TRUCKS

Устойчивост

 

С нулеви емисии от ауспуха е лесно да разберете защо електрическите камиони се разглеждат като решение за декарбонизация. Но винаги има въпроси относно това дали те са подходящи за вас и вашия бизнес. Така че, ако се интересувате да научите повече за устойчивостта и дали електрическите камиони са правилният избор за вас, можете да прегледате списък с често срещани въпроси и отговори тук.

 

Много компании формулират амбициозни цели за емисиите на парникови газове, за да се съобразят с Парижкото споразумение например, а електрическите камиони са едно от средствата за постигане на тези цели. По-строгите регулации за емисиите също стимулират развитието на тази технология, както и желанието за по-добро качество на въздуха и по-малко шум, особено в градските райони. Друг важен стимул е транспортната ефективност. Електрическите камиони могат да извършват доставки през нощта и в периоди извън пиковите натоварвания и имат достъп до повече места от своите дизелови колеги, включително вътре в сгради. Купувачите на транспорт също са движеща сила, тъй като много от тях са си поставили амбициозни цели за предоставяне на превози с нулеви емисии.

Въздействието на електрическия камион върху околната среда е много ниско по време на използването му и малко по-високо по време на производство. Тъй като камионите имат висока степен на използване обаче, това е възможно бързо да се компенсира. Прагът на рентабилност на електрически камион по отношение на въздействието върху климата може да бъде постигнат за по-малко от година, когато се използва електричество от възобновяеми източници или от ядрена енергия. Електрическите задвижвания са много по-енергийно ефективни от дизеловите и не произвеждат емисии от ауспуха. Те имат най-малко въздействие върху околната среда, когато използват електричество от възобновяеми източници. 

Електрическият автомобил произвежда нулеви емисии от ауспуха и значително по-малко шум от автомобил с двигател с вътрешно горене. Емисии обаче се отделят по време на производството и по време на шофиране от гуми, спирачки, износване на пътя и т.н.

Да, около 90% от въздействието върху околната среда през жизнения цикъл на традиционните дизелови камиони идва от използването. Камионите, които работят на електричество от възобновяеми източници, имат много по-малко въздействие върху използването. Ние във Volvo работим усилено, за да гарантираме, че суровините се добиват чрез устойчиви методи и че акумулаторите се произвеждат с минимално въздействие върху климата. 

Прилагаме холистичен подход към целия жизнен цикъл, както и веригата за доставки, включително доставчици, материали, логистика, производство и рециклиране. Това включва както производството на задвижването и акумулаторите, така и това какви материали се използват.

Имате въпрос?

Вашият местен дилър на Volvo Trucks ще ви каже отговора. Отбийте се при него, обадете му се или го помолете да дойде при вас.