TRUCKS

Volvo FM Electric Гъвкави регионални задачи

С ниското си ниво на шум и нулеви емисии универсалният и пъргав FM Electric е идеален за доставки на хранителни стоки с голям капацитет, транспорт на контейнери, услуги с кран и др. в градски райони, всичко това с намалено въздействие върху околната среда. Потенциално може да работи и в зони с нулеви емисии или в часове на деня, които не са разрешени за дизелови камиони. За да се опрости преходът към електрически транспорт, камионът се предлага заедно с пакети за обслужване и поддръжка за зареждане, планиране на маршрут и електрически пробег, наблюдение на акумулатора и др.

БТК до 44 тона

Мощност до 490 kW

Електрически пробег до 300 km

Запазете продуктивността и контрола си

Добавянето на електрически камион Volvo към вашата дейност е лесно. Сервизният договор Volvo Gold ще включва наблюдение на акумулатора и сигурен максимален пробег и доставки с прогнозно планиране на услугите. Добавихме и услуги за оптимизиране на използването на камиони, например с планиране на маршрут и електрически пробег, позициониране с енергийно състояние и отчети за проследяване. До всичко това има удобен достъп в портала на Volvo Connect, точно до другите функции за камиони и поддръжка. Маршрутите могат да се споделят между офиса и кабината, а водачът може лесно да преглежда състоянието на зареждане, да управлява паркинг отоплителя и др. чрез приложението MyTruck.

Плавно и мощно задвижване

Два или три електрически двигателя, комбинирани със скоростна кутия I-Shift, адаптирана за електромобилност, осигуряват гладко и мощно изживяване при шофиране. Огромната мощност до 490 kW/666 к.с. се управлява от уникална система за контрол на сцеплението, разработена също и за справяне с хлъзгави повърхности. Предлагат се различни режими на шофиране, за да зададете желаното ниво на работни характеристики, комфорт и потребление на енергия. Шестте акумулатора произвеждат до 540 kWh, осигурявайки достатъчен електрически пробег за много регионални задачи за превоз.

Спецификации – Volvo FM Electric

Характеристики

Volvo FM Electric

   
Конфигурации на мостовете

Влекач: 4×2, 6×2​, 6×4

Шаси кабина: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4

Всички мостове са с въздушно окачване

   

Кабина

Ниска дневна кабина, дневна кабина, ниска спална кабина, спална кабина, кабина Globetrotter

   

Брутно тегло на композицията 

До 44 тона    
Капацитет на батерията 180 – 540 kWh, 2 – 6 акумулатора.    

Електрически пробег

Електрически пробег до 380 km    
Време за зареждане (пълно зареждане)

9,5 часа с променлив ток (43 kW)

2,5 часа с постоянен ток (250 kW)

   

Силова линия 

2 – 3 електромотора, скоростна кутия I-Shift    
Технически характеристики До 330 – 490 kW (450 – 666 к.с.) непрекъсната мощност    

Приложения

Подходящо за каросерия. 3 PTO (електрически, механичен и трансмисионен)

   

 

     

 

ВСЕКИ КАМИОН. ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ.

Електрически камиони, конструирани с цел. Към нулеви емисии.

Намиране на местен дилър

ЧЗВ за електромобилността

Нашите изцяло електрически решения