VOLVO TRUCKS

Bulgaria

×
Надстройване на софтуера за I-Shift

Софтуерни пакети след осъществяване на продажбата

Надстройте своята I-Shift

По-плавно превключване на предавките. Намалени разходи за поддръжка. Повишена горивна ефективност. По-висока производителност. През последните години Volvo I-Shift се превърна в еталон за бранша, когато става дума за автоматични трансмисии. Възможно е също така да надстроите софтуера на I-Shift, така че да съответства на транспортните ви задачи. Разгледайте тук различни опции, предназначени да направят функционирането на вашия бизнес още по-ефективно.

Интелигентната силова линия, която сега е още по-интелигентна

Когато произвеждахме вашия товарен автомобил, ние оптимизирахме софтуера за I-Shift за специфично транспортно приложение. Променили ли са се оттогава транспортните ви курсове? Намерили сте употребяван автомобил със спецификации, които са перфектни за вашите потребности, с изключение на софтуера за I-Shift?

Не се притеснявайте. Можем лесно да надстроим софтуера на вашата I-Shift, така че да съответства на потребностите ви. Ще повишите производителността си, ще спестите гориво и ще намалите износването на компонентите на силовата линия.

Надстройване на софтуера за I-Shift за превоз на тежки товари
Volvo I-shift upgrade fuel save global

Предимствата на персонализирания софтуер

Софтуер за I-Shift, който е перфектно приспособен за транспортния курс, не само подобрява ефективността на силовата линия. Той ще увеличи и ефективността на вашия бизнес.

Ще се насладите на по-добър баланс при поддържането на скоростта, докато постигате най-добрата икономия на гориво. Крайният ви счетоводен баланс ще отчете по-висока производителност, комбинирана с безопасно и удобно шофиране.

Volvo I-shift upgrade how to upgrade global

Как да надстроя?

Единственото, което трябва да направите, за да оптимизирате I-Shift, е да посетите своя дилър на Volvo. Тук ние надстройваме софтуера за I-Shift, така че да съответства на транспортните ви задания. Софтуерът съответства на сертификатите за емисиите на отработени газове на вашия двигател и на версията на хардуера на вашата I-Shift.

Някои от предимствата на надстройката:

  • Подобрени експлоатационни характеристики
  • Намалява консумацията на гориво
  • По-комфортно шофиране
  • Намаляване на износването на компонентите на силовата линия

Какъв софтуер трябва да избера?

Кой софтуерен пакет съответства на вашите транспортни курсове? Ето един обзор на предлаганите пакети – имайте предвид, че за по-старите версии на I-Shift някои от софтуерните пакети са комбинирани.

Volvo I-shift upgrade software basic global

Базов (TP-BAS)

Това е стандартен софтуерен пакет, предоставян заедно с I-shift. Пакетът включва базовите функции на скоростната кутия за шофиране навсякъде.

Volvo I-shift upgrade software distribution global

Дистрибуция (TP-DIST)

Адаптира функцията на скоростната кутия към специфичните условия в сегмента на дистрибуцията. Софтуерният пакет включва функции, които подпомагат маневреността при потегляне от спряло положение и при маневриране в тесни пространства, както и при шофиране с ниска скорост.

Volvo I-shift upgrade software construction global

Строителство (TP-CON)

Функции, подходящи за специфичните условия в строителния сегмент. Проектиран да се справя с по-тежки пътни условия и да подпомага маневреността при потегляне от спряло положение и при маневриране в тесни пространства, както и при шофиране с ниска скорост.

Volvo I-shift upgrade software long haul global

Превози на дълги разстояния (TP-LONG)

Включва интелигентни функции, които намаляват разхода на гориво. Този софтуерен пакет е идеален за превози на дълги разстояния, където голямо внимание се обръща върху икономията на гориво. Този пакет включва и функцията I-Roll при някои версии на I-Shift.

Volvo I-shift upgrade software heavy duty transport global

Превоз на тежки товари (TP-HD)

Оптимизира I-Shift за транспорт при тежки условия с голямо брутно тегло на композицията (над 85 тона). Независимо от брутното тегло на композицията водачът може винаги да оптимизира управляемостта, като избере или деактивира режима за тежки товари и активира режим на превози на дълги разстояния. Функциите в софтуерния пакет предлагат и предимства за товарните автомобили, превозващи няколко ремаркета.

Volvo I-shift upgrade software crawler gear global

Предавки за бавен ход

Приспособява функционалността на I-Shift с предавки за бавен ход към специфичните потребности. Софтуерните пакети включват функции, като предавки за изключително бавен ход и за няколко скорости на заден ход. Пакетите се предлагат само за товарни автомобили, оборудвани с I-Shift с предавки за бавен ход.

