TRUCKS

Volvo FH Aero е тук – нов еталон за енергийно ефективни тежкотоварни камиони

Емблематичната гама камиони FH на Volvo се сдобива с нов член на семейството – Volvo FH Aero. С аеродинамичен дизайн и иновативни функции, FH Aero предлага енергийна ефективност от ново ниво, наличен в четири варианта, включително биогориво и наградената електрическа версия.
Volvo FH Aero е тук – нов еталон за енергийно ефективни тежкотоварни камиони
С аеродинамичен дизайн и иновативни функции, FH Aero предлага енергийна ефективност от ново ниво, наличен в четири варианта, включително биогориво.

С подобрена аеродинамика и нови технологии, като новата система за наблюдение с камери на Volvo, новият FH Aero може да намали с до 5 процента консумацията на енергия и емисиите*.

„Новият Volvo FH Aero е нашият най-ефективен камион досега, като продължаваме да намаляваме емисиите CO2 на цялата ни продуктова гама“, казва Рогер Алм, президент на Volvo Trucks. „Това е най-добрия камион Volvo във всяко отношение – безопасен, с красив дизайн и превъзходно качество, камион за тежки превози на дълги разстояния, проектиран за успеха на нашите клиенти.“

Избран за Международен камион на годината за 2024 г., Volvo FH Electric ще се предлага и в новата версия Aero, енергийно-ефективно допълнение към вече широката гама електрически камиони Volvo. В допълнение към това Volvo FH16 се превръща в най-мощния камион в отрасъла с изцяло нов ефективен двигател с мощност от 780 к.с. за най-трудните задачи.

Независимо кое силово предаване избират клиентите – електрическо, газово или дизелово – всички варианти на новия FH Aero ще предлагат по-ниска консумация на енергия, по-дълъг пробег и превъзходно ниво на безопасност и изживяване при шофиране. 

Новите модели камиони Aero ще бъдат пуснати постепенно на пазарите през 2024 – 2025 г. в четири версии – FH Aero, FH Aero Electric, FH Aero с газово задвижване и FH16 Aero.

 

Оптимизирана горивна ефективност с аеродинамичен дизайн
Предната част на кабината на Volvo FH Aero е удължена с 24 сантиметра в сравнение със стандартния Volvo FH. Това разширение допринесе за създаването на по-аеродинамична кабина на камиона. По-добрата аеродинамика не само осигурява по-нисък разход на гориво – тя също така осигурява подобрена стабилност при движение във ветровити условия.

Подобрената аеродинамика освен това носи ползи за модела FH Aero Electric, като му осигурява по-добри характеристики по отношение съпротивлението при търкаляне. Това позволява увеличено рекупериране на енергия, която се връща обратно към батериите по време на спиране или спускане и е готова за използване при необходимост за следващото ускорение или изкачване..

Модерното ново лице на FH Aero има смела, голяма и лесноразпознаваема емблема Volvo – най-голямата на камион Volvo към настоящия момент – както и надпис Volvo, ясно показващи, че това е най-новият модел на Volvo Trucks. 

 

Подобрена безопасност и ефективност с камери, които заменят огледалата
Новата усъвършенствана система за наблюдение с камери допринася значително както за аеродинамиката, така и за безопасността. Това ново решение, заместващо традиционните външни огледала, отваря полето на видимост на водача, подобрявайки безопасността както за него, така и за околните участници в движението. 

Системата от камери има положително въздействие върху видимостта на водача в дъждовни и тъмни условия, но също и при пряка слънчева светлина и когато преминава през тунели. При шофиране с ремарке, системата от камери има функция за автоматично панорамиране, следвайки завиването на ремаркето.

 

Други акценти, характеристики и предимства на новия Volvo FH Aero включват:

  • Технологията на Volvo I-See, която е усъвършенствана, за да пести енергия и въглеродни емисии, използвайки облачно базирани топографски карти, предназначени за оптимизиране на шофирането и увеличаване на времето на шофиране в режим на круиз контрол, което може както да спести енергия, така и да осигури по-спокойно шофиране.
  • Усъвършенстваните спирачки с патентовани спирачни дискове без съпротивление на Volvo подобряват спирачния капацитет, като същевременно намаляват консумацията на енергия и емисиите.
  • Модернизирана, лесна за използване система за информация и забавление, която може да бъде персонализирана в зависимост от индивидуалните нужди.
  • Подобрена звукова система, налична с шест първокласни висококачествени високоговорителя, нов усилвател на мощност и субуфер, добавящ огромна мощност към звуковото изживяване.
  • Нова вградена навигационна система ще се предлага с подобрени карти, адаптирани към специфичните нужди на камиона, с автоматични актуализации на картите, позволяващи ефективна доставка на стоки.
  • Обновленията на интериора включват също интегрирана микровълнова фурна и USB-C електрически изходи.
  • Услугата My Business Apps на Volvo Trucks е представена на повече пазари. Това е услуга, базирана на абонамент, която позволява на клиентите да изтеглят приложения, свързани с бизнеса, от различни доставчици и да ги използват на допълнителния дисплей на камиона, което носи реални ползи за максималния пробег и ежедневната употреба на камиона.
     

Новата услуга за наблюдение на гумите предоставя на операторите на флотилиите пълен изглед на камиона и ремаркето чрез Volvo Connect, намалявайки риска от разходи и неизправности, свързани с проблеми с гумите. 

Volvo FH ще продължи да се предлага и със стандартна неудължена кабина в зависимост от нуждите на пазара.

 

*Действителната икономия на гориво може да варира в зависимост от много фактори, като например скорост на шофиране, използване на круиз контрол, спецификация на автомобила, натоварване на автомобила, действителна топография, шофьорски опит на водача, поддръжка на автомобила и метеорологични условия.

ВРЪЗКА към изображения и видео с висока разделителна способност

For further information, please contact:

Helena Lind
Media Relations Director, Volvo Trucks
Email: helena.lind@volvo.com
Tel: +46 76 5536257
 

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2023 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.

За допълнителна информация се обръщайте към:


Ина Игнатова

Маркетинг и ПР, Volvo Trucks България

ina.ignatova@volvo.com

+359 882401611

 


Снимки и видео материали за медиите са налична на Mediahub Volvo Trucks

 

 

Volvo Trucks предоставя цялостни транспортни решения за професионални и взискателни клиенти чрез своята пълна гама от средни до тежки товарни автомобили. Поддръжката на клиентите се предоставя чрез глобална мрежа от дилъри с 2200 центъра за обслужване в около 130 държави. Товарните автомобили Volvo се асемблират в 12 държави на различни континенти. През 2023 г. около 145 000 нови камиони Volvo са доставени на клиенти в целия свят. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на товарни автомобили, автобуси, строително оборудване и двигатели за морско и промишлено приложение. Групата предоставя също цялостни решения за финансиране и сервизно обслужване. Работата на Volvo Trucks се базира на основните ценности на компанията: качество, безопасност и грижа за околната среда.