TRUCKS

×

Volvo Trucks подобрява управляемостта и ефективността на своите камиони за града

Volvo FL и FE, които най-често се използват за дистрибуция в градовете и зоните около тях, сега получават нови, усъвършенствани скоростни кутии, които осигуряват подобрена ефективност и по-плавно шофиране.
Volvo Trucks подобрява управляемостта и ефективността на своите камиони за града
За подобряване и оптимизиране на шофирането както на Volvo FL, така и на FE, има три различни режима на шофиране: икономичен, производителност и офроуд

Volvo FL е малък и гъвкав член от гамата камиони на Volvo Trucks, и с изцяло новата си 8-степенна напълно автоматична скоростна кутия (с две предавки повече от досегашния модел) осигурява икономия на гориво от до 4%.

“С новата скоростна кутия ние също така предлагаме пълна способност за извеждане на мощността (ПТО) в неподвижно състояние, което я прави по-гъвкава и перфектна за самосвали, разпръсквачи на сол, снегорини и много други подобни операции,” казва Кенет Акерберг, продуктов мениджър за Volvo FL и FE.

Същевременно, по-големият Volvo FE сега получава същата усъвършенствана скоростна кутия I-Shift, с 30% по-бърза смяна на предавките, която се използва при тежкотоварните модели на Volvo Trucks.

Значителното подобряване в управляемостта се постига посредством новия начин, по който скоростната кутия I-Shift взаимодейства с двигателя. Актуализацията включва по-бързо активиране на съединителя, което води до по-кратко прекъсване на въртящия момент. Също така смяната на предавките е по-плавна, за по-хармонично усещане при шофирането.

“По-бързото превключване на предавките дава възможност за по-ефективно оптимизиране на избора на предавка. Шофирането в градска среда с много потегляния и спирания води до многократна смяна на предавките и така подобренията ще бъдат много забележими и оценени високо от водачите,” продължава Кенет Акерберг. 

Три различни режима на шофиране за оптимални резултати

За подобряване и оптимизиране на шофирането както на Volvo FL, така и на FE, има три различни режима на шофиране: икономичен, производителност и офроуд. Всеки режим се избира чрез натискане на бутон на арматурното табло, който след това се изобразява на инструменталния панел.

“За да се улесни възможно най-много икономията на гориво, камионът винаги стартира в еко-режим, като осигурява eco-roll при шофиране на педал. Въпреки това, режим производителност е лесно достъпен с просто натискане на бутон. Добавихме и офроуд режим, тъй като тези камиони могат да се използват и за леки строителни задачи,” заключава Кенет Акерберг.

Офроуд режимът осигурява по-добра производителност при при ниска скорост, за да направи шофирането по-безопасно, с по-добър контрол и по-малко стресови ситуации по лоши пътища.

 

Връзка към изображения с висока разделителна способност.

За допълнителна информация се обръщайте към:

Ина Игнатова
имейл: ina.ignatova@volvo.com

Volvo Trucks предоставя цялостни транспортни решения за професионални и взискателни клиенти, като предлага пълна гама от средни до тежки товарни автомобили. Поддръжката на клиентите се осигурява чрез глобална мрежа от дилъри с 2200 центъра за обслужване в повече от 130 държави. Товарните автомобили Volvo се сглобяват в 13 държави на различни континенти. През 2021 г. около 123 000 камиона Volvo са доставени на клиенти в целия свят. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на товарни автомобили, автобуси, строително оборудване и двигатели за морско и промишлено приложение. Групата предоставя също цялостни решения за финансиране и сервизно обслужване. Дейността на Volvo Trucks се базира на основните ценности на компанията: качество, безопасност и грижа за околната среда.