TRUCKS

Най-продаваният камион Volvo празнува 30 години иновации

Време e за празнуване! Днес се навършват 30 години, откакто Volvo Trucks представи Volvo FH, най-продаваният камион на компанията за всички времена. От самото начало, моделът-флагман на Volvo се характеризира със своя отличителен екстериор и интериор, превъзходен комфорт за водачите и технически усъвършенствани решения за ефективност и безопасност.
Най-продаваният камион Volvo празнува 30 години иновации
Volvo FH е един от най-успешните модели в индустрията с близо 1.4 милиона продадени камиони по цял свят

Volvo FH е един от най-успешните модели в индустрията с близо 1.4 милиона продадени камиони на около 80 пазара по цял свят. Изцяло нов, предлагащ отлична управляемост и горивна ефективност, Volvo FH бързо се превръща в представител на напълно нов стандарт за шофиране на камиони, когато е представен през 1993 година. 30 години по-късно, Volvo FH е наистина емлбематичен.

“Volvo FH е перфектният представител на фокусирани върху клиента модел и начин на мислене, които разширяват границите вече 30 години. Във всички важни области, като комфорта на водачите, безопасността и производителността, ние никога не сме спирали да усъвършенстваме този камион. Много съм горд, че днес нашите клиенти могат да поръчват Volvo FH в електрическа версия, както и задвижван от газ и дизелово гориво,” казва Рогер Алм, президент на Volvo Trucks.

Лидер в новаторските иновации от самото начало
Volvo FH е бил и продължава да бъде лидер в иновациите. Камионът е представен с изцяло ново шаси, използвайки дизайн, който улеснява гъвкави решения за различни транспортни приложения. Новаторската силова линия беше с изцяло нов 12-литров двигател (16-литров за Volvo FH16) и напълно новата кабина предлагше изключителна аеродинамика и комфорт за водачите.  

Иновациите продължават през годините, като винаги отправната точка са ценностите на Volvo за безопасност, качество и грижа за околната среда. Важни етапи в иновациите през последните три десетилетия включват въздушна възглавница за водача, автоматизирана скоростна кутия I-Shift и динамично кормилно управление (Volvo Dynamic Steering), което осигурява управление без усилие и отлична маневреност.

По отношение дизайна на екстериора, огледалата за обратно виждане с уникални тесни линии, които предоставят по-добра директна видимост за водача, както и V-образните предни светлини, които осигуряват подобрена видимост и комфорт за водачите, като в същото време дават на камиона отличителен външен вид, са само два от примерите как технологията и дизайна на Volvo се използват, за да добавят ценни ползи за водача.

“Това първо поколение Volvo FH промени правилата на играта, като изцяло трансформира концепцията за модерен камион. Оттогава ние продължихме да задаваме нови стандарти в индустрията и представихме пет следващи поколения на този камион. Нашата формула на успеха беше да внедряваме последните технологии по начин, който винаги добавя ясни ползи за нашите клиенти и водачите. Като доказателство за усилията ни за успешни непрекъснати подобрения и постоянна еволюция, съм много горда, че Volvo FH е единственият камион, който е избиран за камион на годината (ITOY) три пъти,” казва Илва Далерстед, мениджър транспорт на дълги разстояния във Volvo Trucks.


Повече информация за Volvo FH, можете да намерите на:

 

https://www.volvotrucks.com/en-en/trucks/trucks/volvo-fh.html

https://www.volvotrucks.com/en-en/trucks/trucks/volvo-fh16.html

 

Връзка към изображения с висока разделителна способност.

За допълнителна информация се обръщайте към:

Ина Игнатова
имейл: ina.ignatova@volvo.com

Volvo Trucks доставя цялостни транспортни решения за взискателни професионални клиенти с пълната си гама от средно- и тежкотоварни камиони. Подпомагането на клиентите се осъществява чрез глобална дилърска мрежа, състояща се от 2 300 сервизни точки в 130 страни. Камионите Volvo се асемблират в 12 държави по света. През 2023 г. глобално са доставени приблизително 145 000 камиони Volvo. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на камиони, автобуси, строителни машини и морски и индустриални двигатели. Групата предоставя и цялостни решения за финансиране и обслужване. Дейността на Volvo Trucks се базира на основните ценности за качество, безопасност и грижа за околната среда.