TRUCKS

Volvo FE с нови функции за трудни задачи в градска среда

Volvo Trucks предлага няколко нови функции на кабината с нисък вход за Volvo FE, разработени за трудни транспортни операции в градските райони, като повишава безопасността и производителността на водачите. Моделът вече се предлага и с двигатели, задвижвани с газ за всички спецификации на Volvo FE.
Volvo Trucks предлага няколко нови функции на кабината с нисък вход за Volvo FE

Кабината с нисък вход е особено подходяща при сметосъбиране, градска дистрибуция и превози на строителни материали в града. Ключово предимство е ниската позиция на водача, която подобрява видимостта във всички посоки.


"Водачът вижда по-лесно какво се случва около камиона, както и пешеходците и велосипедистите, което е изключително важно за безопасността в интензивна градска среда.", казва Андерс Еденхолм, Мениджър Сегмент дистрибуция във Volvo Trucks.

Същевременно ниското входно стъпало позволява водача да работи по-ефективно и в същото време намалява риска от травми в коленете и глезените.

"В градската дистрибуция водачът често шофира и извършва доставки сам. Затова ниският вход е огромно ергономично предимство, ако се качвате и излизате от кабината повече от 50 пъти на ден. Същевременно подобрената видимост повишава безопасността на уязвимите участници в пътното движение", заключава Андерс Еденхолм.

Новият вариант има двигателен тунел вместо равен под. Подобреният комфорт на пътниците благодарение на седалка с въздушно окачване е задължително условие за договаряне на обществени услуги на някои пазари.

Volvo FE и Volvo FL вече се предлагат с Adaptive Cruise Control и регулируем ограничител на скоростта. Функциите са предназначени да помогнат на водача да поддържа дистанцията и скоростта. Така тези камиони са още по-подходящи за работа в града, като се грижат за хората и околната среда.

Volvo FE вече има опции за силова линия, за да отговаря на всяко изискване за ефективност и широк спектър от местни екологични норми и разпоредби. Дизеловите двигатели са с от 250 до 350 к.с. и всички те могат да работят на биодизел, а версията от 320 к.с. също работи на 100% биодизел. Volvo FE CNG с задвижване с газ предлага ниски емисии и работи с биогаз и вече може да се комбинира с всички варианти на кабината, включително с нисък вход.

Факти за Volvo FE с нисък вход на кабината
Кабина: Кабина със седалки за до четири човека или кабина, оптимизирана за шофьора и един пътник. Входна височина 530 мм, 440 мм с активирана функция за накланяне (гуми 315 / 70R22.5).
Врати с 90 ° ъгъл на отваряне.
Конфигурации на осите: 4x2 или 6x2 с направляваща ос.
Двигатели: Volvo D8K Euro 6, 250, 280, 320 или 350 к.с., или Volvo G9K Euro 6, 320 к.с.
Трансмисия: Volvo I-Shift или изцяло автоматична скоростна кутия Allison.

13 март 2018 г.

Gallery