TRUCKS

Volvo Trucks пуска музикален видеоклип за повишаване на пътната безопасност

СПРИ, ОГЛЕДАЙ СЕ, ПОМАХАЙ! Това е кратко послание, което обаче може да спасява животи. И също така е тема на новият музикален видеоклип на Volvo Trucks, представен по време на Световната седмица по пътна безопасност 2023 на ООН. Целта е да бъдат достигнати децата в училищна възраст по цял свят, за да се подчертае важността на безопасното поведение сред всички участници в движението, както и да се повиши осведомеността за тежкотоварните превозни средства, като част от трафика.
Volvo Trucks пуска музикален видеоклип за повишаване на пътната безопасност
СПРИ, ОГЛЕДАЙ СЕ, ПОМАХАЙ! Това е темата на новият музикален видеоклип на Volvo Trucks, представен по време на Световната седмица по пътна безопасност 2023. Целта е да бъдат достигнати децата в училищна възраст по цял свят, които да имат по- безопасто поведение на пътя.

Всяка година близо 1.3 милиона души губят живота си, а 50 милиона са с наранявания в резултат от пътни инциденти. За хората на възраст от 5 до 29 години няма по-голяма опасност от това за животите им. По пътищата, 1 от всеки 4 смъртни случаи е на пешеходци и велосипедисти.  

В опит да промени това към по-добро, Световната Здравна Организация (СЗО) организира ежегодната седмица за пътна безопасност към ООН – като кани отделни личности и организации да допринесат за изпълнението на целта на ООН за намаляване на смъртните случаи при пътни инциденти и нараняванията с 50% до 2030 г.

Volvo Trucks участва с обучителна програма за деца, СПРИ. ОГЛЕДАЙ СЕ. ПОМАХАЙ., която ги учи как да бъдат по-защитени като участници в движението. Програмата включва и напълно нова песен и музикален видеоклип, който насърчава децата по целия свят да пресичат улиците и пътищата по безопасен и сигурен начин.

“За нас, във Volvo, безопасността е част от нашето ДНК; ние се фокусираме не само върху функциите за безопасност в нашите камиони, а също и към насърчаване на безопасното поведение на пътя, за да намалим риска от инциденти”, казва Анна Вриге Берлинг, директор пътна и продуктова безопасност във Volvo Trucks.

Танцови движения, които да помогнат за разпространение на посланието
Във видеото участват деца от целия свят, като показват няколко прости и лесни за изпълнение движения, които да направят посланието по-ангажиращо и въздействащо за подрастващите и да помогнат да достигне до повече хора. 

Музикалният видеоклип и обучителните материали, представени по време на седмицата по пътна безопасност на ООН представляват актуализирана версия на програмата, представена първоначално през 2015 г. Оттогава програмата е достигнала до деца в повече от 30 държави, сред които и България.

“С новото музикално видео се надяваме да достигнем до повече деца в още повече държави. Училища и организации от всякакъв тип могат да изпълняват нашата програма по безопасност и да насърчават безопасното поведение на пътя, за да защитим нашите деца и да спасяваме животи”, казва Анна Вриге Берлинг.

 

 МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ МУЗИКАЛНИЯ ВИДЕОКЛИП ТУК

Връзка към изображения с висока разделителна способност.

 

ФАКТИ ЗА НОВИЯ МУЗИКАЛЕН ВИДЕОКЛИП
Новата песен и музикално видео за Спри. Огледай се. Помахай. са част от обучителния материал, създаден за деца на възраст между 8 и 12 години. Видеоклипът насърчава децата да спрат, преди да излязат на пътя, когато пресичат. След това те трябва да се огледат в двете посоки и да видят дали има наближаващ автомобил, и да направят зрителен контакт с водача. След това трябва да помахат на водача и ако той отвърне със същото, ще знаят, че ги е видял и вече е безопасно да пресекат.

За допълнителна информация се обръщайте към:

Ина Игнатова
имейл: ina.ignatova@volvo.com

Volvo Trucks доставя цялостни транспортни решения за взискателни професионални клиенти с пълната си гама от средно- и тежкотоварни камиони. Подпомагането на клиентите се осъществява чрез глобална дилърска мрежа, състояща се от 2 300 сервизни точки в 130 страни. Камионите Volvo се асемблират в 12 държави по света. През 2023 г. глобално са доставени приблизително 145 000 камиони Volvo. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на камиони, автобуси, строителни машини и морски и индустриални двигатели. Групата предоставя и цялостни решения за финансиране и обслужване. Дейността на Volvo Trucks се базира на основните ценности за качество, безопасност и грижа за околната среда.