TRUCKS

Гама двигатели на Volvo Trucks

Можете да избирате от камиони, които се задвижват с електричество, дизел или газ. Двигателите в нашите дизелови и газови камиони са проектирани да осигуряват висока производителност и ефективност и да издържат на тежки работни условия с минимална поддръжка година след година. Вижте как го правим.

Обща концепция

Нашите дизелови двигатели с изключение на най-малкия двигател D5 във Volvo FL споделят една и съща концепция. Всички те са редови шестцилиндрови двигатели, базирани на един и същ принцип на проектиране – независимо дали ще изберете двигател D16, D13, G13, D11, G9 или D8.

Възползвайте се максимално от мощността

За да създадете изключително силово предаване, се нуждаете не само от отлични двигатели, но и от силова линия, която използва мощността на двигателя по най-ефективния начин. Нашата гама от версии на I-Shift и функции заедно с иновации, като I-Save, гарантира, че можете да се възползвате максимално от онова, което предлага вашият двигател.

Дълги интервали на сервизно обслужване

Максималният пробег е важен и вие купувате камион, за да го използвате пълноценно, а не за да посещавате сервиза. Ето защо създаваме нашите двигатели, за да предложим високи работни характеристики и издръжливост със сервизни интервали до 150 000 km.

Споделяне в рамките на семейството

Използването на обща концепция на двигателя за цяло семейство двигатели означава, че можем постоянно да управляваме еволюцията на двигателя на стъпки. Ние непрекъснато обновяваме нашите двигатели и с всяка промяна, която правим за подобряване на някой от тях, натрупваме опит и се учим как да подобрим другите. Всяка стъпка, която води до по-добър дизайн, е еволюционна.

Издръжливият и мощен шестцилиндров редови двигател

В сравнение с други концепции редовият шестцилиндров двигател има много предимства, които са от решаващо значение, когато търсите издръжлив двигател с висока мощност. Първо, концепцията на редови двигател предлага повече опорна площ за коляновия вал, така че да устоява на натоварването и да бъде издръжлив. Второ, тази концепция е по-малко компактна, което й дава по-добри възможности за поддържане на правилната работна температура и оптимизирана производителност в горещи условия. Освен това двигателят Volvo е изработен от висококачествени материали и има потенциал за възстановяване след края на експлоатационния му живот. 

Дизел, газ или електричество?

Изборът между електричество, газ или дизел, разбира се, включва редица фактори, като например нива на емисии, инвестиционни разходи, шум и работен обхват. Но тези алтернативи също предлагат различно предаване на мощност и характеристики на шофиране, които отговарят на различни нужди за необходимия полезен товар.

Как да ги сравним?

Няма универсален начин за определяне на енергията, необходима за вашите нужди. Но има няколко основни параметъра за оценка на различните видове енергия. Ако трябва да пътувате по дълги маршрути, без да зареждате, преди да се върнете у дома, дизеловите горива са несравними, докато работата на газ ще ви осигури до 1000 km пробег, а електрическите камиони се нуждаят от презареждане по-често. Газът предлага голям пробег за климатичната оценка, особено биогазът. А електрическите камиони могат да доставят много мощност без емисии от ауспуха, но с по-ограничен пробег. Климатичните оценки се основават на емисиите на CO2 от кладенеца до колелото.

Какви алтернативи биха ви подхождали?

Нашите камиони и диапазонът им на мощност

От Volvo FL до Volvo FH16, нашата гама камиони обхваща от 175 к.с. до 750 к.с. Всеки модел камион има свои особености, базирани на наличната мощност, заедно с други качества, като товароносимост, пъргавина и офроуд възможности. Както можете да видите, има припокривания на мощността, както и различни алтернативи за осигуряване на енергия.

Разгледайте алтернативите на двигатели

Разгледайте по-отблизо различните налични алтернативи за енергия и мощност за всеки модел камион. Сравнете опциите и се ориентирайте какво решение може да отговаря на вашите нужди.

