VOLVO TRUCKS

Bulgaria

×
Глобалните лидери от Volvo Trucks в областта на безопасността.

БЕЗОПАСНОСТТА Е В НАШАТА ДНК

Ние сме лидери в областта на безопасността на пътното движение. И нашият замисъл е товарните автомобили да не са участници в автопроизшествия. Създадохме нашия екип за разследване на автопроизшествия през 1969 г. и от тогава сме на предната линия на безопасността – с пионерски иновации, които предотвратяват автопроизшествията и намаляват нараняванията. Не само за водача. За всекиго.

Спасява живот в продължение на повече от 50 години.

Около половината от всички смъртни случаи, при които има участие на товарни автомобили, могат да бъдат избегнати чрез използване на предпазен колан. Жизненоважно е всяко ново поколение водачи да разбере колко е важно това изобретение. Защото спасяването на живот за нас означава много повече отколкото за всеки друг.

Глобалните лидери от Volvo Trucks в областта на безопасността.

При нощен режим водачите имат възможност да изключват незабавно всички ненужни подсветки от арматурното табло чрез натискане на един бутон. В резултат има по-малко отблясъци в полезрението на водача и по-малко разсейване от отраженията върху предното стъкло и страничните огледала. Този режим е най-подходящ за водачи, извършващи превози на дълги разстояния и шофиращи през нощта, както и при движение на заден ход и маневриране при трудни атмосферни условия или в комплексни среди, например при закачване и разкачване на ремаркета.

Предотвратяване на автопроизшествията

Нашите инициативи за активна безопасност са предназначени за избягване на грешките, които може да причинят около 90% от всички автопроизшествия. Затова помагаме на нашите водачи да виждат повече. Даваме им възможност да се чувстват удобно и да се концентрират. И оборудваме товарните си автомобили със системи и технологии, които издигат безопасността на следващото ниво.

Намаляване на нараняванията

За съжаление произшествия се случват – затова нашите инициативи за пасивна безопасност се фокусират върху намаляване на риска от нараняване в такива случаи. В резултат ние се фокусираме върху създаването на товарни автомобили, които осигуряват възможно най-голяма защита на водача, пътниците и останалите участници в движението.

Научете повече за системите за безопасност при Volvo FH

Volvo Trucks stop look wave smiling girl banner

Учим децата на

Спри, огледай се, махни с ръка

Volvo trucks see and be seen teaser

Кампания, която показва колко е важна See and be seen

Кампания, която показва колко е важно

Създайте си преки впечатления от безопасността

Местният лидер на Volvo Trucks може да ви покаже всяка забележителна функция за безопасност и да отговори на всичките ви въпроси по тази тема.