За последните шест години компанията влага над 20 млн. лева в развитие и разширяване на сервизната си мрежа в страната.

С инвестиция от над 7 млн. лева Волво Тракс България планира изграждането на втори собствен сервизен център в София, с което мрежата от сервизни точки на компанията в страната ще наброява шест. Базата ще се простира на терен от 12.5 декара, разположени на околовръстния път при село Казичене, в непосредствена близост до изхода на автомагистрала „Тракия“. Предвидено е строителството да започне през пролетта на следващата година, а амбицията на компанията е центъра да заработи на пълни обороти в началото на 2023 г.

В сервизният център ще се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама нови и употребявани товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Сервизът ще разполага с модерно оборудване по утвърдените глобални стандарти на компанията. Капацитетът на обслужване при пълно натоварване ще бъде 20 000 сервизни часа или 6 000 камиона годишно. Клиентите ще могат да разчитат на екип от 20 професионалисти с опит. Складовата база ще разполага с широко портфолио от налични оригинални резервни части, както и гарантирано осигуряване на други в рамките на 24 часа. Проектът включва също соларни панели, алтернативни решения за отопление и зарядни станции за електрически превозни средства, като част от мерките, които Volvo Trucks предприема в България, като стъпка по пътя към намаляване на вредните емисии.

“Целият процес - от избора на локацията, през проектирането и осигуряването на оборудване по световните стандарти, до интензивните срокове за изпълнение, е с цел да осигурим максимално бързо още по-достъпна услуга, гъвкавост и увеличен капацитет в отговор на изискванията и нуждите на клиентите ни. В София и областта са съсредоточени много и изключително динамично развиващи се компании в транспортния бранш.”, обясни Фредрик Олсон, Управляващ директор на Волво Тракс България. “Инвестицията във втори собствен сервизен център в София е част от цялостната стратегия на Волво Тракс България за устойчиво развитие в страната.”, допълни той.

Проектът на Волво Тракс България за модернизация и развитие стартира с откриване на сервизна база във Варна през 2015 г., а от началото на 2016 година отвори врати и обновения и разширен сервизен център в София. В средата на 2017 заработи новият център на Волво Тракс България в Бургас. През есента на 2018 година отвори врати сервизната база на компанията във Велико Търново, а в края на май 2019 г . бе и официалното откриване на новият собствен сервизен център в Пловдив.