TRUCKS

Håkan Mårtensson
2023-05-15
Технологии и иновации Устойчивост
Author
Håkan Mårtensson
Circular Parts Offer Manager

Защо екологичните части за камиони са устойчив избор

Екологичните части Volvo могат да предложат качество и работни характеристики, подобни на новите. Те дори се доставят със същата гаранция. Единствената разлика е, че изискват до 85 процента по-малко енергия за производство и изразходват 85 процента по-малко суровини.

Екологичните части са по същество стари части, които са преминали интензивен и цялостен процес на възстановяване във Volvo Trucks, за да се гарантира, че могат да предоставят същата функционалност като нова част. Всъщност фирма Volvo Trucks е толкова уверена в качеството на своите екологични части, че те се доставят със същата двугодишна гаранция, която важи за оригиналните части Volvo.


Каква е разликата между възстановяване и обновяване?

Общият термин „екологични части“ включва както възстановени, така и обновени части. Разликата между тях е, че възстановените части са ремонтирани изцяло и са 100 процента като новите, включително външният им вид. Обновените части, от друга страна, не могат да бъдат напълно възстановени до такова високо ниво; в резултат на това те могат да показват визуално някакво износване и да имат малко по-кратък експлоатационен живот. Те обаче са възстановени до състояние, близко до новото, и пак отговарят на изключително високи стандарти: и двата вида се покриват от същата двугодишна гаранция.


„Има много части, при които технически не е възможно да се постигне състояние, което да е 100 процента като това на новите, но въпреки това може да се доближава много“, обяснява Хакан Мартенсон (Håkan Mårtensson), мениджър на предложението за екологични части във Volvo Trucks.


„Например част, която е 98 процента нова, пак е много полезна както за клиента, така и за околната среда. Като зададохме стандарта на 100 процента ново състояние обаче, ние пропуснахме тези възможности. Въвеждането на обновените части е начин да увеличим портфолиото си от екологични части и да разширим ползите за устойчивостта, когато възстановяването не е вариант.“


Защо екологичните части не са същите като използваните части или частите втора ръка?

Преди да бъдат продадени, екологичните части се подлагат на строг и интензивен процес, който ги възстановява до ново или в случай на обновяване – близко до ново състояние. Това е в рязък контраст с използваните части или частите втора ръка, или рециклираните и поправени части.


Процесът на възстановяване на екологичните части започва, когато износени основни части на двигатели, скоростни кутии и различни други части се изпращат от дилърски представителствата на Volvo Trucks в завод за възстановяване. Всяка основна част се разглобява и компонентите й се почистват и инспектират старателно. Всички компоненти, които не отговарят на определени критерии за качество, се изхвърлят и се заменят с нови. След това одобрените компоненти се сглобяват отново и се тестват щателно, за да се провери дали частта отговаря на стандартите за качество, преди да бъде продадена на клиент под формата на възстановена или обновена част.

С екологичните части както Volvo Trucks, така и нашите клиенти могат да допринесат за една по-кръгова и устойчива транспортна индустрия.

Преминаване към кръгова икономика и устойчива транспортна индустрия

Екологичните части помагат за намаляване на отпадъците, опазване на природните ресурси и намаляване на емисиите на CO2. Ето защо една от целите за устойчивост на Volvo Trucks – заедно с останалата част от Volvo Group – е да се увеличи навлизането на екологични части. Това би означавало не само значително намаляване на въглеродния отпечатък на Volvo Truck, но също така ще позволи на собствениците на камиони да намалят собствените си високи въглеродни емисии.


„Поради огромния потенциал за подобряване както на нашето въздействие върху околната среда, така и на това на нашите клиенти, ние непрекъснато разширяваме гамата от продукти, включени в нашето предложение за екологични части. По този начин заедно можем да допринесем за една по-кръгова, по-устойчива транспортна индустрия“, казва Хакан.
.


За да научите повече за процеса на възстановяване

Гледайте нашия кратък филм или посетете уебсайта Volvo Trucks Reman. За повече информация относно екологичните части Volvo се свържете с местния дилърски представител на Volvo Trucks.

Свързани статии

Latest Press Release

Latest Press Release