Пробив за бързо зареждане на електрически камиони – Volvo Trucks представя нова услуга

Национална мрежа от публични бързи зарядни станции за тежкотоварни електрически камиони започва да работи в Швеция. Зарядната мрежа се захранва от възобновяема енергия. Нова услуга от Volvo Trucks прави по-лесно за превозвачите намирането и достъпа до зарядни станции.
Man charging a Volvo electric truck
Новата услуга на Volvo позволява на превозвачите лесно да намират и да имат достъп до зарядни станции за тежкотоварни камиони, незвисимо от марката.

Мрежа от бързозарядни станции за електрически камиони е ключова част от прехода към по-устойчиви тежкотоварни превози. В Швеция е планирано изграждането на общо 130 зарядни станции в периода 2023-2024 година. Станциите се управляват от няколко различни компании, и Volvo Trucks е един от участващите партньори.Volvo Trucks стартира нова услуга, която позволява на превозвачите да намират и да имат достъп до зарядни станции. Услугата ще бъде представена първо в Швеция*, като други пазари в Европа и по света ще последват поетапно.
“Това е истински пробив за електрифицирането на тежкотоварния транспорт. Нашите клиенти ще имат възможност за достъп до публични бързи зарядни станции в цяла Швеция, в резултат на което електрическия преход става по-лесен отвсякога,” казва Рогер Алм, Президент на Volvo Trucks.
“Клиентите ще могат да получават надеждна информация за това къде могат да намерят зарядни станции за тежкотоварни електрически камиони, и те могат да бъдат сигурни, че заплащат справедлива пазарна цена без скрити такси. С възможността да планират маршрута напред по добър начин и с минимално администриране, аз съм убеден, че това е важна стъпка към превръщането на електрическите камиони в още по-популярни за собствениците на автопаркове,” казва Рогер Алм.
Volvo Trucks работи в тясно сътрудничество с операторите на точки за зареждане по целия свят, за да разшири зарядната мрежа и услугата възможно най-безпроблемно и бързо.Volvo Trucks, неразделна част от Volvo Group, също така изгражда зарядна инфраструктура чрез Milence, съвместно предприяте с Daimler Truck и Traton Group. Партньорството ще доведе до изграждането и въвеждането в експлоатация на поне 1,700 високоефективни точки за зареждане със зелена енергия на и в близост до магистрали и логистични хъбове в цяла Европа. Инфраструктурата ще осигурява възможност за зареждане на всички тежкотоварни електрически камиони на батерии, независимо от марката.

Как работи услугата за зареждане на Volvo Trucks:

•         Услугата за зареждане е част от Volvo Connect, интерфейса на Volvo Trucks за дигитални услуги.
  •         Клиентите могат да намират и платят за зареждане чрез Volvo Connect и мобилно приложение. Дигитална карта показва зарядните станции и дали са достъпни в момента. В близко бъдеще ще бъде възможно предварително запазване на време за зареждане.
  •         При пристигане на зарядната станция, клиентът използва карта или мобилно приложение за идентификация и стартира зареждането.
  •         Клиентът получава една консолидирана фактура.

*Услугата за зареждане на Volvo първоначално ще осигурява безпроблемен достъп до 29 зарядни станции, управлявани от OKQ8. Зарядните станции ще бъдат захранвани от зелена електроенергия.

Връзка към изображения с висока разделителна способност.