TRUCKS

Започват продажбите на новите камиони Volvo в България.

Новите модели тежкотоварни камиони на Volvo Trucks, които вече са пуснати в продажба в България, са разработени, за да увеличат максимално възможностите на водачите да вършат работата си ефективно, безопасно и отговорно. Всички модели – Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM и Volvo FMX – имат нов, гъвкав интерфейс с дигитално индикаторно табло, което дава на водача нужната информация във всяка ситуация. В допълниение, Volvo FM и FMX имат изцяло нови кабини, които осигуряват на водача повече пространство и подобрена видимост.
Новите камиони Volvo, които улесняват водачите
Цялото арматурно табло е проектирано да осигури по-добър общ преглед, позволявайки на водача да управлява информацията интуитивно и ефективно с по-малко стрес.

Професионалните водачи, които умеят безопасно и отговорно да управляват своите камиони и товари, и да преценяват ситуациите на пътя, са безценен актив за всяка транспортна компания. Но има силна конкуренция за привличане на най-добрите водачи. Имайки предвид това, Volvo Trucks инвестира в развитието на средата и интерфейса на водача в новото поколение камиони, за да създаде възможно най-безопасно, функционално и удобно работно място

„С нашите нови камиони, ние отговаряме на нуждите както на шофьорите, така и на превозвачите. Чрез по-нататъшно развитие на класическите характеристики на Volvo, като ергономичност, комфорт и безопасност, и комбинирането им с новите иновативни технологии и дизайн, ние направихме средата на водача още по- привлекателна и продуктивна“, казва Фредрик Олсон, Управител на Волво Груп България

По-лесно се избягват скъпоструващи грешки
Новото индикаторно табло е изцяло дигитално, с 12- инчов екран. То дава на водача бърз достъп до информация, която помага да се избегнат скъпоструващи грешки.Например, винаги се показват времената на водача, което улеснява планирането на шофирането и намалява риска от нарушаване на правилата за шофиране и почивка. Разпознаването на пътните знаци е друга практична функция, която дава информация на водача за ограничения на скоростта, забрана за изпреварване, вида на пътя и др.

С четири избираеми изгледа, всеки водач може лесно да персонализира съдържанието и външния вид на основния дисплей на индикаторното табло преди потеглянето на камиона. „Изглед на товара” дава информация за теглото на товара, брутното тегло на композицията и натоварването по оси. За камиони с навигационна система, „Изглед на навигацията“ е лесна за следене на маршрути и карти. Тези, които желаят индикаторният дисплей да има класическия облик на Volvo, могат да изберат „Изглед Home”, докато тези, които предпочитат да виждат само съществена информация, могат да изберат „Изглед Focus “.

Основният индикаторен дисплей, може да бъде допълнен с 9-инчов  допълнителен дисплей за управление на комуникации, развлеченения и транспортна информация.

Примерни функции:
Мултимедиен плеър за аудио изживявания чрез радио, Bluetooth и USB.
Комуникации с възможност за свързване с два мобилни телефона.
Задачи - осигурява поддръжка на вашето време за шофиране, обучение на водача, дистанционно четене на тахограф и навигация.
Превозно средство, включва пакринг отоплител на кабината, индикатор за натоварване, мониторинг на налягането в гумите и персонална настройка на Volvo Dynamic Steering.

Други функции включват „Моите приложения” за Android Auto, които се съвместяват приложения за смартфони с Android, както и „Наръчник за водача“ - ръководство предлагащо съвети за шофиране и информация, съобразена с всеки отделен камион. Функциите са подготвени за бъдещи актуализации и са съвместими с други приложения, различни от тези на Volvo Trucks, например за надстройчици.

До осем камери могат лесно да бъдат свързани към допълнителния дисплей, а четирите изгледа на екрана могат да се показват едновременно. Информацията в двата дисплея може да бъде представена на над 30 езика. Системата може да съхранява множество пресонализирани настройки едновременно. Това е полезно, ако един и същ камион е използван от различни водачи, може би в различни страни.

