TRUCKS

Безопасност

Ние сме лидери в областта на безопасността на пътното движение. И нашата визия е, че камионите не трябва да участват в пътнотранспортни произшествия. Това ни тласка към нашата цел да създаваме най-безопасните камиони в света – да разработваме иновации, които гарантират, че камионите и водачите са във възможно най-добрата форма, предотвратяват пътнотранспортни произшествия и намаляват нараняванията, ако се случат. Не само за водачите. За всекиго.

Намаляване на нараняванията

Въпреки всички усилия произшествия продължават да се случват и нашите инициативи за пасивна безопасност се фокусират върху намаляване на риска от нараняване в такива случаи. В резултат на това се концентрираме върху създаването на камиони, които осигуряват на водача, пътниците и другите участници в движението възможно най-голяма защита.

Повече от 50 години имаме собствен екип за проучване на произшествия, който разследва реални произшествия, за да разберем защо се случват. Отрано научихме, че колкото повече знаем за произшествията, толкова по-добре се справяме с предотвратяването им, както и с намаляването на нараняванията. И влагаме цялото това знание в подобряването на пътната безопасност. За всекиго.

Разгледайте различните системи за подпомагане на водача

Научете повече за инициативата
„Да виждаш и да те виждат“ 

Научете повече за инициативата
„Спри, огледай се, махни с ръка“

ПОПИТАЙТЕ ВАШИЯ МЕСТЕН ЕКСПЕРТ

Вашият местен дилър на Volvo Trucks може да ви покаже нашите системи за поддръжка на водача и да отговори на вашите въпроси.