TRUCKS

Повече контрол, по-малко напрежение

VOLVO DYNAMIC STEERING

Търсите перфектна стабилност и контрол при всякаква скорост, съчетани с по-малко напрежение на мускулите? Или искате помощ за избягване на поднасяне и неволно излизане от пътната лента? Разгледайте по-отблизо системата Volvo Dynamic Steering. Тя ви осигурява всичко това плюс вашите лични настройки. И дори предлага дистанционно управление на волана.

Как действа?

Volvo Dynamic Steering комбинира традиционното кормилно управление с хидроусилвател с електродвигател, който е монтиран на кормилния механизъм. Чрез обработване на входни данни от няколко сензора системата определя накъде се движи камионът и какви са намеренията на водача. Електродвигателят се управлява 2000 пъти в секунда за коригиране на неволните движения при управлението и за осигуряване на допълнителен въртящ момент на управляемите колела, когато е необходимо.

Стабилен и без усилия

При високи скорости Volvo Dynamic Steering ви поддържа стабилни и без отклонения от курса. А при бавно и внимателно маневриране ви осигурява силата за кормилното управление, без значение какъв е товарът. Дори отнема напрежението при шофиране на заден ход на напълно натоварен камион и автоматично връща волана в неутрално положение. Можете да шофирате назад над 100 метра, без да се отклонявате от пътя.

Прав като стрела

Корекциите на посоката, които правите, след като сте спрели върху неравна повърхност? Вече не са необходими. Откатът от дупките, коловозите на пътя и пътната маркировка? Почти незабележим. Volvo Dynamic Steering балансира дори въздействието на силните странични ветрове. Не стискайте волана – камионът ще промени посоката си само когато поискате.

По ваш вкус

Личните настройки предоставят контрола в ръцете ви. Вие настройвате съпротивлението на волана според условията на шофиране и своите предпочитания. Можете да изберете предварително дефинирана настройка или изцяло персонализирана. Резултатът? Предоставя ви точно желаното от вас усещане при шофиране.

Избягване на странично занасяне

Volvo Dynamic Steering с подпомагане на стабилността свежда до минимум риска от произшествия, причинени от странично занасяне. Ако системата открие поднасяне, тя незабавно леко подпомага движението на волана. Това ви помага да завъртите камиона в обратна посока и да го стабилизирате още преди дори да разберете, че нещо може да се случи.

Стойте в лентата си

Volvo Dynamic Steering с Lane Keeping Assist е на ваше разположение да ви помага да стоите в лентата си. Ако системата открие, че камионът се доближава до маркировките на лентата, тя активно ви помага да се върнете в средата на лентата. Намесата й е едва забележима, но издига безопасността на ново ниво.

Подай дистанционното!

Volvo Dynamic Steering с външно управление ви позволява да управлявате товарния автомобил дистанционно. Това е идеално, когато трябва да правите малки, повтарящи се движения с вашия камион, комбинирани с работа извън кабината. Производителността ви се подобрява и прави работния ви ден много по-приятен.

ПРЕДЛАГА СЕ ЗА СЛЕДНИТЕ КАМИОНИ

ОТКРИЙТЕ НОВ НАЧИН

Нека ви покажем как шофирането става по-лесно, по-безопасно и по-удобно.