TRUCKS

Volvo Dynamic Steering

Уникална система за подпомагане на управлението, която облекчава напрежението, като същевременно добавя стабилност към вашето шофиране. Volvo Dynamic Steering подобрява контрола при всички скорости, осигурява активно управление на вашите системи за подпомагане на водача и повишава вашата безопасност. Системата също така ви дава възможност да управлявате вашия камион с дистанционно управление. 

Стабилен и без усилия на пътя

Volvo Dynamic Steering поддържа камиона стабилен при високи скорости и улеснява управлението при бавно шофиране. Той съчетава конвенционално хидравлично кормилно управление с електрически мотор, монтиран към кормилния механизъм – както и сензори, засичащи движенията на камиона и намерението на водача. Моторът се управлява 2000 пъти в секунда и незабавно осигурява допълнителен въртящ момент на кормилното управление, когато е необходимо.

Право и стабилно напред

Когато спирате на неравна повърхност, няма нужда да правите корекции на курса, ако вашият камион е оборудван с Volvo Dynamic Steering. Също така филтрира откатите от дупки, коловози на пътя и пътни маркировки и балансира въздействието на силни странични ветрове, като позволява на водача да държи по-хлабаво волана.

Прецизно заден ход с лекота

Системата дори облекчава напрежението при движение на заден ход на напълно натоварен камион и автоматично връща колелото в неутрално положение. Можете да карате на заден ход, колкото искате, без да се отклонявате от курса.

Pilot Assist

Неволната смяна на лентата или отклонение от курса може да доведе до произшествия. Volvo Dynamic Steering с Pilot Assist използва камерата в предната част на кабината, за да чете маркировките на лентата. Системата е проактивна и ви помага да следвате лентата, като прилага активна поддръжка на волана, за да ви напътства и да ви помогне да поддържате непрекъснатия курс.

Lane Keeping Assist

Volvo Dynamic Steering с асистент за поддържане на лентата ви помага да останете в лентата. Ако системата открие, че камионът се доближава до маркировките на лентата, тя активно ви помага да се върнете в средата на лентата.

Подпомагане на стабилността

Динамичното кормилно управление на Volvo с асистент за стабилност е проектирано да разпознава, ако камионът започне да се поднася. След това незабавно завърта волана на камиона в обратна посока, за да стабилизира автомобилната композиция и да предотврати ситуацията.

Управление с дистанционно

Volvo Dynamic Steering може да се свърже с дистанционно управление. Това е идеално, когато трябва да правите малки, повтарящи се движения с вашия камион, работейки извън кабината. Повишава производителността, безопасността и комфорта.

Вашите лични настройки

Личните настройки предоставят контрола в ръцете ви. Вие настройвате съпротивлението на волана според условията на шофиране и своите предпочитания. Можете да изберете предварително дефинирана настройка или изцяло персонализирана. Резултатът? Получавате точно желаното от вас усещане при шофиране.

Описаните характеристики може да не са стандартни или налични за всички нива на оборудване и опции за силово предаване.

Имате въпрос?

Вашият местен дилър на Volvo Trucks ще ви каже отговора. Отбийте се при него, обадете му се или го помолете да дойде при вас.