TRUCKS

Volvo FH Electric печели приза “Камион на годината 2024”

Volvo Trucks грабна престижната награда в индустрията за своя Volvo FH Electric. За първи път електрически камион печели наградата.
Volvo FH Electric печели приза “Камион на годината 2024
https://www.volvotrucks.bg/bg-bg/news/press-releases/2023/nov/volvo-fh-electric-wins-truck-of-the-year-2024-award.html

Тежкотоварният електрически камион Volvo FH Electric е избран за Международен Камион на 2024 година. Обяснявайки решението си, журито оцени високо производителността на електрическия камион, плавното и безпроблемно ускорение, неговата безшумност и липсата на вибрации по време на шофиране.

“С представянето на FH Electric, Volvo Trucks пусна на пазара най-съвременната гама електрически камиони на батерии, подходящи за широк кръг от транспортни операции. Това е доказателство, че енергийният преход набира сила дори в настоящата предизвикателна бизнес среда,” заяви Джаненрико Грифини, Председател, Международен Камион на Годината (International Truck of the Year). 

Рогер Алм, президент на Volvo Trucks, прие престижната награда по време на официална церемония по награждаването на транспортното изложение Солутранс в Лион, Франция.
“Толкова съм горд от това признание и че нашият Volvo FH Electric спечели тази високоуважавана награда. За първи път в историята транспортната индустрия избра електрически товарен автомобил за Камион на годината. Volvo FH Electric представлява нова ера в света на транспорта и спечелването на тази награда ясно показва, че преходът към превози с нулеви емисии се случва тук и сега,” коментира Рогер Алм.

“Искам искрено да благодаря на всички, които допринесоха за този успех. Той се основава на страхотна работа в екип със страст и отдаденост сред нашите фантастични колеги във Volvo Group, както и близко сътрудничество с нашите високо ценени клиенти, партньори и доставчици.” 

„Volvo Trucks е първият производител, който предложи масово електрически камиони на пазара и доказа, че те могат да се използват при много транспортни задачи. Освен това непрекъснато усъвършенства и доразвива електрическата си гама. Затова напълно заслужено е и първият производител, чийто електрически камиони печелят наградата “Международен камион на годината” сподели Снежина Баджева, издател на списание „Камиони“, която е бългаският представител в журито.

 

Победа за четвърти път

Това е четвъртият път, в който емблематичния модел на Volvo - FH става камион на годината. Volvo FH е един от най-успешните модели в индустрята досега с близо 1.4 милиона камиони в движение по света. 

Volvo FH Electric може да работи с общо тегло от 44 тона. Производството на Volvo FH Electric започна през 2022 г. в завода на Volvo в Гьотеборг, Швеция, а производството в завода в Гент, Белгия, започна през 2023 година.

 

Цялостна програма за електрически камиони
Volvo Trucks е първият глобален производител, който започва серийно производство на електрически камиони още през 2019 година и днес има обширна електрическа линия от общо шест електрически камиона, проектирани да покрият широка гама от транспортни задачи. Volvo Trucks е лидер на пазара на тежкотоварни електрически камиони в Европа с пазарен дял от 49%.

 

Международен камион на годината (International Truck of the Year)

Организацията „Международен камион на годината“ е създадена през 1977 година и се състои от 24 журналисти в сегмент търговски превози от основните издания за камиони в Европа. Ежегодната награда се дава на камион, който е представен на пазара през последните 12 месеца и има най-значим принос за ефективността на товарния пътен транспорт. Оценяват се няколко ключови критерии, включително технологична иновация, комфорт, безопасност, управляемост, енергийна ефективност, отпечатък върху околната среда и общи разходи за притежание (TCO).

https://www.truck-of-the-year.com/

 

Забележка:

  • Европа означава Европейски Съюз, включително Норвегия и Швейцария. Данните за пазарният дял на Volvo в сегмент тежкотоварни електрически камиони (≥16 тона) в Европа включва съдържание от S&P Global.

 

Връзка към изображения с висока разделителна способност.

За допълнителна информация се обръщайте към:


Ина Игнатова

Маркетинг и ПР, Volvo Trucks България

ina.ignatova@volvo.com

+359 882401611

 


Снимки и видео материали за медиите са налична на Mediahub Volvo Trucks

 

 

Volvo Trucks предоставя цялостни транспортни решения за професионални и взискателни клиенти чрез своята пълна гама от средни до тежки товарни автомобили. Поддръжката на клиентите се предоставя чрез глобална мрежа от дилъри с 2200 центъра за обслужване в около 130 държави. Товарните автомобили Volvo се асемблират в 12 държави на различни континенти. През 2023 г. около 145 000 нови камиони Volvo са доставени на клиенти в целия свят. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на товарни автомобили, автобуси, строително оборудване и двигатели за морско и промишлено приложение. Групата предоставя също цялостни решения за финансиране и сервизно обслужване. Работата на Volvo Trucks се базира на основните ценности на компанията: качество, безопасност и грижа за околната среда.