TRUCKS

Volvo FM Универсалният специалист.

Volvo FM е универсален тежкотоварен камион за активни водачи и е готов да поеме всяка задача с лекота. Приспособете своя камион за всичко от регионални транспортни задачи до специализирани мисии в градски райони, изискващи шаси кабини. Изберете между електрическо, газово и дизелово задвижване.

  Volvo FM


  Приложения: задачи за регионален транспорт, химически и петролен транспорт, доставки, сметосъбиране и сметоизвозване, обществен и комунален транспорт
  Мощност: 330 – 500 к.с.

  Вижте пълните спецификации 

  Volvo FM Electric


  Приложения: задачи за регионален транспорт, доставки, сметосъбиране и сметоизвозване, транспорт на контейнери, строителен транспорт, обществен и комунален транспорт
  Тегло на композицията: 44 тона
  Мощност: до 490 kW
  Електрически пробег: до 300 km

  Прочетете повече за Volvo FM Electric

  Volvo FM, задвижван с газ


  Приложения: задачи за регионален транспорт, транспорт на контейнери, химически и петролен транспорт
  Мощност: 420 – 500 к.с.
  Пробег: до 1000 km

  Прочетете повече за Volvo FM, задвижван с газ

Кабина, предназначена за натоварени дни

Създаден за водачи, които влизат, излизат и се движат около кабината. Volvo FM предлага комфорт и пространство в същата класа като по-големите си събратя. Пряката видимост и поддържащите решения осигуряват високо ниво на безопасност в градските зони. Разгледайте отблизо превъзходната работна среда на камиона в галерията по-долу.

Система за наблюдение с камери

Системата за наблюдение с камери изчиства пряката видимост и отваря вашето зрително поле както в добри, така и в трудни условия. Нощното виждане подобрява видимостта ви на тъмно. С ъгловата камера от страната на пътника разкривате скритата зона близо до камиона от страната на пътника, за да подобрите безопасността.
 

Разгледайте нашата система за наблюдение с камери

Система за информация и забавление и аудиосистема

Интерфейс за водача, който е лесен за използване, система за информация и забавление и аудиосистема, налична на две нива, създават комфортно изживяване във Volvo FM, независимо дали шофирате, или почивате.

По-близо до земята

Дизайнът на кабината на Volvo FM е нисък с положение за шофиране близо до земята. Оттук установяването на зрителен контакт с другите участници в движението и контролирането на зоните в близост до камиона е по-лесно. И колкото повече влизате и излизате от кабината през деня, толкова повече ще ви харесва удобната височина. За електрически градски задачи има версия със супер удобен нисък вход.

Научете повече за Volvo FM Low Entry 

Персонализирайте своя Volvo FМ

Широка гама от достъпни кабини. Избор между електрическо, газово и дизелово силово предаване. Шаси, което може да бъде подготвено за всяка надстройка и задача, която можете да поискате. И енергоспестяващи характеристики, като дискови спирачки без съпротивление. Подгответе го за всякакви задачи.

Стабилно шофиране с Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering е като помощна ръка, която прави вашето шофиране по-лесно и по-прецизно и облекчава напрежението. Настройте го фино според собствените си изисквания с личните си настройки. Освен това добавя функционалност към вашите системи за подпомагане на водача, с активно управление в различни ситуации. А ако спукате гума, системата ще ви помогне да поддържате постоянен курс, докато спрете.

Повече за Volvo Dynamic Steering 

Перфектно превключване на предавките с I-Shift

I-Shift предлага набор от трансмисии, които правят вашето шофиране лесно и ефективно. Може да се използва за всичко – от превози на дълги разстояния и строителен транспорт до градски доставки. Серия от опционални пакети ви позволява да я приспособите към вашите нужди с функции за шофиране с един педал и др. Ако това не е достатъчно, I-Shift Dual Clutch превключва предавките без прекъсване на подаването на мощност. А с предавките за бавен ход можете да комбинирате отлична стартова способност с енергийна ефективност при високи скорости.

