VOLVO TRUCKS

Bulgaria

×

Нашето пътуване към нулеви емисии

Volvo FE CNG

Мощен. Производителен. Чист. Volvo FЕ с двигател на газ – перфектен за сметоизвозване и за дистрибуция в градски условия. 

Задвижван с газ

Отвън изглежда като стандартен Volvo FE. Но под кабината на новия Volvo FE CNG се крие двигател Euro 6 – задвижван само от сгъстен природен газ или сгъстен биогаз. Той използва технология със запалителни свещи и осигурява мощност от 320 к.с. и въртящ момент от 1356 Nm.

Камионът е оборудван с автоматична трансмисия. Така че можете да очаквате същата производителност и характеристики на шофиране, които получавате при стандартния Volvo FE. Но такъв, който е разработен да бъде перфектен за пътувания на къси разстояния с чести спирания и потегляния, като сметоизвозване и дистрибуция в градски условия.

Множество градове по света търсят алтернативи на дизеловите товарни автомобили. Възобновяемото гориво често е изискване при сключването на договор – особено когато става дума за управление на отпадъците. С Volvo FE CNG можем вече да предложим на компаниите, които работят основно в градска среда, товарен автомобил със значително по-малко влияние върху околната среда.

Комбинирайте с кабина с нисък вход

Комбинирайте двигателя с ниски емисии с леснодостъпна кабина с нисък вход, която подобрява безопасността в града и улеснява работата на вашите водачи.

По-ниски емисии

При изгарянето на метан не се отделя абсолютно никаква миризма. Плюс това нивата на изпусканите вредни частици са много ниски. Когато метанът се извлича от биогаз, т.е. от органични материали, емисиите на въглероден диоксид се намаляват с до 100%* в сравнение с дизелов камион.

Всъщност толкова ниски при PM, че е необходим само триходов катализатор. Не е нужен филтър за твърди частици. Нито AdBlue.

* Това обхваща емисиите от автомобила по време на експлоатацията, т.нар. „от резервоара до колелото“.

Надеждно, продуктивно решение

Двигателят използва технология на искрово запалване и изисква само вертикален или хоризонтален трипосочен катализатор за контрол на емисиите. Ефективно и надеждно решение.

Volvo FE CNG се предлага с 2×4 или 2×3 резервоари за газ. Резервоарите за компресиран природен газ са монтирани от двете страни на шасито. При оптимални условия на шофиране работният диапазон може да бъде 400 километра за дистрибуция при леки условия и до 250 километра за сметосъбиране при тежки условия.

В допълнение към новия газов двигател Volvo FE CNG е оборудван с автоматична трансмисия. В резултат на това той постига същите нива на производителност и ефективност като обикновения Volvo FE.

Метановият газ е горивото, което в дългосрочен план ще се превърне в устойчива алтернатива на дизела. Сега е ред на различните заинтересовани страни в обществото да създадат правилата и подходящите условия за положително развитие.

Изпробвайте сами

Местният дилър на Volvo Trucks е готов да обсъди с вас функциите и предимствата на Volvo FE CNG.