TRUCKS

Най-добрият камион за превози на дълги разстояния

VOLVO FH С I-SAVE

Volvo FH с I-Save е идеалното решение за намаляване на разхода на гориво при превози на дълги разстояния – с отлична управляемост. Колкото по-надалече пътувате, толкова повече можете да спестите поради по-рентабилна работа.

Volvo FH с I-Save комбинира нашите двигатели D13TC с пакета за гориво*. Може да намали разходите ви за гориво с до 10%**. Освен това I-Save ви позволява да шофирате на по-ниски обороти и по-висока предавка за по-дълго време, което допринася за по-плавно и по-тихо шофиране. Можете също така да очаквате по-бърза реакция на въртящия момент от силовата линия. Това прави шофирането страхотно изживяване.

Подобряване на производителността

Двигателят D13TC осигурява 300 Nm по-голям въртящ момент при ниски обороти. Ще бъде необходимо по-малко ускорение и гориво, за да се поддържа постоянна скорост при движение по магистрала. Работейки в комбинация с I-See, двигателят дава възможност за преодоляване на хълмове и наклони на по-висока предавка, като спестява гориво, без да се губи скорост, и осигурява по плавно движение. Допълнителният въртящ момент дава възможност и за по-висока средна скорост, особено забележима при изкачване на възвишения.

Двигателят D13TC – повече ефективност и въртящ момент

D13TC е нашият най-икономичен двигател досега и се предлага с мощности от 420 к.с., 460 к.с. и 500 к.с. Благодарение на технологията турбокомпаунд двигателят D13TC използва изцяло наличната енергия на всеки етап, като осигурява по-голяма ефективност в целия диапазон на оборотите, а най-добрият резултат е в зоната между 900 и 1300 об/мин.

* Пакетът за гориво включва софтуера I-See на базата на топографски карти, I-Cruise с I-Roll, задни мостове, оптимизирани за горивна ефективност, изключване на двигателя при празен ход и сервопомпа с променлив обем.

** Заявеното подобряване на разхода на гориво е изчислено чрез сравняване на разходите за дизелово гориво и AdBlue за I-Save D13TC Euro 6, версия Е, с пакет FUELECO+ спрямо класическата D13 eSCR Euro 6, версия Е, без характеристиките, включени в пакета за гориво. Действителната икономия на гориво може да се различава в зависимост от много фактори, като например скорост на шофиране, използване на круиз контрол, спецификация на автомобила, натоварване на автомобила, действителна топография, шофьорски опит на водача, поддръжка на автомобила и метеорологични условия.

Предлага се за следните камиони

Извлечете максимална полза от горивото

Вашият дилър може да ви помогне да изцедите максимума от всяка капка.