TRUCKS

DHL и Volvo Trucks стартират ново сътрудничество с нулеви емисии с поръчка на до 44 електрически камиона

Volvo Trucks и Deutsche Post DHL Group подписаха споразумение за сътрудничество, с което да ускорят преминаването към превозни средства с нулеви емисии на отработени газове. DHL възнамерява да засили своя преход към електрически товарни автомобили, като добавя общо 44 нови електрически камиони Volvo към флотилията си по пътищата на Европа.
DHL и Volvo Trucks стартират ново сътрудничество с нулеви емисии с поръчка на до 44 електрически камиона
Важен фактор при взимането на решение DHL да ускори прехода към превозни средства с нулеви емисии е положителния опит от употребата на електрически камион Volvo в Лондон

Предвидената поръчка включва 40 електрически камиона от моделите Volvo FE и Volvo FL, които да бъдат използвани за пакетни пратки при градски превози. Електрически камиони за по-дълги маршрути са също част от обхвата и DHL взе решение да започне да използва камиони Volvo за регионален транспорт, стартирайки с четири Volvo FM Electric във Великобритания. 

Първите камиони са вече поръчани, шест от DHL Parcel UK и два от DHL Freight. Това ще доведе до намаляване на емисиите CO2 с около 600 тона и икономия от около 225,000 литра дизелово гориво за Deutsche Post DHL Group.

"Ние сме ангажирани да отговорим на нарастващото търсене на клиентите на зелени и устойчиви решения, и да постигнем нашата дългосрочна цел за нетни нулеви емисии до 2050 г. В качеството ни на доставчик на логистични услуги, преобразуването на нашия автопарк е важен инструмент, който да ни помогне да избегнем емисиите CO2 и на пътя. По този начин няколко от нашите подразделения ще се възползват от споразумението с Volvo Trucks," обяснява Пабло Циано, изпълнителен вицепрезидент корпоративно развитие в Deutsche Post DHL Group.

Важен фактор при взимането на решение DHL да ускори прехода към превозни средства с нулеви емисии е положителния опит от употребата на електрически камион Volvo в Лондон, който прави последна миля доставки в квартал West End от ноември 2020 г. Камионът е първият напълно електрически товарен автомобил, използван за градска логистика във Великобритания.

“DHL е важна глобална логистична компания, ангажирана да намали своето въздействие върху промяната на климата. Заедно можем да промeним нещата към по-добро и аз съм горд, че ще работим в духа на партньорство, с което да постигнем нашите научно обосновани цели за намаляване на въздействието върху климата,” казва Рогер Алм, президент на Volvo Trucks.

Сътрудничеството включва внедряването на нови технологии на Volvo и съвместни дейности за развитие в областта на електрификацията. Споразумението също така включва анализ от страна на Volvo Trucks на транспортните операции на DHL, чиято е цел е да осигури успешно внедряване на индивидуално разработени решения за електрически транспорт.

Volvo Trucks е лидер на пазара за тежкотоварни изцяло електрически камиони в Евпора, с пазарен дял от 42% през 2021 г. Още от 2019 г., Volvo Trucks започна серийно производство на електрически камиони и е сред първите в света, които правят това. Компанията достави електрически камиони на широк кръг клиенти в Европа, Северна Америка и Австралия.

 

 Връзка към изображения с висока разделителна способност.

 Връзка към свързани съобщения до медиите

За допълнителна информация се обръщайте към:

Ина Игнатова
имейл: ina.ignatova@volvo.com

Volvo Trucks доставя цялостни транспортни решения за взискателни професионални клиенти с пълната си гама от средно- и тежкотоварни камиони. Подпомагането на клиентите се осъществява чрез глобална дилърска мрежа, състояща се от 2 300 сервизни точки в 130 страни. Камионите Volvo се асемблират в 12 държави по света. През 2023 г. глобално са доставени приблизително 145 000 камиони Volvo. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на камиони, автобуси, строителни машини и морски и индустриални двигатели. Групата предоставя и цялостни решения за финансиране и обслужване. Дейността на Volvo Trucks се базира на основните ценности за качество, безопасност и грижа за околната среда.