TRUCKS

Dynafleet Енергия и околна среда

За електрически камиони


Dynafleet Енергия и околна среда е основен инструмент във Volvo Connect за мениджъри на автопаркове, които искат да повишат производителността и енергийната ефективност на своите електрически камиони. Налична само със системата за управление на автопарка Dynafleet, тази услуга предоставя ясен преглед на това как се използват електрическите автомобили, включително тяхната консумация на енергия, изминато разстояние и много други. Персонализираните отчети улесняват наблюдението на работните характеристики на електрическите камиони и ефективността на водачите и позволяват бързо идентифициране и проследяване на областите на подобрение. Функцията за напътствия за водача, налична като опция, дава на водачите обратна връзка в реално време за ефективността им, докато шофират, и е чудесен начин да им помага да подобрят и поддържат техниката си.

Защо Dynafleet Енергия и околна среда

Как да използвате най-добре електрическия камион? Най-важното е да увеличите максимално времето между спиранията за зареждане. Но с толкова много различни фактори, влияещи върху консумацията на енергия, от типовете маршрути, по които се движат автомобилите, до уменията на водачите, знанието как да правят подобрения може да е трудно. Dynafleet Енергия и околна среда анализира тези данни и дава на мениджърите на автопаркове информацията, от която се нуждаят, за да оптимизират ефективността на своя автопарк.

• Получаване на ясен преглед на консумацията на енергия, изминатото разстояние и много други данни за електрически камиони и водачи

• Получаване на задълбочени отчети относно консумацията на енергия, които подчертават областите за подобряване на разходите и поддържат постоянни икономиите във времето

• Редовно получаване на автоматизирани и персонализирани отчети по имейл

• Проследяване на ефективността на водачите и автопарка от всяко смарт устройство

• Изберете опцията за напътствия за водача за подобряване и поддържане на производителността и енергийната ефективност на водача (изисква INFODF или INFONDF)

Персонализираните отчети подобряват ефективността на автопарка

Dynafleet Енергия и околна среда поддържа мениджърите на автопаркове крачка напред с персонализирани отчети, обхващащи повече от 100 параметъра, адаптирани за електрически камиони, включително консумация на енергия, използване на спирачките, престои и топография на маршрута. Регистрирайте се за изпращане на отчети по имейл, за да проследявате редовно ефективността на вашия автопарк, автомобили и водачи. За да споделите, експортирайте резултатите в PDF и Excel или споделете отчета директно от Volvo Connect.

Напътствията за водача подобряват техниката на шофиране

Напътствията за водача помагат на водачите да подобрят техниката си чрез оценка на енергийната ефективност, която се актуализира в реално време, докато шофират електрическия камион. Съвети и предложения на екрана помагат на водача да идентифицира областите, където дадена корекция ще има положително въздействие. Тази услуга се предлага като опция в Dynafleet Енергия и околна среда и изисква INFODF или INFONDF.

Как работи оценката за енергийна ефективност?

Оценката за енергийна ефективност може да бъде от 0 до 100 и показва ефективността на камиона и водача от гледна точка на енергийната ефективност в четири ключови области:

• Предвиждане и използване на спирачки

• Използване на силовата линия

• Скорост

• Престой

Оценката за енергийна ефективност също така дава възможност да се сравнят различни приложения на автомобилите (напр. строителство и дистрибуция).

Отчет за енергийна ефективност и приложението Volvo Connect

Отчетът за енергийна ефективност е интерактивен инструмент за анализ на ефективността на целия автопарк, отделни автомобили или отделни водачи. Прегледът на отчета дава незабавна обратна връзка за областите на подобрение. Автомобилите и водачите се класират въз основа на тяхната оценка. Отчетът за тенденциите комбинира оценката за енергийна ефективност с консумацията на енергия за период до 13 месеца, за да проследи резултатите във времето. На мобилни устройства опростеният изглед на услугата „Енергия и околна среда“ е винаги подръка чрез приложението Volvo Connect.

Други услуги за електрически камиони

Перфектният пакет

Местният дилър на Volvo Trucks може да ви помогне да намерите пакета Dynafleet, който е най-подходящ за вас и вашия бизнес.