TRUCKS

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КАБИНАТА ЗА VOLVO FM

Размери на кабината

 

Дневна кабина

Дневна кабина (FM-DAY) с удобна и ергономична зона за водача. Вътрешна височина 164 сантиметра: 120 сантиметра над капака на отделението за двигателя.

Ниска дневна кабина

Ниска дневна кабина (FM-LDAY) е необходима за приложения, като работа в мините, хладилни каросерии, помпи и кранове. Вътрешна височина 148 сантиметра: 104 сантиметра над капака на отделението за двигателя.

 

Спална кабина

Спална кабина (FM-SLP), удобна за пренощуване на един човек. Вътрешна височина 164 сантиметра: 120 сантиметра над капака на отделението за двигателя.

Ниска спална кабина

Ниската спална кабина (FM-LSLP) с по-нисък покрив позволява превозване на допълнителен товар върху кабината. Вътрешна височина 148 сантиметра: 104 сантиметра над капака на отделението за двигателя.

Кабина Globetrotter

Кабина Globetrotter (FM-HSLP), предлагаща удобно пренощуване на максимум двама души. Кабината има повече допълнително пространство за съхранение. Вътрешна височина 201 сантиметра: 157 сантиметра над капака на отделението за двигателя.

Характеристики на кабината

 

Четириточково окачване на кабината
Изберете между пружинно окачване с амортисьори, пружинно окачване отпред и въздушно окачване отзад или изцяло въздушно окачване.

Вентилационни отвори
Вентилационен отвор от лявата страна, който се предлага в две разновидности – висок или нисък. Предлага се и вентилационен отвор отпред.

Цветове на кабините
Направете избор от около 650 варианта.

Седалка за водача
Изберете между три различни нива на комфорт: прогресивен (плюш или кожа), динамичен (текстил) и издръжлив (винил). Общият обхват на регулиране на седалките е 200 милиметра хоризонтално и 100 милиметра вертикално. Стандартно седалката на водача е снабдена с облегалка за главата, регулируема и сгъваема облегалка, регулиране във вертикална и хоризонтална посока, регулируема опора за кръста и регулируем ъгъл за седнало положение.  

Седалка на пътника
Изберете между три различни нива на комфорт: прогресивен (плюш или кожа), динамичен (текстил) и издръжлив (винил). Оборудвани стандартно с облегалки за глава. 

Легла
Долното легло е с размери 70×200 сантиметра.
16-сантиметров матрак с пружинен пакет и отличен комфорт. Предлага се избор от три варианта: Мек, полутвърд и твърд.
Предлагат се и два типа протектори на матрака, които увеличават комфорта ви и ви улесняват при оправянето на леглото. 
Размери на горното легло Comfort: 70×190 сантиметра или 60×190 сантиметра

Вътрешно пространство за багаж
В пространството над предното стъкло има две отделения за багаж с ролетни врати, както и четири ISO слота, един от които е запазен за тахографа (два ISO слота в ниските кабини). Под леглото в спалната кабина и в кабината Globetrotter ще намерите две големи отделения за багаж, до които има достъп отвън, и едно голямо (обем 44 литра), до което има достъп при повдигане на матрака и капака; в спалния отсек можете да намерите две отделения за списания и за дребни вещи. В арматурното табло има четири отворени отделения, малка кутия за вещи, отделение с DIN слот, поставка за лични вещи върху арматурното табло и държач за бутилки. Дневната кабина може да бъде оборудвана с 60-литрово отделение за багаж с жалузийни отвори за каски, кутия за храна др.

Външно пространство за багаж
Можете да намерите достъпно отвън пространство за съхранение зад седалките на водача и пътника.

Покривен люк
Кабината може да се оборудва с покривен люк, който се отваря на 50 милиметра. Отвътре има перфорирана щора, която действа и като мрежа против насекоми, когато люкът е отворен. Покривният люк може да се управлява ръчно или електрически (опция). Предлага се и покривен люк от стомана, предназначен за строителство или тежки приложения.

Волан
Предлага се в два различни размера – диаметър 450 мм или 500 мм в зависимост от спецификацията на камиона. Височината на волана може да се регулира в обхват до 90 мм, а ъгълът – до 28°. Когато е с функция за накланяне (опция), воланът може да бъде регулиран във вертикално положение между -5° и +15°, което увеличава комфорта на водача. Воланът се предлага с въздушна възглавница или без. Вградените във волана контролни елементи осигуряват безопасна и удобна работа на круиз контрола, клаксона, телефона и функциите на индикаторния и допълнителния дисплей.

Климатична система
Две алтернативни климатични системи, които покриват всички нужди:

  • Климатик с ръчно управление (MCC).
  • Климатик с автоматично управление на температурата (ECC/ECC2). 

Климатичната система може да бъде допълнена и с паркинг отоплители за кабината и двигателя.

Тапицерия на седалките

ЗдравоВинил
ДинамичнаТекстил
ПрогресивнаПлюш или кожа

Всички комфортни седалки се предлагат и с вентилация.

Стенна тапицерия

ДинамичнаТекстил
ПрогресивнаПлюш или кожа

ЧУВСТВАЙТЕ СЕ КАТО У ДОМА СИ

Чувствайте се удобно. Пробвайте седалката. Леглото. Разгледайте всички шкафове. Няма да повярвате колко много място има там.