TRUCKS

Volvo FH, задвижван с газ

Задвижваният с газ Volvo FH е мощен камион за транспорт на дълги разстояния, който може значително да намали вашия CO2 отпечатък. Захранван с био-LNG и HVO, той може да покрива дълги разстояния с голям полезен товар, изцяло въглеродно неутрален, изчислено от резервоара до колелото.

Висока производителност с по-малко CO2

Задвижваните с газ двигатели на Volvo FH предлагат същите нива на мощност и въртящ момент като нашите дизелови двигатели. И го правят с по-ниски емисии и потенциала да бъдат въглеродно неутрални, когато използват възобновяем био-LNG и HVO. Изберете мощност между 420 к.с., 460 к.с. или 500 к.с. с въртящ момент до 2500 Nm.

Повече мощност и въртящ момент

Задвижваният с газ двигател на Volvo FH е базиран на технологията на дизеловия двигател и предлага значително по-висока ефективност, мощност и въртящ момент в сравнение с другите алтернативи на газовите двигатели. Той е идеално подходящ за транспортни задачи на дълги разстояния с тегла на композицията до 60 тона.

Намален CO2 отпечатък

Двигателят използва био-LNG (биогаз) или LNG (природен газ), но също и малко количество възобновяемо HVO или дизелово гориво. Освен това използва AdBlue за последваща обработка на отработените газове. Това силово предаване предлага потенциал за намаляване на вашия CO2 отпечатък с до 100%, изчислено от резервоара до колелото, когато използвате био-LNG и HVO.

LNG капацитет за вашия пробег

Задвижваният с газ Volvo FH се предлага с три различни размера на резервоара, за да отговаря на вашето приложение. Възможен е пробег с едно зареждане до 1000 km, което прави камиона идеално подходящ за превоз на дълги разстояния при наличие на разрастваща се мрежа от газостанции.

Персонализирайте своя Volvo FH, задвижван с газ

Колко мощност ви трябва? Какво разстояние ще изминете между газостанциите? И от какво ниво на комфорт се нуждаете във вашата кабина? Създайте своя най-добър задвижван с газ камион Volvo FH в нашия конструктор за камиони.

Мощност и по-ниски емисии

Задвижваният с газ Volvo FH работи като камион с дизелово гориво, но може да ви позволи да намалите емисиите на CO2 с до 100%. Това се изчислява от резервоара до колелото, когато се използва био-LNG и HVO, в сравнение с камион, използващ европейски стандартен дизел.

До 60 тона

Пробег до 1000 km

До 500 к.с.

Описаните характеристики може да не са стандартни или налични за всички нива на оборудване и опции за силово предаване.

Имате въпрос?

Вашият местен дилър на Volvo Trucks ще ви каже отговора. Отбийте се при него, обадете му се или го помолете да дойде при вас.