TRUCKS

Учениците в село Бутан получиха СТЕМ-стая подарък от Volvo

Над 300 деца от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в село Бутан, община Козлодуй ще имат възможност да изучават наука, технологии, инженерни науки и математика благодарение на модерно специализирано оборудване, дарено от Volvo.
Учениците в село Бутан получиха СТЕМ-стая подарък от Volvo

Новата учебна година започна с приятна изненада за учениците от първи до четвърти клас в училището в село Бутан. Роботи за програмиране и рисуване, микроскопи, макети, модели, интерактивна стена очакваха децата в новата СТЕМ-стая (Science - наука, Technology - технологии, Engineering – инженерни науки, Mathematics - математика), предоставена от Volvo с финансиране от Volvo Group по програмата Seasonal Gift за подкрепа на социално значими проекти и каузи в цял свят. 

“Вярваме, че доброто и качествено образование е един от основните фактори както за личностна реализация, така и за развито общество и икономика. Изключително щастливи сме от предоставената ни възможност да усмихнем децата в село Бутан и да направим учебния процес за тях по-забавен, интерактивен и с поглед в новите технологии и бъдещето”, сподели Иван Живанкин, Управител на Volvo Financial Services България. 

С помощта на оборудването в СТЕМ-стаята учениците на възраст от 7 до 10 години ще имат възможност да учат забавлявайки се и да се забавляват учейки човек и природа, човек и общество, математика, български език, изобразително изкуство, роботика и конструиране и други, върху които да надграждат умения и знания в по-нататъшното си образование. 

„Децата от по-малките населени места имат нужда само от шанс и възможност да разберат, че бъдещето не е страшно и образованието е интересно и достъпно и за тях точно толкова, колкото за учениците във всяко друго училище в по-голям град.“, допълни Антоанета Коцева, Териториален мениджър във Volvo Financial Services България.

Дарението е част от инициативата на Volvo „Заедно намираме път“ за образователна подкрепа и подпомагане на деца и младежи в неравностойно положение в България.

За допълнителна информация се обръщайте към:

Ина Игнатова
имейл: ina.ignatova@volvo.com

Volvo Trucks доставя цялостни транспортни решения за взискателни професионални клиенти с пълната си гама от средно- и тежкотоварни камиони. Подпомагането на клиентите се осъществява чрез глобална дилърска мрежа, състояща се от 2 300 сервизни точки в 130 страни. Камионите Volvo се асемблират в 12 държави по света. През 2023 г. глобално са доставени приблизително 145 000 камиони Volvo. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на камиони, автобуси, строителни машини и морски и индустриални двигатели. Групата предоставя и цялостни решения за финансиране и обслужване. Дейността на Volvo Trucks се базира на основните ценности за качество, безопасност и грижа за околната среда.