Функции на софтуерната програма

Кои функции ще бъдат подходящи за вашите транспортни курсове? Ето някои от най-важните функции на софтуерните пакети за I-Shift. За да видите всички функции и точното съдържание на всеки пакет, моля, свържете се със сервиза на Volvo и попитайте за листовките с информация за вашата конкретна версия на I-Shift.

Volvo I-shift upgrade gears global

Разширено регулиране на избора на предавки, включително кикдаун

Това позволява както автоматично избраната стартова предавка, така и предавката за шофиране в автоматичен режим да се регулират чрез активиране на бутона плюс/минус на скоростния лост.

Има и функция, която улеснява регулирането на скоростта, когато автомобилът работи на празен ход или се движи много бавно, например в задръстване. Може да се преминава и към по-висока предавка, тъй като оборотите на двигателя се увеличават автоматично преди такива превключвания.

Функцията кикдаун избира предавка за максимално ускорение, като променя стратегията за смяна на предавките, за да увеличи ускорението на автомобила.

Volvo I-shift upgrade bad roads global

Разширена ефективност – лоши пътища

Този опционален пакет е специално адаптиран за специфичните условия в строителния сегмент и в сегмента за превоз на дървен материал.

Режимът P+ Performance включва различни функции, които приспособяват смените на предавките и избора на предавка при лоши настилки и стръмни наклони. Освен това включва функции за улесняване на потеглянето от спряло положение при трудни пътни условия.

Тази функция може да бъде комбинирана без проблеми с програмата за превоз на тежки товари (TP-HD). Функциите AVO-ENH ще бъдат активни само когато режимът HD не е активен и когато е избран режимът „Power“.

Volvo I-shift upgrade I-see global

I-See

I-See не само запомня стръмнините, по които шофирате. Тя знае предварително какви наклони следват по пътя.

Постига го чрез достъп до данните от всички камиони, които използват I-See. Тази информация се съхранява в база с данни. След като един товарен автомобил е минал по даден маршрут, всички останали автомобили могат да използват информацията относно топографията на маршрута чрез комуникационния блок на Телематичния портал. Използването на I-See може да спести до 5 процента гориво.

Софтуерните комплекти се продават само като аксесоари и трябва да бъдат комбинирани с I-Cruise (интелигентен круиз контрол).

Volvo I-shift upgrade heavy duty global

Контрол на голямо БТК при тежки условия

(Предлага се само за някои комбинации двигател/скоростна кутия)

Оптимизира избора на предавка за големи брутни тегла на композицията (85 т < БТК ≤ 180 т). Тази функция подобрява управляемостта и повишава икономията на гориво в сегмента за превози на тежки товари.

В режим HD първа предавка се използва за потегляне и изборът на предавки е приспособен към по-тежки брутни тегла на композицията. Освен всичко друго функцията TP-HD избира предавката за потегляне така, че да съответства на брутното тегло на композицията, с което намалява износването на съединителя.

Използва се целият диапазон от предавки и те се сменят последователно при високи обороти, за да се поддържат въртящият момент и комфортът при шофиране.

Volvo I-shift upgrade enhanced shift global

Подобрена стратегия за смяна на предавките

(За пълна функционалност се изисква EBS-MED.)

Чрез взаимодействие с EBS (Дискови спирачки с електронно управление на системата на спирачките, EBS-STD / EBS-MED) и ECS (Електронно управляемо окачване, SUSPL-EC), потеглянето и маневрирането стават по-лесни.

Този режим на спиране увеличава спирачния ефект на VEB/VEB+/ретардера чрез автоматично избиране на подходящата предавка, така че двигателят да работи на високи обороти. Тази функция компенсира двигателната спирачка при смяна на предавките в режим на спиране.

Volvo I-shift upgrade pto functions global

Подобрени PTO функции

Няколко функции, които подпомагат работата на отведената от двигателя мощност. Функциите на силоотводните валове на I-Shift дават възможност за активиране на свойства, като Auto Neutral, Reverse Inhibit и свързване на делител.

Volvo I-shift upgrade smart cruise control global

Интелигентен круиз контрол

Оптимизира средната скорост на движение и ограничава ефекта от помощните спирачки, когато пътните условия позволяват – например при полегато спускане

Volvo I-shift upgrade iroll global

I-Roll

Функция за свободен ход, която пести гориво. I-Roll се използва, когато не е необходима нито мощност, нито спирачна сила на двигателя, например при шофиране по равен път.

Volvo I-shift upgrade launch control global

Контрол при потегляне

Функционира заедно с EBS и задейства автоматично спирачните функции, които подпомагат потеглянето и маневрирането в тесни пространства.

Останете във връзка с нас

Влезте във връзка с местния дилър на Volvo Trucks, за да разгледате пълните спецификации и всички подробности за предложението.