TRUCKS

Volvo FM, задвижван с газ

Задвижваният с газ Volvo FM е камион за регионални превози и превози на дълги разстояния с висока производителност и намален CO2 отпечатък. Използвайте био-LNG и HVO и можете да покривате дълги маршрути с голям полезен товар: изцяло въглеродно неутрален, изчислено от резервоара до колелото.

По-малък CO2 отпечатък при регионални превози

Задвижваният с газ Volvo FM предлага същите работни характеристики и производителност като Volvo FM, задвижван с дизел, но с опция да бъде въглеродно неутрален. Камионът е идеално подходящ за регионални превози и можете да избирате между мощност 420 к.с., 460 к.с. или 500 к.с. с въртящ момент до 2500 Nm.

Мощен двигател

Задвижваният с газ двигател на Volvo FM е базиран на технологията на дизеловия двигател и предлага значително по-висок въртящ момент, мощност и ефективност в сравнение с други алтернативи на газови двигатели. Той идеално пасва за взискателни регионални превози с големи тегла на композицията.

Намален CO2 отпечатък

Двигателят използва био-LNG (биогаз) или LNG (природен газ), но също и малко количество възобновяемо HVO или дизелово гориво. Освен това използва AdBlue за последваща обработка на отработените газове. Това силово предаване предлага потенциал за намаляване на вашия CO2 отпечатък с до 100%, изчислено от резервоара до колелото, когато използвате био-LNG и HVO.

LNG капацитет за вашите маршрути

Задвижваният с газ Volvo FM се предлага с избор от три различни размера на резервоара, за да отговаря на вашето приложение. Възможният пробег с едно зареждане е до 1000 km. Можете да получите камион, който е чудесен за дълги маршрути с големи разстояния между спирките за гориво.

Създайте своя камион Volvo FM, задвижван с газ

Направете го по вашия начин. Конфигурирайте своя Volvo FM, задвижван с газ, така че да отговаря на вашите задачи. Изберете между различни мостове, двигатели, резервоари, характеристики на кабината и други опции за вашите нужди.

Ефективен транспорт без компромис

Задвижваният с газ Volvo FM ви позволява да извършвате регионални превози и превози на дълги разстояния с големи тегла на композицията и да намалите емисиите на CO2 с до 100%, когато използвате био-LNG и HVO. Това се изчислява от резервоара до колелото и в сравнение с камион, използващ европейски стандартен дизел. Не е необходимо да правите компромис нито с пробега, нито с производителността.

До 60 тона

Пробег до 1000 km

До 500 к.с.

Описаните характеристики може да не са стандартни или налични за всички нива на оборудване и опции за силово предаване.

Имате въпрос?

Вашият местен дилър на Volvo Trucks ще ви каже отговора. Отбийте се при него, обадете му се или го помолете да дойде при вас.