TRUCKS

Volvo Trucks подобрява горивната ефективност и управляемостта на тежкотоварните си силови линии

Volvo Trucks представя няколко важни нови актуализации в своите 11 и 13 литрови двигателни линии Евро 6, които спомагат за постигането на комбинирани ползи от намаляване на консумацията на гориво при подобрена управляемост.
volvo-trucks-making-further-gains-in-fuel-efficiency-and-performance-on-its-heavy-duty-drivelines
С най-новите подобрения на доказаната технология на задвижващата линия на Volvo Trucks, клиентите могат да се възползват от комбинация от намаляване на разхода на гориво и подобрена управляемост.

“Намаляването на разхода на гориво е от решаващо значение за всички транспортни компании, особено при превозите на дълги разстояния. В същото време превозвачите искат да имат незабавен достъп до висока производителност. Сега, с най-новите подобрения на нашата доказана технология на задвижващата линия, те могат да се възползват от тази уникална комбинация, която съчетава икономия на гориво и повишена управляемост,” казва Фредрик Олсон, управляващ директор на Volvo Trucks в България.“Намаляването на разхода на гориво е от решаващо значение за всички транспортни компании, особено при превозите на дълги разстояния. В същото време превозвачите искат да имат незабавен достъп до висока производителност. Сега, с най-новите подобрения на нашата доказана технология на задвижващата линия, те могат да се възползват от тази уникална комбинация, която съчетава икономия на гориво и повишена управляемост,” казва Фредрик Олсон, управляващ директор на Volvo Trucks в България.

 

“Най-нисък разход на гориво за всички времена” по добре познато тестово трасе

Volvo FH с I-Save, който е вече добре познат с ниския си разход на гориво, има същите актуализации на двигателя и силовата линия. През 2020 година по време на тест за разход на гориво по тестовото трасе на Green Truck Award северно от Мюнхен, Германия, Volvo FH с I-Save постига разход на гориво от 22.7 литра на 100 км и средна скорост от 80.35 км/ч. Няколко независими теста във Франция тази година затвърждават водещата позиция в горивната ефективност. А сега тези рекордни постижения могат да бъдат допълнително подобрени.

“Ние вече имаме много доказателства от превозвачи, които потвърждават ниския разход на гориво на Volvo FH с I-Save. Затова сме наистина развълнувани как новите подобрения в силовата линия ще направят Volvo FH с I-Save още по-икономичен и допринасящ директно за подобряване на рентабилността на нашите клиенти. Продажбата на новите подобрени силови линии вече започна,” обяснява Фредрик Олсон.

 

Фини настройки, които допринасят за значителни подобрения

Когато автоматизираната скоростна кутия I-Shift бе представена за първи път през 2001 година, Volvo Trucks потвърди силната си вяра в трансмисионната технология, базирана на триещ съединител, като най-ефективен дизайн за автоматична смяна на предавки. Оттогава повече от един милион камиони по света са продадени с технологията I-Shift. Настоящите значителните подобрения в управляемостта се постигат от новия начин, по който скоростната кутия I-Shift взаимодейства с двигателя. Обновената I-Shift използва нова стратегия за смяна на предавките, която осигурява не само по-бързо превключване, а и по-плавно и по-хармонично шофиране.

По-ниската консумация на гориво се постига посредством намалено триене в двигателя и прецизиран процес на горене. Въртящият момент на двигателя е експертно контролиран по умен начин от обновената система I-See, която оптимизира работата на двигателя, като отчита топографията на пътя напред, както и теглото на превозното средство.

“Инженерите на Volvo наистина успяха да внесат значителни нови подобрения във вече усъвършенстваната силова линия. Въпреки, че още е рано да споделяме конкретни цифри, ние можем да кажем, че нашите полеви тестове с клиенти са много обещаващи,” продължава Фредрик Олсон.

 

Volvo Trucks планира да стане компания, свободна от горива на фосилна основа

Целта на Volvo Trucks е електрическите камиони да съставляват половината от продажбите през 2030 година и десет години по-късно, през 2040 година, всички камиони Volvo, продавани на пазара, да бъдат независими от горива на фосилна основа. Двигателите с вътрешно горене ще продължават да имат роля и подобрената ефективност, идваща от тези нови постижения в развитието на силовите линии, е една важна стъпка по пътя към по-ниски емисии CO2.

“Ние сме ангажирани с Парижкото споразумение относно изменението на климата и предприемаме решителни действия за драстично намаляване на емисиите на CO2, свързани с автомобилния товарен транспорт,” заключава Фредрик Олсон.


Връзка към изображения с висока разделителна способност.

За допълнителна информация се обръщайте към:

Ина Игнатова
имейл: ina.ignatova@volvo.com

Volvo Trucks доставя цялостни транспортни решения за взискателни професионални клиенти с пълната си гама от средно- и тежкотоварни камиони. Подпомагането на клиентите се осъществява чрез глобална дилърска мрежа, състояща се от 2 300 сервизни точки в 130 страни. Камионите Volvo се асемблират в 12 държави по света. През 2023 г. глобално са доставени приблизително 145 000 камиони Volvo. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на камиони, автобуси, строителни машини и морски и индустриални двигатели. Групата предоставя и цялостни решения за финансиране и обслужване. Дейността на Volvo Trucks се базира на основните ценности за качество, безопасност и грижа за околната среда.