TRUCKS

Volvo FH с I-Save става още по-ефективен и пести до 10 процента

Volvo Trucks пуска на пазара още по-ефективна версия на I-Save, която може да намали разходите за гориво с до 10 процента. Това бележи значително подобрение от 3 процентa спрямо предходното поколение.
Volvo FH с I-Save става още по-ефективен и пести до 10 процента
Фактът, че Volvo FH с I-Save може да намали значително разходите за гориво в сравнение с камион без I-Save, оборудван с конвенционалния 13-литров двигател на Volvo, е потвърдено от независими тестове, както и от опита на клиентите.

„Намаляването на разхода на гориво и в резултат на това намаляването на емисиите на CO2 е от решаващо значение за всички транспортни компании, особено за тези, които превозват на дълги разстояния. С новия Volvo FH с I-Save даваме на превозвачите още по-големи възможности да намалят експлоатационните си разходи и въздействието върху околната среда“, казва Джесика Сандстрьом, старши вицепрезидент „Продуктов мениджмънт“ във Volvo Trucks.
 

Новият Volvo FH с I-Save е част от новата европейска продуктова гама на Volvo Trucks, представена тази пролет. I-Save включва много решения за икономия на гориво, най-важното от които е двигателят D13TC на Volvo. 13-литровият турбокомпаунд двигател на Volvo, пуснат на пазара в началото на 2019 г., е най-гориво-ефективният двигател на компанията до момента.
 

С пускането на пазара на първо поколение Volvo FH с I-Save през 2019 г. Volvo Trucks показа, че това решение може да намали разходите за дизелово гориво и AdBlue – с до 7 процента в сравнение с камион без I-Save, оборудван с конвенционалния 13-литров двигател на Volvo. Тази цифра е потвърдена от независими тестове, както и от опита на клиентите.
 

„Комбинацията от нисък разход на гориво, ниски нива на шум и добра управляемост получи много положителна реакция. Много превозвачи гледат на Volvo FH с I-Save като на инструмент, който помага да се намали въглеродният им отпечатък“, казва Джесика Сандстрьом.
 

С новото поколение Volvo FH с I-Save инженерите от Volvo Trucks са намалили още повече разхода на гориво. Чрез актуализации на софтуера въз основа на анализ на потребителски данни, балансът между разхода на гориво и динамиката на управление е усъвършенстван и оптимизиран., Това води до допълнително намаляване на разхода на гориво с 3 процента при шофиране в „Еко“ режим.
 

„Този резултат означава, че ако изберат новия Volvo FH с I-Save, превозвачите могат да намалят разхода си на гориво с до 10 процента в сравнение с обикновен Volvo FH, оборудван с нашия 13-литров двигател с Euro 6 версия D*. На практика могат да се постигнат още по-добри резултати, тъй като повечето клиенти, които купуват новия Volvo FH с I-Save, преминават към него от по-стари камиони с по-висок разход на гориво“, обяснява Джесика Сандстрьом.
 

Освен подобрен I-Save, новият Volvo FH има по-аеродинамичен дизайн. За да пести още повече гориво, I-See вече има нова функция, която позволява на камиона да открива кога е ефективно за двигателя леко да повиши оборотите и след това да продължи по инерция дори и по пътища, които изглеждат равни за човешкото око.
 

Гориво-ефективен с изключителна управляемост

Новият Volvo FH с I-Save представлява не само голяма стъпка напред по отношение на икономията на гориво. Оптимизираният въртящ момент в широк диапазон от обороти води до по-плавно шофиране и осигурява необходимата мощност за поддържане на висока и постоянна средна скорост, дори при трудна топография.
 

„Ние правим по-лесно и по-удобно гориво-ефективното шофиране дори по хълмисти пътища. Новата първокласна работна среда за водача на Volvo FH също помага на водачите да работят оптимално през цялата работна смяна“, добавя в заключение Джесика.
 

Гледайте как  „Volvo FH с I-Save преминава тест за разход на гориво“ във филма на журналист от германската автомобилна преса по тестовия маршрут на Green Truck Award, северно от Мюнхен.
 

Факти, новият Volvo FH с I-Save

  • Новият Volvo FH с I-Save ще бъде наличен за поръчка на европейските пазари от септември 2020 г.
  • 13-литров двигател на Volvo с турбокомпаунд технология (Volvo D13TC) с 460 к.с. (2600 Nm) или 500 к.с. (2800 Nm)
  • I-See на базата на географски карти – с помощта на информацията за планирания маршрут използва кинетичната енергия на товарния автомобил
  • Система за смяна на предавките на I-Shift със софтуер, оптимизиран за работа на дълги разстояния („Еко“ режим)
  • I-Cruise с I-Roll, който регулира скоростта, за да намали разхода на гориво
  • Гориво-ефективен заден мост
  • Автоматично гасене на двигателя при работа на празен ход
  • Хидравлична помпа с променлив обем
  • Пълен пакет въздушни дефлектори


*Разликата в разхода на гориво се изчислява, като се сравняват разходите на дизел и AdBlue за I-Save: D13TC Euro 6 версия D с пакета за гориво за дълги разстояния спрямо D13 eSCR Euro 6 версия D без пакета за гориво за дълги разстояния. Действителната икономия на гориво се различава в зависимост от много фактори, като например опит на водача, използване на круиз контрол, спецификация на автомобила, натоварване на автомобила, действителна топография и моментни метеорологични условия.

Изображения с висока резолюция

Свързани съобщения до медиите:

2020-02-27: Volvo Trucks пуска на пазара новия Volvo FH – следващо поколение камион, проектиран с мисъл за водача

2019-03-07: Новият Volvo FH с I-Save намалява разходите за гориво до 7%

Филм: Volvo FH с I-Save преминава тест за разход на гориво                                 

Гледайте филма „Volvo FH с I-Save преминава тест за разход на гориво“ на журналист от германската автомобилна преса по тестовия маршрут на Green Truck Award, северно от Мюнхен.

За допълнителна информация се обръщайте към:

Ина Игнатова
имейл: ina.ignatova@volvo.com

Volvo Trucks доставя цялостни транспортни решения за взискателни професионални клиенти с пълната си гама от средно- и тежкотоварни камиони. Подпомагането на клиентите се осъществява чрез глобална дилърска мрежа, състояща се от 2 300 сервизни точки в 130 страни. Камионите Volvo се асемблират в 12 държави по света. През 2023 г. глобално са доставени приблизително 145 000 камиони Volvo. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на камиони, автобуси, строителни машини и морски и индустриални двигатели. Групата предоставя и цялостни решения за финансиране и обслужване. Дейността на Volvo Trucks се базира на основните ценности за качество, безопасност и грижа за околната среда.