TRUCKS

Енергия и околна среда

Увеличете производителността и енергийната ефективност на вашите електрически камиони. „Енергия и околна среда“ е услуга на Volvo Connect, която ви дава ясен общ преглед на това как се използват вашите електрически автомобили, включително потребление на енергия, изминато разстояние и др. Персонализирани отчети ви позволяват да наблюдавате работните характеристики на автопарка си и ефективността на водачите, както и бързо да идентифицирате области на подобрение. Системата за обучение на водачи им дава обратна връзка в реално време и е чудесен начин да им помогне да подобрят и поддържат своята техника на шофиране. 

Ключови предимства

Вижте статистически данни, като потребление на енергия и изминато разстояние.

Разберете къде да намалите разходите и как да пестите енергия.

Получавайте редовни отчети по имейл.

Проследяване на работните характеристики на автопарка от всяко смарт устройство.

Водачите получават оценка за енергийна ефективност в реално време.

Споделяйте отчети директно от Volvo Connect.

Научете повече за енергията и околната среда по-долу. Можете също да посетите Volvo Connect Marketplace или да се свържете с вашия дилър за повече информация.

Персонализираните отчети подобряват ефективността на автопарка

Dynafleet Енергия и околна среда поддържа мениджърите на автопаркове крачка напред с персонализирани отчети, обхващащи повече от 100 параметъра, адаптирани за електрически камиони, включително консумация на енергия, използване на спирачките, престои и топография на маршрута. Регистрирайте се за изпращане на отчети по имейл, за да проследявате редовно ефективността на вашия автопарк, автомобили и водачи. За да споделите, експортирайте резултатите в PDF и Excel или споделете отчета директно от Volvo Connect.

Системата за обучение на водачи подобрява техниката на шофиране

Напътствията за водача помагат на водачите да подобрят техниката си чрез оценка на енергийната ефективност, която се актуализира в реално време, докато шофират електрическия камион. Съвети и предложения на екрана помагат на водача да идентифицира областите, където дадена корекция ще има положително въздействие. Тази услуга се предлага като опция в Dynafleet Енергия и околна среда и изисква INFODF или INFONDF.

Как работи оценката за енергийна ефективност?

Оценката за енергийна ефективност е по скала от 0 до 100 и показва ефективността на камиона и водача

от гледна точка на енергийната ефективност в четири ключови области:

• Предвиждане и използване на спирачки

• Използване на задвижването

• Скорост

• Престой

Оценката за енергийна ефективност също дава възможност да се сравняват различни

транспортни приложения (напр. строителство и дистрибуция).

Отчет за енергийна ефективност и приложението Volvo Connect

Отчетът за енергийна ефективност е интерактивен инструмент за анализ на ефективността на целия автопарк, отделни автомобили или отделни водачи. Прегледът на отчета дава незабавна обратна връзка за областите на подобрение. Автомобилите и водачите се класират въз основа на тяхната оценка. Отчетът за тенденциите комбинира оценката за енергийна ефективност с потреблението на енергия за период до 13 месеца, за да проследи резултатите във времето. На мобилни устройства опростен изглед на услугата „Енергия и околна среда“ е винаги под ръка чрез приложението Volvo Connect.

Други услуги за електрически камиони

Да се свържем

Готови ли сте да започнете с Volvo Connect? Или имате въпрос относно някоя услуга? Вашият местен дилър може да помогне.