 

Открийте различните опции на двигатели за нашите камиони

Volvo FH 16Volvo FHVolvo FMXVolvo FMVolvo FEVolvo FL

Двигатели за Volvo FH16

Volvo FH16 се предлага с дизелови двигатели с мощност до 750 к.с. Това означава, че Volvo FH16 може да се справи с най-тежките и трудни транспортни задачи.

Разгледайте Volvo FH16

D16K

D16K се предлага с мощност от 550 к.с., 650 к.с. или 750 к.с., което прави Volvo FH16 един от най-мощните камиони на пазара. Най-добрият модел от гамата предлага до 3550 Nm въртящ момент, което улеснява ефективното теглене на много големи товари с отличен контрол върху вашата автомобилна композиция.

Двигатели за Volvo FH

Volvo FH се предлага с електрически, газови или дизелови двигатели, вариращи от 420 к.с. до 666 к.с. Изберете от две електрически опции и две опции, захранвани с газ. Дизеловите двигатели се предлагат в четири различни нива на мощност. Три от тях разполагат с технологията турбокомпаунд за пестене на гориво като един компонент в офертата I-Save

Разгледайте Volvo FH

  Електрически двигател за високо натоварване

  Електрическите силови предавания с два или три двигателя са чудесен избор за трудни регионални превози. Те осигуряват мигновен висок въртящ момент, безшумна работа и нулеви емисии от ауспуха. Предлагат се във версии с мощност от 330 kW (450 к.с.) или 490 kW (666 к.с.).

  G13C

  Задвижваният с газ двигател G13C предлага мощност, равна на тази на двигателите D13K, но с по-малък екологичен отпечатък – особено когато работи на биогаз. Той е популярен избор за трудни регионални превози и се предлага във версии с 420 к.с. и 460 к.с.

  D13K TC

  D13K TC използва технологията турбокомпаунд – което означава, че енергията на отработените газове се връща към коляновия вал за подобряване на ефективността. Това е отличен избор за трудни превози на дълги разстояния, където са възможни значителни икономии на гориво. Предлага се във версии с 420 к.с., 460 к.с. и 500 к.с. и е част от офертата I-Save.

  D13K

  Двигателят D13K е ефективен и много мощен избор за трудни задачи. Той осигурява по-висока мощност и въртящ момент в целия диапазон и се предлага във версии с 420 к.с., 460 к.с., 500 к.с. и 540 к.с. за Volvo FH.

Двигатели за Volvo FMX

Volvo FMX се предлага с електрическо или дизелово силово предаване. Имате възможност за избор от две електрически опции и два дизелови двигателя с общо осем нива на мощност. Диапазонът варира от 330 к.с. до 666 к.с.

Разгледайте Volvo FMX

  Електрически двигател за високо натоварване

  Електрическите силови предавания с два или три двигателя са чудесен избор за трудни регионални превози. Те осигуряват мигновен висок въртящ момент, безшумна работа и нулеви емисии от ауспуха. Предлагат се във версии с мощност от 330 kW (450 к.с.) или 490 kW (666 к.с.) непрекъсната мощност.

  D11K

  Двигателят D11K е ефективен избор, когато можете да управлявате задачите си с по-малка мощност и въртящ момент, отколкото предлага двигателят D13K. Вместо това можете да оптимизирате теглото на автомобила си. D11K се предлага във версии с 330 к.с., 380 к.с., 430 к.с. и 460 к.с.

  D13K

  Двигателят D13K е ефективен и много мощен избор за по-тежки и по-трудни задачи. В сравнение с D11K той осигурява по-висока мощност и въртящ момент в целия диапазон и се предлага във версии с 420 к.с., 460 к.с., 500 к.с. и 540 к.с. за Volvo FMX.

