TRUCKS

Ние познаваме вашия камион по-добре от всеки друг! Всяка система, всеки детайл, защото ние сме ги създали! Вярваме в качеството на нашите оригинални резервни части и искаме да споделим малко повече информация за някои от ключовите компоненти във вашия камион.

А именно:

Обтяжни ролки

Основната функция на обтяжните ролки е да поддържа правилното обтягане, гасене на вибрации и водене на аксесоарните ремъци на вашия двигател.

Volvo Heavy Duty двигателите разполагат с по 2 обтяжни ролки. Едната отговаря за пистовия ремък, който задвижва виско вентилатора и водната помпа, а другата за ремъка, който задвижва алтернатора и климатичния компресор. Важно е обтяжните ролки да работят ефективно при всички работни режими на двигателя.

 • Внимателно проектиран обтягащ елемент осигурява удължен живот и надеждност;
 • Двойно лагеруване на ролката подобрява воденето на ремъка и намалява шума;
 • Правилно позициониране на отвора за фиксиране на обтегача спомага лесния монтаж и демонтаж при смяна на ремъка;

 

 

 Интериорни филтри

Основната функция на интериорните филтри е да предпазва пътниците в кабината от въздушните замърсители като премахва праховите частици, полените, утайките и намалява миризмите. Volvo FH разполага с 2 отделни филтъра в системата за отопление, вентилация и климатично охлаждане – външен въздушен филтър и филтър за рециркулацията в кабината.

Външният въздушен филтър се намира под предния инспекционен капак на камиона и отговаря за пречистването на входящия въздух към купето. Рециркулиращият филтър от своя страна е разположен в кабината и основно отговаря за пречистването на въздуха, когато е активирана опцията за рециркулация. Като опция ние от Volvo предлагаме подобрена версия на вътрешния филтър, с която допълнително се подобрява качеството на въздуха.

 • Интериорните филтри осигуряват комфортна среда в кабината като премахват неприятните миризми и вредните газове;
 • Разполагат с голяма площ на хартията, която има висок капацитет за улавяне на праховите частици;
 • Филтрите имат положен слой с „активен въглен“, който спомага по-добро улавяне на частиците в сравнение с обикновен такъв;

 

 

 

 

 

Тахограф DTCO 3.0

Основната функция на тахографа е да следи времето за шофиране и периодите на почивка. Водачите, фирмите и контролиращите органи използват записаните от устройството данни, за да валидират спазването на законите за движение по пътищата.

 • DTCO 3.0 разполага с подобрени характеристики – изтегляне на данни, изваждане на шофьорската карта, възможностите за шофиране от няколко водача и увеличава спестеното време;
 • Намаленото му тегло с 50% го прави по лесен за монтаж и демонтаж при сервизиране;
 • По – добрата подсветка увеличава видимостта и работи и когато камионът не е на „контакт“;
 • За запояване и изработка на платката не е използвано олово, което е полезно за природата;

 

 

 

Електролитен акумулатор с подобрени характеристики

Основната функция на акумулатора е не само да спомага стартирането на двигателя, но и да осигурява електрозахранване към цялата електроника на камиона с всички системи и функционалности, които помагат на водача.

 • Въведен е специален елемент, който отговаря за циркулацията на електролитната течност в акумулатора.
 • По този начин се възпрепятства липсата на киселина в горната част на акумулатора, която намалява неговия живот;
 • Разполагат с допълнителни укрепвания на оловните клетки, за да се увеличи устойчивостта към вибрации;
 • Имат индикация със състоянието на акумулатора и неговия капацитет;

 

 

 

 

 

 

Горивни филтри

Основната функция на горивните филтри е да пречистват горивото, достигайки максимална мощност, горивна ефективност и продължителност на живота. Те са абсолютно задължителни, за да се предпазят горивните дюзи от замърсителите. Системата за филтрация на Volvo се състои от един главен филтър и един вторичен, често срещани като „подготвителен“ и „основен“.

 • Хартията, която влагаме в нашите оригинални филтри е специално проектирана да улавя и най-малките частици, които могат да повредят горивните дюзи;
 • Голямата площ осигурява висок капацитет на филтъра и възпрепятства запушването му;
 • За избягване на непланираните спирания, Оригиналният Volvo горивен филтър разполага с уникално гъвкаво гумено уплътнение, което е проектирано да работи и в най-екстремните условия;

 

 

 

 

Воден радиатор

Основната функция на водния радиатор е да осигури правилното охлаждане на двигателя за достигане на максимална мощност, ниска консумация на гориво и да предотврати косвено излишно износване на някои компоненти.

Системата за охлаждане гарантира, че температурата в кабината ще е подходяща, дори и в студените месеци. Чрез нея се регулира и температурата на маслото на двигателя и скоростната кутия. Затова е важно компонентите от охладителната система да са разработени съобразени един с друг и да отговарят на работните условия.

 • Правилно охлаждане се постига с оптимизиран дизайн на ламелите за охлаждане;
 • Водните радиатори Volvo са специалано проектирани за съвместна работа с агрегатите на Volvo;
 • Високо устойчиви монтажни точки осигуряват дълготрайност и надеждност;