Системата предлага множество изгледи на различни екрани. Основният изглед назад и широкоъгълният изглед назад се показват на мониторите. Предното огледало за близък план е точно там, където очаквате да бъде, и предлага идеален изглед към зоната близо до камиона пред кабината.

Режим на видеоохрана

Когато камионът е паркиран, системата за наблюдение с камери може да се активира в режим на видеоохрана, за да помогне на водача да види какво се случва около камиона.

Описаните характеристики може да не са стандартни или налични за всички нива на оборудване и опции за силово предаване.

Имате въпрос?

Вашият местен дилър на Volvo Trucks ще ви каже отговора. Отбийте се при него, обадете му се или го помолете да дойде при вас.