TRUCKS

I-Shift на Volvo Trucks с 30% по-бърза смяна на предавките.

Интелигентната и автоматизирана трансмисия на Volvo Trucks - I-Shift сега е по-динамична отвсякога. По-бързия отговор осигурява подобрена управляемост и прави шофирането, както на дизеловите, така и на електрическите тежкотоварни камиони още по-плавно.
I-Shift на Volvo Trucks с 30% по-бърза смяна на предавките.
С 30% по-бърза смяна на предавките сега с I-Shift, шофьорите определено ще изпитат много положителна разлика

Значителното подобрение в управляемостта, налични за силовите линии от всички емисионни нива, е постигнато посредством изцяло новия начин на взаимодействие на скоростната кутия I-Shift с двигателя. Актуализацията включва по-бърза активация на съединителя, която води до по-кратко прекъсване на въртящия момент. Това също така прави смяната на предавки по-плавна и осигурява по-хармонично шофиране.

“По-бързото превключване прави възможно да се оптимизира по-ефективен избор на предавка. И колкото повече превключвания изискват пътя и терена, толкова повече водачите ще усещат подобренията. С 30% по-бърза смяна на предавките сега с I-Shift, шофьорите определено ще изпитат много положителна разлика,” казва Пер Бергстранд, мениджър тежкотоварна трансмисия във Volvo Trucks. 

Високоскоростното превключване се постига въз основата на няколко ключови подобрения. Първо, актуализирани сензори сега предоставят данни с по-висока степен на прецизност към контролния блок, който разполага с нов софтуер и по-бърз микропроцесор, за много по-кратко време за изчисляване на времето за смяна. Второ, допълнителен диск в спирачната система на скоростната кутия прави реакцията по-бърза преди смяната на предавка и по този начин тя може да бъде направена по-рано. И накрая, обемът на въздуха също е намален в различни системи за задвижване, например вилиците за превключване, съединителят и спирачката на скоростната кутия, за да се даде възможност за по-бързо превключване на предавките.

Когато I-Shift бе представена през 2001 г., тя беше първата в света автоматизирана трансмисия, конструирана за тежкотоварни камиони. Тя има способността да работи с цялата силова линия, тъй като тази трансмисионна система е пригодена към двигателя и компонентите на камиона още от развойната фаза, като допринася за по-ниска консумация на гориво – и по този начин намалено въздействие върху околната среда. Тя също осигурява повишена безопасност и други важни ползи, включително намален шум, по-малко вибрации и физическо натоварване за водача. 

Тези последни постижения за постигане на 30% по-бърза смяна на предавките са още едно доказателство за непрекъснатата работа на Volvo да осигурява все по-добра цялостна управляемост. “С всички подобрения и нови варианти през годините, I-Shift има изключителна способност да решава все повече и повече задачи по ефикасни начини. Това означава, че не само доставя висока производителност и горивна ефективност, а също и изключителна управляемост и комфорт за водачите,” коментира Пер Бергстранд.


Днес всички тежкотоварни камиони Volvo са стандартно специфицирани с I-Shift. От нейното представяне, повече от 1 милион камиони са доставени към клиенти с уникалната технология I-Shift на Volvo.

 

 

Връзка към изображения с висока разделителна способност.

За допълнителна информация се обръщайте към:

Ина Игнатова
имейл: ina.ignatova@volvo.com

Volvo Trucks доставя цялостни транспортни решения за взискателни професионални клиенти с пълната си гама от средно- и тежкотоварни камиони. Подпомагането на клиентите се осъществява чрез глобална дилърска мрежа, състояща се от 2 300 сервизни точки в 130 страни. Камионите Volvo се асемблират в 12 държави по света. През 2023 г. глобално са доставени приблизително 145 000 камиони Volvo. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на камиони, автобуси, строителни машини и морски и индустриални двигатели. Групата предоставя и цялостни решения за финансиране и обслужване. Дейността на Volvo Trucks се базира на основните ценности за качество, безопасност и грижа за околната среда.