TRUCKS

Подготвен за изграждане на каросерии

Самосвал, цистерна, кран, машинен транспорт или пожарна кола? Гъвкавото шаси на Volvo и дългият списък от опции за спецификация улесняват приспособяването на камиона към вашите изисквания. Вашият производител на каросерии получава незабавен достъп до онлайн портала Volvo Bodybuilder Instructions, за да ускори процеса и да подобри качеството.

Характеристики в помощ на производителите на каросерии

Всички шасита на Volvo Trucks са добре подготвени за изграждане на каросерии в широк диапазон от приложения. Това е, за да се гарантира високото качество на целия камион и да се ускори процесът на изграждане на каросерията. Разгледайте няколко примера за решения по-долу.

Опции при спецификацията

Множеството възможни комбинации улесняват персонализирането на товарния автомобил. Ето защо предлагаме широка гама от опции за конфигурации на мостовете, височини на шасито и междуосия.

Volvo Bodybuilder Instructions

Достъпни 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и на разположение на 12 езика, Volvo Bodybuilder Instructions са основен ресурс за строителите на каросерии, за да започнат да подготвят и оптимизират работата си, докато ние изграждаме вашия камион. Инструкциите за надстройка включват чертежи на шасито, схеми на окабеляване, техническа информация и принадлежности.

Модул за производители на каросерии

Тази функция улеснява производителя на каросерията да се включи в електрическата система на камиона, за да персонализира функциите. Можете да получите удобен достъп до модула за производители на каросерии чрез универсалните превключватели на арматурното табло и чрез Work Remote.

Права рама

Рамата на Volvo е съвсем права и успоредна зад кабината, което улеснява много работата на производителя на каросерии.

Височини на рамата и вътрешни облицовки

Изберете рама от 266 mm или 300 mm в зависимост от изискванията на каросерията. Тежките приложения означават голямо напрежение върху рамата. Ето защо ние предлагаме широка гама от вътрешни обшивки, за да осигурим цялата необходима армировка.

Специален ред отвори

Рамата се предлага с горен ред отвори, предназначен за надстройката. Тъй като тук не използваме никакви нитове, производителят на каросерии може лесно да закрепи оборудването.

Подготвен за монтиране на кран

Ниското шаси и високите натоварвания на мостовете са силно желани от всеки производител на каросерии с кранове. Нашите шасита се доставят и с двете. Можем да осигурим и свободно пространство на рамата близо до кабината и да ви предадем товарния автомобил с фабрично монтирани плочи за крана.

РТО механизми

Предлага се широка гама от независими и зависими от съединителя силоотводи за задвижване на всякакъв вид каросерийно оборудване. За електрическите камиони има налични електрически силоотводи с капацитет 600V DC или 400V AC.

Перфектно за смяна на каросериите

В съчетание с много ниското шаси ходът от 295 mm на новото задно въздушно окачване е перфектното решение, когато превозвате временно използвани каросерии.

Заден надвес и изрязвания

Задната рама вече може да бъде фабрично изрязана на стъпки от 50 mm. Изберете между четири различни начина на фабрично изрязване на задния край на рамата: горна (за самосвали, куки-повдигачи и камиони за боклук), долна (за ремаркета с централна ос), огъната (за трактори) или права (за твърди камиони).

Положение на системата за абсорбиране на енергията при удар отзад

За да се увеличат още повече опциите за задния край, защитата за абсорбиране на енергията при удар отзад може да бъде поставена на няколко различни места.

Скоби за закрепване

Шасито може да бъде фабрично подготвено със скоби за закрепване на каросериите, монтирани към рамата – сега те се предлагат не само в зоната на междуосието, но и върху задния надвес.

Имате въпрос?

Вашият местен дилър на Volvo Trucks ще ви каже отговора. Отбийте се при него, обадете му се или го помолете да дойде при вас.