TRUCKS

Гориво и околна среда

Услугата „Гориво и околна среда“ във Volvo Connect улеснява проследяването на ефективността на камионите и водачите ви. Можете да създавате за секунди отчети за широк диапазон от параметри – и да откривате защо конкретен водач изразходва повече гориво от друг. Бързата и точна услуга ви помага да определите потенциалните икономии, които могат да подобрят крайния ви финансов резултат и да намалят въздействието ви върху околната среда. 

Ключови предимства

Проследявайте използването на гориво, изминатото разстояние и емисиите.

Анализирайте горивната ефективност на всеки водач. 

Научете как да пестите гориво с времето. 

Получавайте сигнали за потенциална кражба на гориво.

Следете своето въздействие върху околната среда. 

Подобрете и поддържайте горивната ефективност на водача.

Научете повече за услугата „Гориво и околна среда“ по-долу. Можете също да посетите Volvo Connect Marketplace или да се свържете с вашия местен дилър за повече информация.

Кой е най-добрият ви водач?

Резултатът за горивната ефективност ви дава възможност да видите ефективността на използване на горивото от водачите и товарните им автомобили. Той се определя по скала от 0 до 100 и показва ефективността на водача в четири ключови области: адаптиране на скоростта, използване на двигателя и предавките, предвиждане и спиране и престой.

Тенденции и обучение

Знанието на оценката за ефективно използване на горивото ви позволява да сравнявате в детайли ефективността на водачите. Тази информация, комбинирана с ефективно обучение на водачите, ви помага да контролирате разхода на гориво с течение на времето.

 

Научете повече за курсовете ни за професионално развитие на водачите.

„Гориво и околна среда“ предоставя на водачите силата да поемат контрола над техниките за шофиране. Тази услуга потенциално може да им помогне да намалят разхода на гориво с до 5%.

Разширете бизнеса си

Подобряването на горивната ефективност намалява въздействието върху околната среда. Прецизното документиране на данните за емисиите може да ви помогне да намерите и задържите клиенти, които са загрижени за околната среда. Отчетите за емисиите се изготвят лесно и могат да се изпращат автоматично на клиентите ви, когато те се нуждаят от тях. Отчетите за гориво и околна среда са налични както за дизелови камиони, така и за камиони, работещи на газ.

Система за обучение на водачи

Давайте на водачите съветите, които са им необходими за оптимизиране на техниката им на шофиране. Дори докато шофират. Системата за обучение на водачи е функция в кабината, която предоставя непрекъснат анализ по време на път. Това е безценен и адаптивен инструмент – предназначен да подпомогне печалбите ви.

Да се свържем

Готови ли сте да започнете с Volvo Connect? Или имате въпрос относно някоя услуга? Вашият местен дилър може да помогне.