По-добър изглед и по-малко стрес
Функциите на арматурното табло се управляват лесно чрез нови, интуитивно разположени бутони на волана, както и от индикаторния дисплей, и на определени пазари чрез гласова команда. Функциите на допълнителния дисплей могат да се управляват и чрез директно докосване на екрана.

Камионите с повече от една задвижваща се ос имат нова функция против поднасяне, която помага на водача бързо и лесно да управлява потенциално рискови ситуации на движение, както по време на шофиране на пътя,така и извън него. Водачът просто трябва да завърти регулатора, за да активира блокировките на диференциала. Повишеното сцепление се показва на индикаторното табло.

„Цялото арматурно табло е проектирано да осигури добър преглед, позволявайки на водача да управлява информацията интуитивно и ефективно с по- малко стрес. Арматурното табло има функционален здрав дизайн от издържлив материал с неподвижна поставка за чаши, допълнителни отделения за съхранение и няколко USB порта за зареждане“ казава Фредрик Олсон, управител на Волво Груп България.

Скоростният лост I-Shift има нов дизайн, който е по-практичен и ергономичен, осигуряващ по- голяма свобода на движение в кабината. Режимите за смяна на предавките са променени и сега са : икономичен, стандартен и пълна мощност.

Новите кабини предлагат повече пространство и подобрена видимост за Volvo FM и Volvo FMX.
Volvo FM и Volvo FMX имат нови кабини с до един кубичен метър повече вътрешен обем от предишния модел. Това осигурява усещане за повече пространство, по- голямо работно помещение и значително подобрена пряка видимост, наред с други неща, както и ниската линия на вратата. Нисък, широк вход с две стъпала, с подобрени противоплъзгащи свойства и осветление, което улеснява операциите по маршрути с чести спирания. По време на строителни операции, например, не е необичайно водачът да влиза и излиза от кабината по 50 пъти да ден.

Както при Volvo FH и Volvo FH16, зоната на водача вече разполага с функция за накланяне на волана, за по- добро регулиране на позицията на шофиране. Долното легло в спалната кабина е по- високо от преди, което го прави по- удобно за сядане и създава допълнително място за съхранение. Дневната кабина има и 40-литрово отделение за съхранение с вътрешно осветление.

Нова, по- здрава изолация на кабината, помага да се изолират външни влияния като студ, топлина и шум. Контролиран от сензор, климатичния модул с въглероден филтър осигурява по- добро качество на въздуха, дори при неблагоприятни условия.


Свързани съобщения до медиите:

2020-02-27: Volvo Trucks пуска на пазара ново поколение тежкотоварни камиони с фокус върху водача
2020-02-27:Volvo Trucks пуска на пазара новия Volvo FH – следващо поколение камион, проектиран с мисъл за водача
2020-02-27: Volvo Trucks представя новия Volvo FH16 – комбинация от комфорт и мощност за по-добра производителност
2020-02-27: Volvo Trucks представя новия Volvo FM – проектиран да привлича водачи с нова кабина и по-добра видимост
2020-02-27: Volvo Trucks пренася своя най-здрав строителен камион в бъдещето с новия Volvo FMX

 Връзка към изображения с висока разделителна способност                   

 Връзка към  Volvo Trucks website

За допълнителна информация се обръщайте към:

Ина Игнатова
имейл: ina.ignatova@volvo.com

Volvo Trucks доставя цялостни транспортни решения за взискателни професионални клиенти с пълната си гама от средно- и тежкотоварни камиони. Подпомагането на клиентите се осъществява чрез глобална дилърска мрежа, състояща се от 2 300 сервизни точки в 130 страни. Камионите Volvo се асемблират в 12 държави по света. През 2023 г. глобално са доставени приблизително 145 000 камиони Volvo. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на камиони, автобуси, строителни машини и морски и индустриални двигатели. Групата предоставя и цялостни решения за финансиране и обслужване. Дейността на Volvo Trucks се базира на основните ценности за качество, безопасност и грижа за околната среда.