TRUCKS

I-Save

I-Save е идеалното решение за намаляване на разхода на гориво при превози на дълги разстояния – с отлична управляемост. Колкото по-надалече пътувате, толкова повече можете да спестите поради по-рентабилна работа. I-Save се предлага за Volvo FH Aero и Volvo FH и съчетава нашия двигател D13 с турбокомпаунд технология и пакета за гориво*.

Съчетание на ефективни технологии за пестене на гориво

I-Save съчетава ефективния двигател D13 с турбокомпаунд технология и трансмисията I-Shift, оборудвана с I-See. I-See оптимизира скоростта, смяната на предавките и движението по инерция спрямо маршрута напред. Освен това I-Save използва по-ефективни задни мостове и други по-енергоспестяващи компоненти и софтуер, комбинирани така, че да пестят гориво.

Пестете гориво, без да губите скорост

Двигателят D13 с турбокомпаунд технология произвежда 300 Nm по-висок въртящ момент при ниски обороти в сравнение с двигател D13 със същата мощност, но без тази технология. Това означава, че са необходими по-малко превключвания на по-ниска предавка и по-малко гориво, за да поддържате постоянна скорост при движение по магистрала. В съчетание с I-See двигателят ви позволява да преодолявате хълмове и наклони на по-висока предавка, което пести гориво, без да се губи скорост.

I-Shift за превози на дълги разстояния

I-Shift с оптимизиран софтуер е проектирана специално за ефективно шофиране по магистрала и ще ви помогне да пестите гориво. Когато шофирате в икономичен режим, всяка смяна на предавка се синхронизира прецизно, така че двигателят да може да работи в най-ефективния диапазон на оборотите.

Енергийноефективният двигател

Двигателят D13 с турбокомпаунд технология използва наличната енергия на всеки етап, като осигурява по-голяма ефективност в целия диапазон на оборотите, а най-добрият резултат е в зоната между 900 и 1300 об/мин. Изберете мощност между 420 к.с., 460 к.с. и 500 к.с.

I-See

I-See използва знанията за топографията, завоите, кръговите кръстовища и информацията за трафика за пътя напред, за да използва кинетичната енергия на камиона по най-добрия начин. Системата използва карта с висока разделителна способност за точно позициониране. При активиран круиз контрол I-See се грижи за избора на предавка, ускорението, спирането чрез двигателя и движението по инерция, за да минимизира разхода на гориво. Тя е съществена част от пакета I-Save.


Прочетете повече за I-See 

По-добро шофиране на дълги разстояния

Системата I-Save е проектирана да допринесе ползи за превозите на дълги разстояния. Подобрената горивна ефективност оказва незабавно влияние върху оперативните разходи. Освен това I-Save предлага чудесно изживяване при шофиране с подобрена управляемост. По-голям въртящ момент, по-ниски обороти на двигателя и по-тихо силово предаване са предимства, които повечето водачи оценяват.

* Пакетът за гориво включва I-See, I-Cruise с I-Roll, задни мостове, оптимизирани за горивна ефективност, изключване на двигателя при празен ход и сервопомпа с променлив обем.

Описаните характеристики може да не са стандартни или налични за всички нива на оборудване и опции за силово предаване.

Имате въпрос?

Вашият местен дилър на Volvo Trucks ще ви каже отговора. Отбийте се при него, обадете му се или го помолете да дойде при вас.