Двигатели за Volvo FM

Volvo FM се предлага с електрическо, газово или дизелово силово предаване. Можете да изберете от две електрически опции, две газови опции и два дизелови двигателя с общо седем нива на мощност. Диапазонът варира от 330 к.с. до 666 к.с.

Разгледайте Volvo FM

  Електрически двигател за високо натоварване

  Електрическите силови предавания с два или три двигателя са чудесен избор за трудни регионални превози. Те осигуряват мигновен висок въртящ момент, безшумна работа и нулеви емисии от ауспуха. Предлагат се във версии с мощност от 330 kW (450 к.с.) или 490 kW (666 к.с.) непрекъсната мощност.

   

  G13C

  Задвижваният с газ двигател G13C предлага мощност, равна на тази на двигателите D13K, но с по-малък екологичен отпечатък – особено когато работи на биогаз. Той е популярен избор за трудни регионални превози и се предлага във версии с 420 к.с. и 460 к.с.

  D11K

  Двигателят D11K е ефективен избор, когато можете да управлявате задачите си с по-малка мощност и въртящ момент, отколкото предлага двигателят D13K. Вместо това можете да оптимизирате теглото на автомобила си. D11K се предлага във версии с 330 к.с., 380 к.с., 430 к.с. и 460 к.с.

  D13K

  Двигателят D13K е ефективен и мощен избор за по-тежки и по-трудни задачи. В сравнение с D11K той осигурява по-висока мощност и въртящ момент в целия диапазон и се предлага във версии с 420 к.с., 460 к.с. и 500 к.с. за Volvo FM.

Двигатели за Volvo FE

Volvo FE се предлага с електрическо, газово или дизелово силово предаване. Има една електрическа, една газова и една дизелова алтернатива. Диапазонът варира от 250 к.с. до 350 к.с.

Разгледайте Volvo FE

  Електрически двигатели за средно голямо натоварване

  Двойният електродвигател е отличен избор за по-трудни приложения с тегло на композицията до 27 тона в градовете и градските зони – с нисък шум и нулеви емисии от ауспуха. Осигурява мощност от 225 kW (300 к.с.).

  G9K

  Задвижваният с газ шестцилиндров 9-литров двигател G9K е ефективен и устойчив избор за трудни приложения в градове и градски райони – особено когато работи с биогаз. Осигурява мощност от 320 к.с.

  D8K

  Шестцилиндровият 8-литров двигател D8K е изборът за по-трудни приложения и по-високи тегла на композицията. Можете да изберете между 250 к.с., 280 к.с., 320 к.с. и 350 к.с., за да получите камион, оптимизиран за вашите нужди.

Двигатели за Volvo FL

Volvo FL се предлага както с електрически, така и с дизелови двигатели. Има една електрическа опция и две дизелови алтернативи – четирицилиндровият двигател D5K и шестцилиндровият D8K. Диапазонът варира от 175 к.с. до 280 к.с.

Разгледайте Volvo FL

  Електрически двигатели за средно голямо натоварване

  Единичният електродвигател е отличен избор за доставки от врата до врата с тегло на превозното средство до 16,7 тона в градовете и градските райони – с ниско ниво на шума и нулеви емисии от ауспуха. Осигурява мощност от 130 kW (175 к.с.).

  D5K

  Четирицилиндровият 5-литров двигател D5K е ефективен избор за по-ниски тегла на превозни средства и по-малко трудни приложения до 16 тона. Можете да изберете между 210 к.с. и 240 к.с., за да получите камион, оптимизиран за вашите нужди.

  D8K

  Шестцилиндровият 8-литров двигател D8K е изборът за по-трудните приложения и по-високите тегла на автомобила до 18 тона. Можете да изберете между 250 к.с. и 280 к.с., за да получите камион, оптимизиран за вашите нужди.

Имате въпрос?

Вашият местен дилър на Volvo Trucks ще ви каже отговора. Отбийте се при тях, обадете им се по телефона или ги помолете да дойдат при вас.