TRUCKS

Jose Talamantes Pavon
2022-06-20
4 min
Технологии и иновации Светът на водача
Author
Jose Talamantes Pavon
Service Owner Fuel & Advisory Services

Как технологиите допринасят за ефективно шофиране

Свързаността и анализът на данни създават нови възможности за развитието и обучението на водачи. Независимо дали сте водач със собствено превозно средство, или управител на автопарк, това има потенциал да подобри разхода на гориво, максималния пробег и безопасността. 
 

Има много фактори, които влияят на разхода на гориво на камиона – много от които са извън контрола на водача. Техниката на шофиране обаче е от основно значение и всяка инвестиция в развитието и обучението на водачите вероятно ще се възвърне под формата на по-нисък разход, по-малко произшествия и намалено износване на компонентите.
 

Новите технологии създават по-добри водачи

Предизвикателството, когато става въпрос за развитие на водачите, е да се знае кои конкретни умения могат да бъдат подобрени. Свързаността и анализът на данни улесняват идентифицирането на тези потенциални подобрения, давайки на фирмите и водачите възможност да адаптират обучението по съответния начин.


Камионите днес произвеждат огромни количества данни винаги, когато са на път, и все повече тези данни могат да генерират полезна информация. Например, има ли конкретен маршрут или участък от пътя, където разходът на гориво винаги е по-висок? Или определени ситуации, при които рязкото спиране е по-често?


Независимо дали водачите са начинаещи, или опитни, правилният тип обучение заедно със свързаността и анализа на данни може да помогне на всеки от тях да усъвършенства техниката си и да окаже влияние върху всеки бизнес.

В нашето ръководство за това как новата технология улеснява по-ефективното шофиране можете да се научите:

● Как водачите и технологиите могат да работят в комбинация за предотвратяване на злополуки

● Как свързаните услуги и добра техника на шофиране намаляват разхода на гориво и емисиите на CO2

● Как да прилагаме дигиталните услуги за обучение на водачи на практика

● Как изкуственият интелект и машинното обучение управляват развитието на бъдещите услуги за обучение на водачи

Ръководство: Как технологиите допринасят за ефективно шофиране

Свързани статии

Latest Press Release

Latest Press Release