Прочетете повече за I-Shift

Системи за подпомагане на безопасността на водача

Ако има известен риск от сблъсък отпред, предупреждението за сблъсък с аварийна спирачка ви предупреждава и задейства спирачките, ако е необходимо. Системата за подпомагане за избягване на страничен сблъсък и предупреждението за отваряне на врата покриват и двете ви страни. Те използват радарни сензори, за да намалят риска от сблъсъци с превозни средства и други участници в движението и ви предупреждават да не отваряте вратите – ако има риск от сблъсък. Всички посоки са от значение за безопасността. 
 

Повече за системите за подпомагане на водача 

Шаси, готово за вашите предизвикателства

Независимо дали товарите контейнери на пристанища, транспортирате химикали, маневрирате из строителни обекти или изграждате тясно специализирана надстройка на шаси кабина – Volvo FM може да бъде пригоден за това. Той е най-универсалният ни модел камион. Разгледайте по-подробно нашето шаси в галерията с изображения.

Универсално шаси

Шасито се персонализира за вас в нашия завод. Ще се изненадате колко лек Volvo FM можем да създадем, след като разберем как ще го използвате. Повдигането на тандемния мост, предните мостове за 10 тона и нашите предно- и задноразположени спомагателни мостове позволяват огромна товароносимост и маневреност. А с Work Remote можете да управлявате надстройката и силовото предаване, когато сте далеч от шофьорското място.

Разгледайте нашите опции за шаси 

Помощ за производителите на надстройки

Когато поръчате вашия камион Volvo, ние го подготвяме за изграждане на надстройка в нашия завод. Производителят на надстройки получава достъп до онлайн портала Volvo Bodybuilder Instructions (VBI) с всички подробности, необходими за завършване на вашия камион за употреба, ефективно и с възможно най-високо качество. Специализиран модул позволява на производителя на надстройки да използва електрическата система на камиона, за да персонализира необходимите функции.

Прочете повече за изграждането на надстройки 

Кабина за целия ви екипаж

Някои операции изискват повече от водач и помощник-водач. Кабината за екипаж Volvo може да побере до девет души екипаж. Влизането и излизането се извършват бързо и безопасно. За улесняване на процеса на изграждане на надстройки разположихме компоненти, като резервоари за гориво, акумулатори и система за последваща обработка на отработените газове, под кабината.

Опции за кабина

Персонализирайте своя Volvo FM с кабина, която отговаря на вашите нужди. Можете да избирате между енергоспестяващата система за наблюдение с камери и страничните огледала. Разгледайте по-подробно алтернативите тук.

  Дневна кабина

  Volvo FM с дневна кабина предлага удобна и ергономична среда за водача. Дължината на кабината е оптимизирана, за да се увеличи максимално дължината на багажника.

  Ниска дневна кабина

  Volvo FM с ниска дневна кабина предлага удобна и ергономична среда за водача. Кабината е подходящият избор, когато надстройката се нуждае от пространство над кабината или работната среда ограничава височината на автомобила.

  Спална кабина

  Volvo FM със спална кабина съчетава отличен комфорт на шофиране и удобно нощуване за един човек и ограничена височина за изправен стоеж.

  Ниска спална кабина

  Volvo FM с ниска спална кабина съчетава отличен комфорт на шофиране и удобно нощуване за един човек и ограничена височина за изправен стоеж. Това е идеално решение, когато има нужда от място над кабината за монтаж на надстройка, като например автовоз.

  Кабина Globetrotter

  Volvo FM с кабина Globetrotter съчетава отличен комфорт за шофиране и живеене за до двама души. Той предлага много места за съхранение и пълна височина за изправен стоеж.

  Кабина за екипаж

  Volvo FM с кабина за екипаж може да побере общо до девет души екипаж. Проектиран е за безопасно и бързо влизане и излизане.

Описаните характеристики може да не са стандартни или налични за всички нива на оборудване и опции за силово предаване.

Имате въпрос?

Вашият местен дилър на Volvo Trucks ще ви каже отговора. Отбийте се при него, обадете му се или го помолете да дойде при вас.