TRUCKS

Ивона Блехарчик печели Volvo Trucking Adventure

Volvo Trucks
2022-12-15
История на клиент
Author
Volvo Trucks

След като постига мечтата си да стане професионален водач на камион и да основе собствена компания, Ивона Блехарчик от Полша получава възможността на живота си – да направи епично пътешествие през Скандинавия с любимия си камион: Volvo FH!
 

Ивона Блехарчик е трудолюбива жена, която е едновременно собственик-оператор в транспортния бизнес и същевременно успешно се справя с ролята на инфлуенсър в социалните мрежи. Тя кара камиони повече от 11 години, както в суровия зимен климат на Северна Америка, така и по дългите криволичещи пътища в цяла Европа. Но няма много опит в шофирането в страната, откъдето идва любимият й камион: Швеция.
 

Уникално състезание за водачи на камиони

Когато Volvo Trucks стартира дигитален конкурс за водачи на камиони, в който един избран победител ще получи шанса да отиде на пътешествието на живота си от Гьотеборг до Нордкап, най-северната точка на Европа, Ивона не се колебае дори за миг. Тя изпраща видео и измежду повече от 2000 водачи от всички части на света е избрана за победител.

„Във Volvo Trucking Adventure търсихме общителна и авантюристична личност, която има богат опит с шофирането на камиони. Тъй като приключението щеше да бъде заснето и публикувано в социалните мрежи, важен критерий беше и да се чувства удобно пред камера. Ивона отговаряше на всички критерии с богатия си опит, позитивния и приключенския си характер и енергичната си натура“, обяснява Лене Ларсен, ръководител на проекта Volvo Trucking Adventure.

Освен Ивона Блехарчик 20-те най-добри кандидати от цял свят бяха поканени на Volvo Trucks в Гьотеборг за ексклузивно събитие.

„Искахме да направим нещо специално за нашата общност от водачи, като им дадем възможност да дойдат и да се докоснат до родината на Volvo Trucks. Като поставяме водачите на камиони в светлината на прожекторите, ние също така искаме да привлечем вниманието към важната работа, която вършат всеки ден“, казва Рогер Алм, президент на Volvo Trucks.

Изображение: Ивона Блехарчик заедно с другите 20 най-добри водачи на камиони във Volvo Trucking Adventure

„Впечатлен съм, че Volvo Trucks организира мотивиращо събитие, което привлича толкова много шофьори от цял свят. Когато научих, че съм избрана, при това от марката, която толкова много обичам, за мен беше най-голямата чест, която ми е била оказвана някога. Изключително съм благодарна за тази възможност“, казва Ивона Блехарчик.  


Живот на пътя

От началото на двадесетте си години Ивона има идея да стане водач на камион и да пътува по света. След няколко години като професионален водач в сегмента на тежкотоварните превози, тя решава да последва мечтата си и създава собствена транспортна компания – Imagination.

Изследването на нови страни и срещата с нови хора е това, което най-много ми харесва като водач на камион. Чувствам се толкова щастлива, че мога да изживея мечтата си

На въпрос дали има някакви недостатъци в това да си водач на камион, тя признава: „Едно от нещата, което може да бъде малко трудно, когато сте на път, е да намерите добри санитарни помещения! Това понякога може да бъде малко изнервящо, особено за нас жените.“

По отношение на нейната безопасност като жена водач на камион, работеща, живееща и прекарваща нощите си на пътя, Ивона обяснява: „Вземам някои предпазни мерки, като паркиране на безопасни места, опитвам се да не привличам твърде много внимание върху себе си и т.н., но никога не се страхувам.  Понякога може да се почувства малко изолирано, далеч от семейството и приятелите. Мисля, че би било хубаво да има повече колежки! Днес в Европа има само около 3% жени водачи на камиони. Бих искала да видя повече жени да карат камиони!“
 

Пътуване в три епизода

През септември Ивона започна своето пътуване от Гьотеборг към Нордкап. Пътуване над 2000 км. Лесна работа за опитен водач на камион, но това шофиране не е като всеки друг работен ден. Гледайте видеоклиповете по-долу, за да научите повече за пътешествието на Ивона!


Накратко за Ивона Блехарчик:

  • Име: Ивона Блехарчик
  • Националност: Полша
  • Шофира: черно Volvo FH13 460 Turbo Compound, наричано „Волви“
  • Кариера до момента: учител по английски език, водач на камион и собственик на транспортна компания „Imagination Transport“, ютюбер, инфлуенсър
  • Когато не работи: туризъм, обича да изпробва нови неща


Накратко за Volvo Trucking Adventure:

  • Световно дигитално състезание за водачи на камиони Volvo, в което се насърчават да обяснят какво обичат най-много в шофирането на камион. 
  • Избраният за победител отива на уникално пътешествие в Скандинавия зад волана на най-модерното Volvo FH.
  • Маршрутът включва спирки за разглеждане на различни камиони, срещи с нови водачи на камиони и обиколка на Скандинавия.
  • Приключенското пътешествие е заснето на филм и вече е достъпно за гледане в социалните мрежи.
  • Първите 20 кандидати от цял свят са поканени на събитие за шофиране на камиони в Гьотеборг. Тук те посещават Volvo Trucks и изпробват чисто новата гама камиони, срещат се с колеги водачи и изследват невероятния архипелаг на западното крайбрежие на Швеция.

Volvo Trucking Adventure – Това е пътуването на Ивона  

Гледайте епизод 1: Наелектризиращо начало

Гледайте епизод 2: Шведска стомана, шведски камиони

Гледайте епизод 2: Шведска стомана, шведски камиони