TRUCKS

БЕЗОПАСНОСТТА Е В НАШАТА ДНК

Ние сме лидери в областта на безопасността на пътното движение. И нашият замисъл е товарните автомобили да не са участници в автопроизшествия. Създадохме нашия екип за разследване на автопроизшествия през 1969 г. и от тогава сме на предната линия на безопасността – с пионерски иновации, които предотвратяват автопроизшествията и намаляват нараняванията. Не само за водача. За всекиго.

Спасява живот в продължение на повече от 50 години.

Около половината от всички смъртни случаи, при които има участие на товарни автомобили, могат да бъдат избегнати чрез използване на предпазен колан. Жизненоважно е всяко ново поколение водачи да разбере колко е важно това изобретение. Защото спасяването на живот за нас означава много повече отколкото за всеки друг.

При нощен режим водачите имат възможност да изключват незабавно всички ненужни подсветки от арматурното табло чрез натискане на един бутон. В резултат има по-малко отблясъци в полезрението на водача и по-малко разсейване от отраженията върху предното стъкло и страничните огледала. Този режим е най-подходящ за водачи, извършващи превози на дълги разстояния и шофиращи през нощта, както и при движение на заден ход и маневриране при трудни атмосферни условия или в комплексни среди, например при закачване и разкачване на ремаркета.

Предотвратяване на автопроизшествията

Нашите инициативи за активна безопасност са предназначени за избягване на грешките, които може да причинят около 90% от всички автопроизшествия. Затова помагаме на нашите водачи да виждат повече. Даваме им възможност да се чувстват удобно и да се концентрират. И оборудваме товарните си автомобили със системи и технологии, които издигат безопасността на следващото ниво.

Намаляване на нараняванията

За съжаление произшествия се случват – затова нашите инициативи за пасивна безопасност се фокусират върху намаляване на риска от нараняване в такива случаи. В резултат ние се фокусираме върху създаването на товарни автомобили, които осигуряват възможно най-голяма защита на водача, пътниците и останалите участници в движението.

Научете повече за системите за безопасност при Volvo FH

Volvo Trucks stop look wave smiling girl banner

Учим децата на

Спри, огледай се, махни с ръка

Кампания, която показва колко е важна See and be seen

Кампания, която показва колко е важно

Създайте си преки впечатления от безопасността

Местният лидер на Volvo Trucks може да ви покаже всяка забележителна функция за безопасност и да отговори на всичките ви въпроси по тази тема.