TRUCKS

Просто добавете надстройка

ПОДГОТВЕН ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НАДСТРОЙКИ

Самосвал или цистерна? Кран или автовоз? Може би фургон или противопожарен автомобил? Без значение какво приложение ви е необходимо, шасито Volvo е готово за него. Универсалното шаси и дългият списък с опции за спецификация ви улесняват да персонализирате товарния автомобил в точно съответствие с вашите изисквания.

Когато поръчате своя камион Volvo, ние даваме на производителя на надстройки незабавен достъп до онлайн портала с инструкции на Volvo за производителите на надстройки (VBI). Прецизните 3D чертежи му дават възможност да започне работа, докато изработваме товарния автомобил, който излиза от завода перфектно подготвен и спестява излишната работа по преработката. Това означава, че той ще ви бъде доставен по-бързо, по-евтино и готов за работа.

Характеристики в помощ на производителите на надстройки

Инструкции на Volvo за производителите на надстройки (VBI)
VBI са на разположение 24/7, предлагат се на 12 езика и са важен ресурс за производителите на надстройки и за сервизите. Инструкциите за надстройката включват чертежи на шасито, схеми на окабеляване, техническа информация и принадлежности.

Силоотводен вал
Предлага се широка гама от силоотводни валове, които зависят или не зависят от съединителя, за задействане на всички видове оборудване на шасито.

Права рама
Рамата на Volvo е съвсем права и успоредна зад кабината, което улеснява много работата на производителя на надстройки.

Зона на производителя на надстройки
Нашите инженерите никога не поставят нищо над горната част на рамата. Тази зона принадлежи изцяло на производителя на надстройки и това добавя много гъвкавост.

Специален ред отвори
Рамата се предлага с горен ред отвори, предназначен за надстройката. Тъй като тук не използваме никакви нитове, производителят на надстройки може лесно да закрепи оборудването.

Точен заден надвес
Задната част на рамата вече може да бъде фабрично изрязана точно според нуждите ви – на стъпки по 50 мм – за да съответства перфектно на надстройката.

Опции при спецификацията

Множеството възможни комбинации улесняват персонализирането на товарния автомобил. Ето защо предлагаме широка гама от опции за конфигурации на мостовете, височини на шасито и междуосия.

 

 

Четири начина на изрязване на задния край
Можем да подготвим фабрично шасито с четири различни начина на изрязване на задния край на рамата: отгоре (за самосвали, повдигачи с кука и сметосъбиращи камиони), отдолу (за ремаркета с централен мост), огънат (за влекачи) или прав (за шаси кабини).

Положение на защитата за абсорбиране на енергията при удар отзад
За да се увеличат още повече опциите за задния край, защитата за абсорбиране на енергията при удар отзад може да бъде поставена на няколко различни места.

Две височини на рамата
Изберете рама от 266 мм или 300 мм в зависимост от изискванията на надстройката.

Модул за производителите на надстройки
Той улеснява производителя на надстройки да осъществи връзка с електрическата система на товарния автомобил, за да персонализира функциите. Можете да получите удобен достъп до модула за надстройки чрез универсалните превключватели на арматурното табло и чрез Work Remote.

Перфектно за смяна на каросериите
Ходът от 295 мм на новото задно въздушно окачване в комбинация с по-ниското шаси е перфектното решение, когато превозвате временно използвани каросерии.

Скоби за закрепване
Шасито може да бъде фабрично подготвено със скоби за закрепване на каросериите, монтирани към рамата – сега те се предлагат не само в зоната на междуосието, но и върху задния надвес.

Подготвен за монтиране на кран
Ниското шаси и високите натоварвания на мостовете са силно желани от всеки производител на надстройки с кранове. Нашите шасита се доставят и с двете. Можем да осигурим и свободно пространство на рамата близо до кабината и да ви предадем товарния автомобил с фабрично монтирани плочи за крана.

Допълнителни подсилвания
При някои тежки приложения върху рамата се упражнява голям натиск. Затова предлагаме широк спектър от възможности за избор на вътрешни облицовки, за да осигурим цялата необходима армировка.

Предлага се за следните камиони

Готови ли сте за нова каросерия?

Персонализирането започва при вашия дилър